det bråkar fortfarande

Vi satt i flera timmar igår och försökte komma på vårt lösenord till nätverksnyckeln. Nada. Älsklingen har verkligen gjort ett gott arbete då han valde det. Ändå har han kommit på det en gång förut - utan att skriva upp det även den gången. Galning.

Resultatet? Inget internet hemma. Fortfarande. Sena räkningar som betalas från jobbet idag. Suck.

Suck

Vår internetuppkoppling vill inte vara med som det verkar just nu, och på jobbet är det för hetsigt för att jag ska hinna skriva något vettigt. Så jag återkommer när vi lyckats fixa uppkopplingen, vilket jag hoppas blir snart, vi har ju räkningar att betala.


favoritbloggar

Konstigt så fort energin kom tillbaka med lite läsning.
Jag satt och slösurfade lite, och kom fram till att det är ju såklart dags för en liten lista med mina favoritbloggar. De där som alltid är lite uppiggande att läsa, även om såklart inte alla inlägg är alldeles underbara.

Så utan inbördes ordning:

rhoena och tinys, mina söta systrar. Så bra och härligt med bloggar så att jag håller lite koll på vad som händer i deras liv mitt i allt. Jag orkar ju aldrig prata i telefon, jag hatar alla samtal som varar längre än fem minuter om det inte är mamma jag talar med.

Alltid lika roliga bloggkommentatorerna, det finns i alla fall en bloggvärld där de som skriver är närmare trettio än tjugo liksom jag.

Emma som jag fatnade för eftersom hon har en sådan härlig blandning i bloggen, både tänkvärt och personligt och alltid ett bra språk, härligt för en språkfacist som jag. Det är lite som det bedårande barnet, det är språket som gör det, och så är det ju alltid kul att småfnissa lite.

Hanna Fridén har jag tröttnat lite på, men det är skönt med någon som är så sig själv, så jag kommer säkert hitta tillbaka, hon ligger kvar  bland favoriterna. Ingen kan ju passa mina smaklökar jämt. Men nu när jag läste ikapp mig inför inlägget så ångrar jag mig. Hanna är bland de allra bästa. Förlåt min tvekan!

Och så mitt lilla pinsamma: Engla. Från början fastnade jag bara för att hon var gravid och ändå ade snygga kläder, jag gick ju runt i trista H&Mjeans och Ginatricottoppar hela tiden, och sen så fortsatte jag för att hon var lite personlig och spännande. Nu är hon ingetdera, men det har blivit mitt beroende. Som andra läser skvallertidningar.

så trött

Kanske jag skulle fått barn strax under tjugo istället för strax under trettio, jag är så trött. Att ha barn är ett heltidsjobb, att ha ett sjukt barn är mer än så i alla fall att ha en sjuk skrutta.

Vi var hos läkaren idag, eftersom febern kom tillbaka, de skulle kolla om det var scharlakansfeber, men det var det inte. Trodde jag inte heller, helt värdelös är jag inte i alla fall. Men det hindrar ju inte att hon är sjuk.

jobbig helg

Skruttan är fortfarande sjuk och väldigt gnällig, med kan gråta konstant i en halvtimme- timme och somver dåligt på nätterna. Tur att mamma varit här över helgen.
Igår blev hon alldeles prickig, vi gissar på tredagarsfeber, får väl se. Hon har inga på magen, bara armar, ben och i ansiktet.

tjejsnack no 2

Bästa/värsta:

 • Minnet?

Det bästa minnet är första tiden/dygnet/veckan/året och så vidare med dottern, såklart. Har nog inte haft något underbarare som hänt i mitt liv.
Det värsta alla kategorier var telefonsamtalet då jag fick veta att min bästa vän var död.

 • Resan?

Har mest härliga resor bakom mig, men får nog säga New York eftersom jag är så förälskad i stan.
Värsta resan... möjligen en midsommar på Gotland då det spöregnade konstant, och vi var där tillsammans med 30 killar från Korpilombolo och tre tjejer som kände varandra men inte mig och struntade totalt i mig hela helgen. inte för att killarna var otrevliga på något sätt, men de blev ju väldigt fulla och det gjorde kommunikationen något svårare.

 • Maträtten?

Jag gillar ju det mesta i matväg, men det bästa den senaste tiden var pilgrimsmusslorna från La Dame Noir.
Det värsta är lever som jag inte äter alls.

 • Köpet?

Min james jeans. Ack så dyra, men de sitter som mjukisbyxor i känslan och passformen är perfekt, så jag skulle kunna använda dem dag som natt i flera år till om det inte varit så att de börjat bli så slitna nu att jag måste spara på dem.

Sämsta köpet är nog min fina kappa från Kookaii, kostade som jeansen, men fäller så mycket att det knappt går att ha den på sig. Har använt den bara ett fåtal gånger.

 • Egenskapen hos en vän?

Att personen bryr sig - på riktigt.
Värsta - när de tänker mer på sig själva än på andra och inte bryr sig om vad (jag i det här fallet) vill eller känner.

TjejsnackTRE enorma skalbaggar

.. har jag slängt ut från vårt hem idag.

Var kommer de ifrån? Hur hittade de in? Jag blir galen, de är ju skitäckliga och bamsestora.

image62 image63

Inte ute kanske, men när de krälar inne på mina golv så.


Detta skulle jag ha ätit

Något av detta kommer jag äta om det blir Pet Sounds ikväll:

Getosterrine med Karl-Johansvamp och gulbeta och pinjenöt
Goat cheese terrine with porcini, beets and pinenuts  99.-
Jordärtskocksoppa med hummer och dill
Soup of Jerusalem artichoke with lobster and dill 119.-
Rökt ankbröst med majs, tryffel och rotselleri.
Smoked duck with sweet corn, truffle and root cellery  129.-

Röding med kålrot, västerbottenost, syrad kål och dill
Artic char with turnip, västerbotten cheese, choukroute and dill 219.
Smörstekt slätvar  med hummercoulis, pilgrimsmussla och potatispuré
Brill with lobstercoulis, scallop and mashed potatoes 229.-
Välnäs Lamm X 2 med smålök, rostad vitlök, bönor och sidfläsk
Lambs X 2 with small onion, roasted garlic, beans and smoked bacon 229.-
Potatis och manchegoterrine med jordärtskocka, shiitake och tomat
Potato and manchegoterrine with Jerusalem artichoke, shiitake and tomato 209.-

Nougat, hasselnöt och körsbär med chokladsorbet
Nougat, hazelnut, cherry with chocolate sorbet 98.-

usch nej

Skruttan är tillräckligt mycket bättre för att vara grinig, och jag är tillräckligt mycket sämre för att ha lite småångest. Har ont i kroppen, huvudet, känner mig aptitlös och orkeslös. Bara jag inte blir sjuk nu då. Kurerade mig med lite treo i morse, men jag har en känsla av att den efterlängtade middagen på Pet Sounds Bar är lite i farozonen.

Urka urka och uscha buscha!

Listor från Tiny

Tiny

Hur mycket är klockan just nu?
19:39

Fullständigt namn?
Denice Sofia Cecilia

Vart vill du bo?
Här, där jag bor, i vårt hus i Nacka.

Hur många barn vill du ha?
Ett till i alla fall.

Vill du gifta dig?
Ja, får väl se när, var och hur bara. Jobbiga beslut, både praktiskt och ekonomiskt.

Rullar du spagetthin eller skär du den?
Jag rullar såklart, jag är värsta experten.

Har du ätit sushi?
Ja, gillar bästa avokadosushi eller california rolls, när det gäller de med fisk gillar jag laxen, helst inte de andra fiskvarianterna.

Favoritglass?
Märken snarare än sorter: Ben & Jerrys, Hägen Daas, till exempel Strawberry cheesecake och de flesta chokladvarianter.

Hur många sorters flingor har du i köksskåpet?
Inga - men icas basmusli och så en hallon/persikamusli med små flingor i.

Humör?
Lätt uppgiven men förväntansfull inför helgen.

Jag har tråkigt, Tiny räddar mitt liv. Skrutt sover bredvid mig, men är på väg att ramla ur soffan och kommer vakna om jag flyttar henne, så det är bara att sitta kvar.

update

1. Jag är hungrig, och det enda som finns hemma är godis och riskakor. Och jag har levt på godis så länge att mitt samvete och min kropp klarar inte mer (hrm... rättare sagt, jag är irriterande trött på de sorter vi har hemma), så det blir riskakor.

2. Älskling jobbar sent eftersom han blir hemma imorgon, nu när skruttan blev sjuk.

3. Jag missar utbildningen jag längtat efter imorgon. Så tråkigt. Jonas Reinholdsson har jag hört förut, men infomationen om
BBIC vill jag ha helst igår. Så spännande, har varit intresserad av att jobba enligt metoden sedan jag gick ut sopis, och nu får jag chansen - så blir skruttan sjuk lagom till min första kontakt!

Dagens:
Kläder: aptrista gamla byxor från Gina tricot, grön blus från H&M och älsklingens H&M-cardigan som är för liten för honom men för stor för mig.
Bok: läser fortfarande Gregorius, men längtar efter nästa bokklubbsbok: En sorts kärlek av Ray Kluun. Både min vän E, kollegan K och Malou påstår att den är fantastiskt bra, så nu kan jag knappt hålla mig.
Mår: Irriterad, trött, men jag måste ju erkänna att det är liiite skönt att slippa jobbstressen och vara hemma. Men det tänker jag bara för att jag inte var hemma från jobbet förrän efter åtta igår.

jag råkade bara

...köpa en kjol.

image61

249 kr istället för 4999 kr.Vad säger man?

kom igen, en gång till!

Ni har ju varit så hjälpsamma i alla mina tidigare valsituationer, så nu ber jag på mina bara knän om lite mer åsikter. Jag har hittat alldeles för många fina mattor som skulle passa skruttans rum, så jag tänkte be om lite åsikter.

Rummet går ju i lila/rosa och grönt, men alla mattor är inte i de färgerna:

image47 1. Gullig matta, men ska vi blanda in blått i rummet?

image48 2. En av de lite billigare, alla är dock dyra i mitt tycke (950-2500 kr). Därför får den vara med, fast jag gillar andra bättre.

image49 3. Jag är kär i draken, trots att färgerna inte är helt rätt. men är det fel att köpa en matta som är så väldigt barnrumsaktig?

image50 4. Jag tycker om alla fina detaljer och de milda färgerna.

image51 5. Här är det rätt fäger, men är det fel att ha en matta som är som en bild? Den blir ju upp och ner på vissa håll i rummet.

image526. Fin, men kanske för rosa till de ljuslila väggarna?

image537. Denna tycker jag om, men det är som med kaninmattan - en bild mer än ett mönster.

image54 8. Som sagt - ska vi blanda in en blå färg i rummet? Gillar blomkanten dock.

image559. Tala om fantasieggande - en ROBINSON-MATTA!

image5610. Ja, hur var det nu medde rosa mattorna?

image57 11. Så fin - men blå. Det är ju för det här jag behöver hjälp!

image58 12. Jättefin, gillar ju fjärilar och trollsländor, lite sagoaktigt sådär.

image59 13. MIn ursprungliga favorit, innan vi flyttade till huset och innan vi visste vad hon skulle få för färger i rummet.

image60 14. Lite av en favorit just nu, men jag vet inte...


Alla mattor är från
Homely.

hemma redan

Tja, vad är den främsta anledningen till att småbarnsföräldrar är hemma från jobbet redan klockan två?

Svar: sjuka barn och dagisfröknar som ringer och låter som om barnen är halvt döende.

Jag hämtar mer än gärna min dotter på dagis då hon är sjuk, och det är hon, men det är något stressande när någon säger att hon är jättejättejättedålig och hon på sin höjd har någon grad feber och hosta. Dessutom var det bara två vikarier som jag aldrig sett förut när jag kom.

Varför ska det vara så svårt med något så enkelt som dagis?

kränkningar

Föresten, måste bara tipsa om att läsa artiklarna i DN:s kulturdel om kränkningar. Så bra!

Första delen
Andra delen
Tredjde delen

Pet Sounds Bar

På fredag är det utgång som gäller, middag först och sedan party. Jag får väl se hur länge min pensionärskropp orkar. Eller, förlåt, det är nog inte åldern det är fel på, snarare alla tidiga mornar.

Ska ha på mig stuprörsjeans från Lee och så den puderrosa toppen som jag köpte nyligen, men jag har ingen aning om vad jag ska för skor, får lite panik för jag har inga som är tillräckligt snygga, förutom ett par stövlar med skyhög klack och jag kommer inte orka ha dem hela kvällen.

Känner jag mig själv rätt så kommer jag åka hemåt bortåt elva-tolv hur eller hur, även om jag ser fram emot det nu.

drömmar

Jag är fast i inredningsträsket. Medan skruttan är fast i bolibompa och på nappjakt, är jag fast i inredningssidor med barnrum som fokus. Nu har jag hittat Mattan med stort M, 1700 kronor på Homely. Farligt, farligt. Ska plocka frma lite bilder sen, det är så bra att få lite åsikter.

jeans

Jag längtar efter ett par nya jeans, men vilka ska jag välja? Är trött på alla mina kläder just nu, känns som om jag går runt på alldeles för lite.
image46

Typ de här, om ni bortser från den där perfekta kroppen. Rätt färg i alla fall. Från Acne.


sol- och vårare

En härlig friskvårdstimme på Gärdet har gjort mig till en ny människa. Lycka!

sömnlös

Jobbig natt idag igen. Skruttan hostar som en galning, gråter såklart, älsklingen satt på toaletten med magont och jag kände ångesten över tröttheten komma krypande.

Som tur är har jag en "hinna ikapp-mig" dag på jobbet, tänkte ägna förmiddagen åt att läsa senaste månadens mailskörd, ni vet, de där som man öppnar, glömmer och sedan inser att man måste veta vad som faktiskt stod i.

Längtar tills det blir klart med mitt e-skrivbord, då kan jag jobba hemma för att komma ikapp mig, härligt.

Föresten, var CSI NY igår ett fortsättning följer-avsnitt eller är det meningen att man ska utgå ifrån att mördaren aldrig åker fast?

tre vita

image43ikeas odda

image44mios rainbow
image45ikeas hemnes


Vilken ska vi välja?
Billigast står först.


Stackars skrutt

Hon har en alldeles gräslig hosta. Attackerna varar hur  länge som helst.

Föräldradilemma: när ska man ta sitt barns hosta på allvar och skippa jobbet för att ta en vända förbi vårdcentralen?

huvudvärk

Usch, är helt seg i huvudet idag, det var tungt att jobba sista timmen innan jag kunde åka hem till treoröret.

Nu börjar till och med jag bli trött på vinter, särskilt vintern som inte är någon sådan. Jag vill ha vår och blommar, sol och värme. I helgen kommer i alla fall skruttans mormor, hon ska vara barnvakt medan jag är iväg på födelsedagsmiddag, och sen ska vi kanske på museum. Mysigt.

mitt liv på film

Idag hade jag extrem otur och fick vänta en halv evighet på bussen hemma, och sedan stå hela vägen till slussen.
Sen vände det, och 76:an kom på en gång trots att det enligt tidtabell inte skulle komma någon och ajg hade missat den jag brukar ta , och det var bara två-tre människor på den så jag fick sittplats och det gick jättefort att komma till jobbet.

Men genast satte tankarna igång. "Tänk om busschauffören egentligen är en seriemördare som har snott en buss och nu kör omkring för att plocka upp folk som han ska köra till något hemskt ställe..." och så vidare.

Jag gör allt för att få mitt liv att verka som en hollywoodfilm.

dagens...

härmapa är jag, kolla emma för orginalet!

Planer  föräldragruppsträff - en decimerad skara men ack så trevligt. Och blåbärspaj fick jag.
Humör Glad och nöjd, helt utan söndagsångest
Outfit mina älskade james jeans, och en väldigt rosa tunika i ekologisk bomull. Samt min härliga tröja med klädda knappar från Monki.
Hår med uppsatt lugg
Tanke gosh vad fint skruttans rum blev med nya hyllan. Sjukt stor skillnad!
Sämsta Att snön töat bort, redan
Bästa Att solen varit framme hela dagen och att jag och C satt ute i solen vid vattnet i Hammarby Sjöstad och det kändes bara underbart....
Musik ingen alls, alldeles för tyst
Saknad en snygg matta oc hsäng till skrutt.
I-landsproblem hrm... att båra jobb-stegräknare verkar så orimliga emellanåt, och att jag tagit väldigt få steg idag trots lång promenad.
Inköp en godispåse. Attans också.

Valmöjligheter

Det blev hur fint som helst med skruttans hylla. Nu är frågan - vad ska hon få för säng? Vi har kikat på Mio och Ikea men känner oss ännu inte helt hundra med något. Någon som vet en bra inredningsblogg när det gäller barnrum? Eller som har egna tips?

Help!

Några krav är att den ska vara vit och ha förvaringsmöjligheter, typ möjlighet till sänglåda eller så.

Update: ska lägga in bilder, men det blir nog inte ikväll, måste ju sova någon gång också.

fler frågor

 • Hur ofta äter du mat ute?

Periodvis någon gång i veckan, men i alla fall ett par gånger i månaden.

 • Vad/vart äter du då helst?

Kvällstid italienskt, lunchtid gärna indiskt. Kina är inte heller fel såklart, eller thai. Kan rekommendera kinarestaurangen i Hammarby Sjöstad. Gillar också ett ställe som heter Missisppi Inn. När det gäller indiskt är ju Tre Indier en klar favorit.

 • Vad har du på din favoritpizza?

Gillar mozzarella, tomat, champinjoner... jag är ganska ombytlig av mig, men bara färska, fräscha ingredienser, inget konserverat för mig tack.

 • Provar du ofta nya ställen/maträtter, varför/varför inte?

Ja, älskar att gå ut och äta. Sen skruttan kom har det dock blivit mycket mindre, å andra sidan har det blivit mer sedan jag började jobba inne i stan.

 • Går du ofta på café och fikar, vad?

Nej, sällan. Oftast te/kaffe och smörgås om jag är hungrig eller så blir det kanelbulle/något chokladigt.


Från tjejsnack


hårångest

Usch, jag hatar mitt hår.

Jag var och klippte mig och färgade det i fredags, ljusade upp det mörka lite, känner för att framåt vårkanten bli lite mellanbrun. Klippningen blev jättefin, lite volym till mitt platta.

Men idag så är jag som vanligt i valet och kvalet - tvätta eller inte? Vill ju inte tvätta för ofta, och det är sent på kvällen, men jag kommer ångra mig imorgon om jag struntar i det.

Värdsliga problem, jag vet, men det är en planeringskonferens i morgon som jag vill känna mig styrkt av hur jag ser ut under.

Får väl gå upp halv sex för att hinna tvätta det på morgonen, och så föna.

godisråtta

Helgen har gått alldeles för fort, skruttan har skuttat runt som en duracellkanin hela sin vakna tid. Det enda vi har gjort är åkt pulka, satt upp den nya hyllan, träffat föräldragruppen och försökt städa, men helgen har gått fort ändå.

Nu har vi trots våra förutsättningar köpt en stor godispåse som vi ska trycka i oss då skruttan somnat. Ännu en helt alkohol fri helg, inte ens vin till maten, vi har försökt köra en hälsosam linje med motion och nyttig föda. Har väl i övrigt gått sådär.

kaos

Usch, det har varit ett par jobbiga dagar. Nyss försökte jag köpa mig lite egen tid i Totoro-minuter (antal minuter skruttan underhåller sig själv med min granne totoro-filmen), men det gick inte bra alls.

Det är stress på jobbet, trassel på dagis - Skruttans inskolningsfröken ska sluta, och hon är ju knappt inskolad så det känns inte så bra- och det är väl bara att inse att den här tidenär det bästa man kan göra att gå i ide.

Dessutom har jag inget lättsmält att läsa, läser "Gregorius" av Bengt Ohlsson, vissserligen bra men jag är sugen på något lite gladare.

Tips, någon???

Det finns inga måsten

Förutom det där med att komma i tid till dagis, komma i tid till jobbet för att slippa minus på flexen, att hinna skriva klart alla utredningar, skicka iväg alla beställningar, komma i kontakt med alla människor, läsa alla mail, ringa alla vänner, städa, renovera, tvätta, laga middag, laga frukost, läsa alla böcker jag vill, skrota runt på internet och läsa mina favoritbloggar, vårda mitt förhållande, umgås massor med mitt barn, sova rätt antal timmar per natt och kanske hinna med att gå alla de där stegen som det är meningen att jag ska gå för att hinna till Paris.

skön helg och aktiv måndag

Helgen har varit oerhört skön, datorn har legat snällt förpackad på sin plats på hyllan under vårt fula Ikeasoffbord.

Internet bråkar, snoret rinner och skruttan stupade i soffan efter ett tjugo minuter långt trötthets-vredeutbrott redan vid halv sex, vaknade i tjugo minuter för fem minuters bolibompa, pyjamas och blöja samt en flaska välling, sen var det bara att dimpa ner henne i sängen.

Jag hämtade en fin sommarklänning som jag beställt till henne på hm idag.
                                                                    image42

Jag måste sluta shoppa så mycket på hm, min garderob kommer snart se ut som en H&M-butik. Jag kikar just nu i La Redoute-katalogen och har kärat ner mig i en virkad klänning som finns där, frågan är ju bara när jag skulle använda den?

8000 steg

Nåja. Inte riktigt, men nästan, så helt ok stegmängd för att vara bara en prova-på-dag.  Jag tränar ju ingenting, så det är ju bra att få lite piska på ryggen att röra sig i alla fall.

Idag fick jag veta av chefen att jag kan få jobba hemma emellanåt om jag vill, så lyxigt!

För övrigt så tyckte de på dagis att skruttan var lite hängig, de hade varit på väg att ringa men inte gjort det, så det var ju tur att jag kom iväg tidigt idag. Nu sitter hon och tittar på
Min granne Totoro bredvid mig, det är inte bara kusinernas favorit, även hennes.

Nu ska jag laga middag. Snällt att ni tycker till om köken!

tappa fläsk

På jobbet har vi blivit medlemmar i tappa.se och ska gå till Paris. Det låter väl skoj, problemet är ju bara att vi inte kommer till Paris på riktigt.

Nu ska jag ut och promenera!

en annan typ av regn

Idag var det också regn när jag traskade iväg till bussen okristligt tidigt. Det var den där typen som går genom märg och ben. Men det spelar ingen roll, jag är lycklig i alla fall.

Och skruttan blev jätteledsen när älsklingen lämnade henne på dagis imorse. Hon förstår ju inte att han inte ska vara borta lika länge den här gången, bara några timmar, inte en och en halv vecka. Jag önskar så att det gick att berätta för henne på ett sätt som inte är för abstrakt.

Vilket kök är snyggast?

Jag funderar på vilket kök jag helst vill ha - vad säger ni?

image38
Hav - vit

image39
Klippa- valnöt

image40

Kust - linje (men med annan bänkskiva, i sådana fall i svart sten)

image41
Stad vit &valnöt


Jag vacklar och velar.
Alla kök är från elektrolux home, deras sentenskök.

nästa bok

Har precis läst ut en deckare till. Karin Wahlbergs "Sista jouren". Lite besviken blev jag, själva deckargåtan känns lite småtrist, men hennes övriga böcker har jag verkligen gillat.

image37

Prova till exempel Flickan med majblommorna i stället.

det luktade regn

Hela dagen luktade det regn på mitt kontor. Jag satt framför datorn och jobbade på som besatt, telefonen var ovanligt tyst och jag fick mycket gjort, med undantag för kollegan S som rusade in var femte minut för att berätta något, eller för att fråga, eller för att be mig läsa något. Jag hann bara med några minuters morgonfika och ingen eftermiddagsfika innan jag rusade till bussen.

Men det gjorde inget. Jag gick där i regnet (ok, småsprang), utan paraply och blev blöt, men det var som om det bara rann av mig. Köpte middagsmat och semlor, och medan jag och skruttan stod och vittjade postlådan svängde taxin med älsklingen in på uppfarten.

Skruttan vinkade som besatt och upprepade pappa pappa pappa som om någon dragit upp henne.

Oh, härliga tid när vi är en hel familj igen!

gårdagens eskapader

Hrm... jag har uppgivit falska uppgifter. Eller rättare sagt, jag har inte infriat mina löften. Jag påstod att jag skulle köra bil igår.

Det gjorde jag inte. Sanningen? Jg försökte, men trots en kvarts micklande kom jag inte ur carporten och jag höll på att repa bilen.

Något pinsamt. Jag undrar vad grannarna tänkte?

imorgon är mitt liv tillbaka

Imorgon kommer älsklingen hem. I över en vecka har jag fått prova på livet som ensamstående, och även om jag inte kan säga att jag vet hur det är, så har jag nog ändå ökat min förståelse. Det ska bli väldigt skönt att få tillbaka vardagen.

Svärfar får troligen åka hem på torsdag. Det blir nog ytterligare tid på sjukhus i Sverige, bland annat är han lite dålig på att koordinera, att se rörelser och så fortfarande. Jag håller alla tummar jag har för att han ska bli helt återställd.

Skruttan har varit en riktig gnällfia idag, även om hon verkar ha haft det bra på dagis. Det är lite konstigt, för två dagar i rad nu har hon haft sina extrakläder på sig när jag hämtat henne - kladdar hon så? Apropå det så berättade L igår att på deras dagis har de en udda pedagoik som innebär att inte ens 1½-åringarna har haklapp på sig för att de ska lära sig att inte spilla och kladda. Que? Jag skulle inte tro att de flesta så små barn har tillräckligt utvecklad finmotorik för att kunna äta helt utan spill.

Idag ser jag inte Gossip girl. Orkar inte engagera mig i serien.

bloggtjuv

Lugn, det är bara jag som snor listor. Bara för att jag hörde det där bortglömda ordet/fenomenet slam så har det blivit som ett slags nytändning. Och jag har ju inte så mycket roligare liv än så här just nu.

KLÄDER
Sneakers: Adidas
Jeans: James
T-shirt Monki
Underkläder: Åhlens - måste verkligen förnya min garderob. Calvin Klein, tidigare...

ACCESSOARER
Väska: skinnväska från Spanien
Plånbok: esprit
Solglasögon: billiga prestige - jag tappar ju bara bort dem
Klocka: inex eller vad den nu heter

TEKNIK
Mobiltelefon: Nokia
Tv: Samsung
Stereo: Sony

BADRUM
Tandkräm: colgate
Tvål: bliw + fransk lavendeltvål
Hårprodukt: Sebastian - varierar mig dock inom märket
Huvudvärkstablett: Treo
Doft: Clean - fresh laundry
Hudkräm: helst body butter/bodyshop
Schampo: Sebastian
Balsam: Sebastian

MAT OCH DRYCK
Mineralvatten: egengjort eller vad som helst, naturell eller citron
Vin: rött vin - gärna allesverloren, när det gäller vitt så är det helst chardonnay eller chianti (kan inte så mycket om vitt vin)
Bröd: Det mesta med nötter i
Choklad: inte vit choklad, annars det mesta

HEMMA
Säng: Dux
Lakan: satin - Borås cotton
Espressomaskin: en halvkass philips
Kylskåp: elektrolux
Porslin: Rörstrands i två olika utseenden

FÄRDMEDEL
Bil: Volvo - tråk men säkert
Flygbolag: SAS
Taxibolag: Taxi Stockholm

MEDIA
Magasin: Jag är otrogen
Tv: inget speciellt - räddaren  i nöden är barnkanalen
Dagstidning: DN
Sajt: mina systrars bloggar

ÖVRIGT
Frisörsalong: Cut & Dried
Bank: SEB
Cykel: -
Bensinstation: Statoil

fler bilder

image32

EN fiskaffär i Chinatown

image33

Fler bilder från Central Park

image34

Jag precis utanför the boathouse - hemsk hållning!

image36

Bilder som utlovat

image28

Utsikt från Empire state building


image30

Samma sak...

image31

Jag i central park... The boathouse i bakgrunden.

New York

Tittar på CSI NY. Är egentligen ganska trött på hela CSI-konceptet, men just NY har jag svårt att låta bli, eftersom jag har en sådan total crush på New York.Vi gjorde det där man ska - åt på klassiska diners, bodde på Waldorf Astora, förlovade oss på Empire state building, strosade i central park, shoppade, shoppade, shoppade... och såklart festade också. Köpte bland annat earl-jeans och Nine Westskor billigt.

Vill någon se bilder, så säg till!

en sommarbild - för tiny

image26

glömde länken

The little gym

image25

sjukt dyrt

Nu förstår jag varför vi har så mycket räkningar och så lite pengar.

Jag har inget begrepp om vad saker kostar utan tror att vi är miljonärer.

Och hur har jag kommit fram till denna slutsats? De ringde från The little gym idag. Skruttan kan få plats i en grupp (barngymnastik) som går på lördagar kl 9.00, till det facila priset av 2200 kr (15 gånger).

Och jag överväger det seriöst.

längtar lite

Har träffat en massa härliga människor på eftermiddagen idag, delar av min härliga föräldragrupp.

När skruttan var liten och dagarna med en alldeles färsk bebis var fyllda av skrik, blöjor, ensamhet och lycka, och älsklingen var tillbaka på jobbet ( i hans fall mycket långa arbetsdagar) så var de min räddare i nöden. Vi pratade om allt, tog tag i träningen tillsammans, åt lunch ihop, tog långa promenader, fikade. Tack vare dem så fick jag lite vuxenprat flera dagar i veckan, allt utan krav och måsten. Med dem var det helt ok att bara prata om den jobbiga natten som var eller att skruttan hade ställt sig i krypställning eller börjat med lite mer nyanserat joller, allt det där som andra hade kräkts av tristess av att höra.

Jag, AC och J var de första att börja jobba, i augusti/september. Nu jobbar också ett par av de andra, men idag sågs vi, alla utom M och AC som inte kunde. Jag har inte träffat någon av dem sen oktober.

Så roligt! Alla barn var så duktiga och gulliga, och C hade bakat mumsiga muffins och gjorde lyxig latte i sin kaffemaskin.

Och för att vi inte ska tappa kontakten, så har vi redan bokat in en söndag för att ses igen.

Det verkar inte ännu som att det är någon som är gravid igen, men det känns som om att dagisstart, nytändning på jobbet och syskon var dagens snackis.

tråk

Jag har tråkigt, väntar ju bara på att skruttan ska vakna så vi kan åka iväg. Så jag tänket svara på ett gäng frågor från tjejsnack igen.

 • Hur bor du? [lägenhet, hus, studentkorridor etc] Vilken våning & vilken storlek? Med vem? [djur, människor etc.]

I ett grått trähus på 160 kvadratmeter (ca), två våningar: kök, vardagsrum, badrum, vårt sovrum och skruttans rum på övervåningen, tv-rum, bibiliotek, gästrum, hall, badrum, tvättstuga och förråd på nedervåningen. Och så lekstuga/snciarbod/gästhus på tomten. Vi som bor är jag, älsklingen och skruttan, och säkert lite kryp som kommer in emellanåt som i alla hus.

 • Hur många ggr i ditt liv har du flyttat? Av vilken anledning? Om ej, skulle du vilja flytta? Varför/varför inte?

Oj... betänketid för räkning: en gång som pluttliten till större lägenhet, sen som fyraåring till hus. Sedan till ett kollektiv med ett gäng kompisar - oj, innan dess till ett trist inackorderingsrum, sen till den första egna lägenheten, som jag bytte till en renoverad i samma hus, sen flyttade jag och dåvarande sambon till en större lägenhet, sen flyttade jag ifrån honom. Efter det flyttade jag till sthlm, till min nya kille i en etta vid Odenplan. Sen flyttade vi till större lägenhet, och nu senast till huset. Så ett tiotal gånger. Anledningarna har varit önskemål om större boende, relationer som startat eller tagit slut eller att jag har velat bo i egen lägenhet. Nu vill jag inte flytta mer, viull bo här tills jag blir så gammal att det bara är lättskött lägenhet som gäller.

 • Hur gammal var du när du flyttade hemifrån? / När tror du att du kommer att flytta hemifrån?

Jag var 18 år.

 • Var du än bor, har du någon kontakt med grannarna? På vilket sätt? Varför/varför inte?

Jo, vi hälsar i alla fall på de närmaste grannarna. De som tvärs över gatan kom förbi med jordgubbar i somras när vi var nyinflyttade, snällt.

 • Vad har du av följande: [Badkar/dusch], [balkong/altan/uteplats/trädgård], [kök/kokvrå/annat], [antal toaletter?]

Vi har badkar i ett badrum och dusch i det andra. Balkong på framsidan, altan på baksidan och uteplats på framsidan. Trädgård såklart, eftersom vi bor i villa. Stort kök och två badrum.


Nu har jag bestämt mig

Jag ska köra i eftermiddag. Så när skruttan har vaknat kommer grannarna se mig backa ut från uppfarten i snigeltakt, och sedan glatt gasa iväg mot 222:an. Så det så. Jag måste ju.

Annars är det sol ute, och jag känner mig allmänt glad, skruttan är nöjd och förhoppningen är att älsklingen kommer hem på onsdag. Även om svärfar fått feber igen. Ska det aldrig ta slut? Jag vill bara ha hem dem, ha mitt vanliga vardagsliv tillbaka.

var kommer all oreda ifrån?

Jag förstår inte. Varje kväll sen skruttan har somnat så har jag tänkt att NU, ikväll, så ska jag få ordning här hemma. Inte det där bara undanplockade utan verkligen ordning, där varje sak står på sin plats och det ser sådär städat och fint ut. Jag fick ju till och med röda tulpaner av T i går, så det vore ju lägligt. Men för att komma till saken, jag kommer ju ingenstans. Jag kommer en bit på tvättberget, men aldrig till botten. Jag torkar bord oc hbänkar i köket, men måste ändå göra om det lite senare igen under hela dagen, så på kvällen bortprioriterar jag köket helt och hållet. Jag började bädda rent i sängen, men har påslakanet kvar. Jag har inte ens duschat, och det värsta är att jag vet inte vart tiden tog vägen.

Idag som jag inte ens har suttit vid datorn så mycket.

Det är tur att älsklingen snart kommer hem, för jag har hittat en tidstjuv. Jag blir flera timmar äldre varje gång jag sätter på datorn. Om jag lovar att inte se på en dator utanför arbetstid på en månad, kan jag inte få tillbaka dem då?

jag tar tillbaka allt och erkänner min stora fobi

Jag är lite glad att det töar. Jag kom precis på att det är ju meningen att jag ska köra bil imorgon. I Stockholm. Och jag är verkligen apdålig på att köra bil, eftersom jag aldrig gör det. Och vi har en jättetrång carportöppning och en skum uppfart som lutar lite, och där grannens buskar skymmer sikten och där vägen är ganska trafikerad. Och jag hann inte skotta idag, eftesrom skruttan blev så gnällig. Tö tar bort snö, vilket tar bort ett orosmoment.

Lite skadat är det, att fundera på att hitta på någon sjukdom hos skruttan för att slippa ta bilen. Det vore ju lättare att bara ta bussen. Eller att ta mig i kragen och faktiskt köra - jag har ju körkort trots allt.


en till, jag är ju en junkie

 • Har du någon vanlig kamera? (Alltså inte mobil) Vilken sort? Om inte, vill du ha någon speciell?

Ja, vi har en canon, digital. Så har jag en urgammal liten pocketkamera från döre den digitala kamerans tid, och älsklingen har en härlig systemkamera, också den urgammal och minst av allt digital.

 • Har du/vill du ha en mobilkamera och vid vilka tillfällen använder/skulle du använt den?

Jag har en på min tjänstemobil, och jag har fotograferat skruttan med den någon gång.

 • Gillar du att fotografera? Vad? Om inte, varför?

Ja, det är jättekul, men det blir ju alldeles för mycket bilder tagna. Mest skruttan, men också mycket under resor och speciella tillfällen, ex semestrar, jul osv.

 • Gillar du att stå framför kameran? Varför/Varför inte?

Jag tycker inte illa om det i varje fall, men jag är inte den som spexar till det eller vet hur man posar om man säger så.

 • Vad fotograferade du senast?

Ena halvan av släkten (älsklingens) under hans mammas 60-årsdag förra helgen.


Första omgången

 • Ska man drogtesta 13-åringar? Motivera ditt svar.

 • Om det finns en stark misstanke, så är det bättre än att testa en gång för mycket än att missa början till ett eventuellt missbruk. Men det måste ju krävas en del för att man ska göra det, några slumpmässiga tester känns inte ok.

 • Tycker du att man ska ha övervakningskameror i skolorna? Motivera ditt svar.

 • Nej. Men jag har å andra sidan inte gått i skolan på mycket länge. Jag skulle inte vilja ha kamera på min arbetsplats. Själva saken - att bli filmad- stör mig inte t ex på tunnelbanetåg eller offentliga platser, men det känns mer utsatt på en skola.

 • Tycker du att det är ok om det finns övervakningskameror på andra offentliga platser, som bussar, affärer, gator, taxi osv. Motivera ditt svar.
 • Som i förra frågan - nej. Det tycker jag snarare är bra, jag har inget att dölja. Det är inte platser som man uppehåller sig på på samma sätt, och det är mer folk som rör sig där. Skulle filmen hamna i orätta händer så är det ändå lite personlig information som skulle kunna uttolkas, en film från en skola skulle kunna följa en och samma person under en längre tid.

 • Ska du donera dina organ? Motivera ditt svar.

 • Ja. Skulle jag själv vilja ta emot om det behövdes? Ja. Alltså delar jag frikostigt med mig. Organ som jag inte har någon användning av får andra mer än gärna ta!

 • Vad tycker du om dödshjälp? Motivera ditt svar.

 • Mycket svårt. Teoretiskt sett så kan jag tycka att man själv borde få välja när man ska dö, om man är obotligt sjuk. Men det kan ju också utnyttjas... Och läkare säger ju att de vill rädda liv, inte ta liv. Kanske någon mitt emellanlösning där man i speciella fall där man vet att personen inte kommer överleva och där det verkligen är tydligt vad personen vill? Eller så kanske det är i alla dödshjälpsfall. Äsch, jag får nog säga nej. Det finns ju den där döshjälpskliniken i Schweiz dit svenskar åkt, om man verkligen inte vill leva längre så kan man väl ta sig dit. Då har man ju verkligen gjort ett eget, aktivt val.


  En del frågor går visst lite in i varandra, men jag tror inte det är så viktigt att verkligen särskilja - själva tankegången måste väl vara det som är det intressanta?


  tjejsnack

  Jag hittade en sida där det refererades tillbaka till fenoment slam, som alla som en gång i tiden hade brevvänner före internets tid troligen känner igen. Ett slags frågeformulär som skickades runt tills flera olika personer svarat på frågorna och sedan tillbaka till den som skapat det. Himla roligt, tyckte jag. I tjejsnack så får man varje vecka ett antal frågor att svara på - fantastiskt kul!

  Men jag måste länka till
  sidan, och det krävs en banner eller något sådant, och jag förstår verkligen inte hur man ska göra, dataokunnig som jag är. Har kastat ut en fråga till syster och hoppas på svar, så jag får vara med.

  Ska svara på lite frågor bara för skojs skull nu!

  vintern som genast försvann

  Det var ju tur att jag och skruttan tog en pulkatur till affären i förmiddags, för nu töar snön redan bort.

  Två tvåordsmeningar kom flygandes ur munnen på henne idag: Kasta boll och titta bompa. Tyvärr klarar inte mina fonetiska kunskaper att beskriva hur hon uttalar orden.

  För övrigt som kommer älsklingen hem på onsdag. Han ringde idag, och jag känner mig så slut efter den här veckan att jag mest kände mig gnällig. Det är ju inte kul för honom heller, men hans föräldrar måste ju också förstå att livet runt om kring inte heller står på stand by. Vi kommer få några väldigt stressiga veckor famöver, eftersom min flex rasat medan jag varit tvungen att sköta både hämtningar och lämnngar på dagis, och älsklingen har jobbat fyra dagar på tre veckor och kommer väl jobba som en dåre. Skillnaden för mig kommer ju bli att någon sover bredvid mig i sängen ungefär. När han kommer hem alltså.

  Nästa helg är alldeles för trippelbokad. jJälp mig, hur ska jag göra? Bror med flickvän kommer hit och ska gå på Curekonsert. Den kvällen är jag bjuden på middag hos en kollega. På söndag är det fika hos en annan kollega. Samtidigt kommer jag och älsklingen inte ha sett varandra på hur länge som helst. Vad ska jag välja, hur ska jag prioritera???

  så bra är jag

  Att jag fick 88 poäng på ett allmänbildningstest! Endast en av fem är lika allmänbildade ;-) Det exakta genomsnittet är 63,4 rätt. Maximalpoängen är 120.

  Frågorna var dock i mitt tycke väldigt ojämt svåra - vissa kategorier var hur krångliga som helst, andra sjukt lätta. Eller så har det bara med mina intressen att göra.

  Ett vinterland

  Nu ska jag gå ner i det varma, sköna tv-rummet och läsa min bok. "En bit av mitt hjärta" av Peter Robinson, en deckare, inte en kärleksroman vilket titeln hade kunnat få mig att tro.
  image24

  Men det var ju inte det som var det viktiga. Det viktiga är att det äntligen är snö igen. Alla tjatar om våren, men jag vill ha vinter, jag vill att skruttan och alla andra barn ska få åka pulka och bygga snögubbar. Om det inte blir vinter i år heller, så blir jag ännu mer rädd för vad som hänt med klimatet. Det är ju härligt, mysigt och roligt med snö!

  Trots att presenningen kring våra utemöbler har blåst bort och takpannor blåst ner från vårt uthus.

  asch. försöker igen

  Nu fungerade inte länken till min syster, så jag lägger in den igen. Rätt ska vara rätt!

  All cred till
  rhoena!

  tack syster yster!

  Äntligen har jag en mer personlig blogg, i varje fall till utseendet, tack vare min duktiga syster rhoena!

  Lite reklam är väl på sin plats, eller hur?

  hon är så duktig

  Nu måste jag bara skryta lite. Idag när vi satt och åt, så ville skruttan ha den sista fetaosten som låg i en skål. What the heck det är lördag tänkte jag och ställde skålen framför henne. Jag trodde att hon skulle ta fram sitt favoritredskap - fingrarna- och börja äta osten direkt ur skålen. Men vad gör min skrutta (som föresten blir 18 månader på måndag):

  Hon tar skeden (oups tänker jag - äter hon med skeden!) och börjar lägga över osten på sin tallrik. Sedan tar hon sin egen sked och börjar äta osten med den.

  Där någonstans smälte jag bort i varma vågar. Min lilla väluppfostrade skrutta!

  tjejkväll

  Har haft en på hela taget trevlig kväll. Vännen K kom förbi, och vi drack te, åt kycklingcouscous, pratade till gamla Sex & the cityavsnitt...

  Jag minns när serien kom, hur gamla de kändes, Carrie och co. Nu känns de inte lika långt ifrån längre.

  snodde en lista till

  Blond eller Brunett
  Blåa ögon
  eller Bruna ögon
  Vanilj eller Choklad
  Hund eller Katt
  Christina Aguilera eller Britney Spears
  Rosa eller Lila
  Tv eller Dator
  Hockey eller Fotboll
  Berg-och-dalbana eller Vattenbana
  Guld eller Silver
  VH1
  eller MTV
  Sanning eller Konsekvens
  Harry Potter eller Lord of the Rings
  Vinter eller Sommar
  Stjärnor
  eller Månen
  Sko eller Sandal
  Bad
  eller Dusch
  Systrar eller Broder
  Svart eller Vit
  Långt hår eller kort hår
  Klänning eller kjol
  Mobil eller telefon
  Lägenhet eller hus
  Ring eller halsband
  Jordgubb eller hallon
  Höst eller vår
  Jeans eller leggings
  Jul
  eller påsk
  Afrika eller Asien
  Bil eller buss
  Nagellack eller läppstift
  Hav eller sjö
  Nyår eller Midsommar
  Plugga eller arbeta
  Fängelse eller döden
  Löshår eller Äkta
  Ipod eller Mp3
  Lång eller kort
  Snowboard eller skidor

  fönstertitt

  Förut har det varit fåglarna i körsbärsträdet som varit det intressanta för skruttan. Nu är det bilarna. Barenda gång hon såg en bil komma på vägen kom det ett lyckligt utrop och ett pekande : Dä! Bil!

  Jo, det brukar komma bilar på vägen. Och numera ropar hon pippi varenda gång hon ser ett träd.

  skulle ju sova...

  ... men nu när jag är ensam hemma så känner jag mig som en tonåring (det var en liten blinkning till dig, hamburgskan) på skolresa och fastnade framför "Sex lektioner i kärlek".

  Bara att hoppas på att skruttan tycker att det är en jättebra idé att sova länge i morgon, och sedan hänga framför barnkanalen tills jag orkar börja med alla måsten.

  I alla fall kommer en gammal barndomskompis på middag/fika/någonting i matväg men troligvis utan vin eftersom hon med all säkerhet kör bil i morgon. Roligt att få se någon människa som kan tala i meningar längre än 1-2 ord på en dag.

  Det där med att folk kör bil hit är föresten en sidoeffekt av att bo i hus. Tänk på det. Om man inte bor i en väldigt liten stad förstås. Det spelar ingen roll hur många gånger jag säger att bussen till Slussen bara tar en kvart ,det är som att vi bor i världens utkant i alla fall.

  bara för skojs skull

  Jag känner mig lite äcklad av mina egna matvanor nu när jag är ensam så mycket - r dte bara jag som äter när jag har tråkigt och ingen ser?

  Idag har jag proppat i mig - förutom den iofs helt ok pastan till middag - ostbågar, turkisk peppar och glass. Nu är det dags för chokladen att åka fram.

  Det är älsklingen som är utomlands, inte jag. Men det är jag som kommer rulla fram när han kommer hem.

  Kanske skulle dricka lite vin också? Det är ju ändå fredag.

  Bästa vinet i hela världen - min absoluta favorit:
  Allesverloren Tinta Barocca. Shirazen funkar också.

  Mörka hemligheter

  Ok, jag erkänner, Min filmsmak suger. Grävling.

  Ikväll är det
  CHARLIES ÄNGLAR på tv. Jag kollar på den när jag får chansen, önskarm ig alla änglarnas kläder och deras skills, och mår hur bra som helst.

  En ännu mörkare hemlighet är att jag också älskade filmen Hämnarna. Jag till och med köpte en kappa som kändes så Uma i den filmen.

  Jag vet. Ingen behöver säga något.