jag levde på hoppet

Jag hade ju hoppats på snö idag, alla nyheter påstod ju det, men det är bara extra grått och trist ute. Inte för att vi ka ngå ut, även om skruttisen börjar bli bättre, hon har fortfarande koppor av den smittande varianten kvar, även om det bara är några stycken nu.

Däremot så är jag ungefär tröttast i världen efter att knappt ha stuckit näsan utanför dörren på hela veckan. Jag kan inte låta bli att tänka på
finnjonna, som inte bara är inne, utan också i liggande tillstånd dagarna i ända. Man får vara glad för det lilla, på måndag kan jag förhoppningsvis gå till jobbet igen.

Har tittat på foton på skruttan som nyfödd, och längtar efter att snosa bebis nu. Tur att tiden går fort.

Måste skryta lite också, om min allra bästa skrutta: hon lägger hela sitt Mollymus-pussel alldeles själv, det är på hela 12 bitar! Och bara två år. Jag har närt ett geni vid min barm. Hahaha...

det ständigt dåliga samvetet

Tja, för vad?
För jobbet -det har blivit sådär fem minuters hemarbetande den här veckan, inte på långa vägar tillräckligt.
För älsklingen - om jag är stressad så är det ändå bara en bråkdel av hur stressad han är, med arbetsdagar på sådär femton timmar minst varje dag de senaste veckorna, en inställd ledig dag samt utsikter att behöva sitta i telefonmöten på lördag.

Så har vi ju i helgen en att-göra-lista som skulle kunna mäta sig med blondinbellas.

Vad sägs om: packa ner en hel övervånings pryttlar och bära ner dem en trappa. Köpa vinterskor till en tvååring eftersom snön tydligen kommer till den kungliga huvudstaden på fredag (läs imorgon). Hämta ut våra maskiner som vi fått flera stressade samtal från elektrolux om. Ta bort alla lister från ovan nämnda övervåning, tre rum och kök på sådär 80 kvadrat. Allra helst ska jag också gräva upp dahlior och planera en rosbuske också.

Utöver denna lista så har vi de sedvanliga sysslorna att sysselsätta oss med, som fixa frukost, plocka undan den, i och ur med all disk ur älskade diskmaskinen, laga lunch och middag, få skrutten att somna, handla mat... Och kanske hinna ge varandra en kram eller en kyss någon gång, när vi nu faktiskt ser varandra då den ena parten inte sover?

lite stressad

Fast jag egentligen har fått bonustid hemma och inte borde vara stressad, blir jag det ändå för allt som borde göras. Vi måste ju plocka undan alla saker från övervåningen, det ska vara klart om en vecka. Vi får kanske en sovgäst ikväll, vilket innebär att jag borde städa, och dessutom så borde jag ringa ett par jobbsamtal också.

Jag fick en tankeställare igår när jag stressade runt och hade ont i magen och ryggen hela kvällen, så nu försöker jag ta det lugnt, men det är svårt.

Gjorde i alla fall en sorts rabarberkakepaj från ett recept jag hittade på internet igår, och det blev verkligen jättegott. Har ätit upp massor av den till lunch, skruttan sover, så mer matnyttig får jag vara när hon ska äta om en stund.

Intresserad?
Här finns receptet.

otäcka Babar

Prickiga skruttan ligger i soffan och tittar på Babar - det är jätteotäckt när Babars mamma blir skjuten, men första gången hon sitter kvar utan att komma rusandes in i famnen på mig. Å andra sidan så tycker hon att barnprogrammet "Tjuv och tjuv" som brukar visas före Bolibompa på barnkanalen är väldigt otäckt.

 

Vem är värst?

vattkoppor

Jag hann jobba en förmiddag den här veckan innan dagis ringde, och nu ligger en liten prickig tjej i andra soffan och sover. Trist med pengarna, och jag har massor att göra på jobbet, å andra sidan så är jag rätt trött och det kändes väldigt lyxigt att få ligga kvar i sängen lite längre i morse.

Idag kom våra golv, 28 paket som jag och älsklingen var tvungna att få in i huset på kortast möjliga tid eftersom det började regna i samma ögonblick som DHL-killen lastade av dem. Och jag som inte ska bära så mycket... Nu blev det ju inte så tungt eftersom vi var två på varje förpackning, och älsklingen tog ungefär hälften helt själv för att avlasta min rygg som började göra väldigt ont väldigt fort.

Nu ska jag surfa in på famijeliv en sväng för att sysselsätta mig när skruttisen sover.För tinys skull- födelsedagscykel!

dagens fråga

Varför har alla mina leggings fula säckiga knän?

Alternativa svar:
-  för att jag bara äger billiga leggings från h&m
- för att jag går väldigt konstigt
- för att mina knän tar så mycket plats

Dagens outfit (som bakgrund): bruna leggings, vit klänning från svea, älsklingens gråa peaktröja samt grå raggsockor. Dags att tvätta i helgen verkar det som. För jag tror inte att denna komponering kan kallas en outfit. Snarare vindskydd.

bebis gör sig påmind - på flera sätt

Idag sparkar och buffar bebisen hela tiden. Gör sig påmind helt enkelt. Kanske för att jag sitter lagom obekvämt och frmåtböjd i soffan och ger stackarn så lite utrymme.

Jag läser
finnjonnas blogg (jag har faktiskt lunch nu!), och ler lite åt det faktum att deras bebis är beräknad precis samma dag som vår - 21 februari, även om deras med största sannolikhet kommer vara runt tre veckor äldre än vår.
Hon kallar sig höggravid i ett inlägg - är jag verkligen det redan? Nej, jag avstår nog från det epitetet.

Tårarna börjar däremot nästan rinna när jag läser att deras lille Dante som inte överlevde, skulle fötts den 21 september 2006 - bara två och en halv vecka efter att vår lilla skrutt beräknades och föddes. Och vi har en busig och alldeles levande och sprudlande tvååring, medan finnjonna inte får gå eller röra sig för mycket, måste ligga i soffan för att inte riskera att förlora sitt barn.

Vad orättvist livet är. Och vad kärleken till vårt lilla ofödda barn växer.

Imorse vid frukosten försökte vi få skruttan att äta med sked genom det oerhört pedagogiska "men det är ju bara bebisar som äter med händerna, du är ju en stor tjej!" Skruttan säger glatt "Bebisen i magen!" "Bebisen komma hem".

Ja du, älskade skrutt, du har alldeles rätt. Bebisen är i magen, och stannar förhoppningsvis där ett tag till. Sen vill vi att bebisen ska komma hem, och vara med oss, alla dagar tills han/hon flyttar hemifrån.Framtida landstingsanställd?

hemmafru och hemarbete

Fast i modern tappning såklart. Jag jobbar hemma. Och som vanligt var det extra svårt att komma upp ur sängen, och nästan omöjligt att komma igång och skriva. Jag har börjar lite grann, men började snart läsa ett par bloggar istället. Nu ska jag dock se till att bli klar med den utredning jag påbörjat på bara två timmar. Gör jag det till en tävling så känns det genast bättre.

Dessutom blåser det som sjutton ute, så jag kan sitta här och vara glad att jag inte måste gå ut förrän vid strax innan två.

bara detta också innan jag ska sussa sött

FÖRSTA
Riktiga
jobb: Något kassajobb på ett café tror jag. Eller barnteaterledare på ABF om det räknas?
Egenköpta CD: Tja, jag valde en på Hemköp senast sambon ökade på prylhögen i hemmet. Tror det var commitments.
Piercing/tatuering: Bara i öronen, det är inte min grej med mer.
Riktiga kärlek: Min sambo och älskling. Det är tungt ibland, men herregud, det finns ingen annan än honom som jag vill ham som jag är så nära och som jag älskar så mycket.
Fiende: Har aldrig haft några, men jag hade ett horn i sidan till Millan i låg och mellanstadiet.

SENASTE
Biltur: I söndags, hem från fikat hos familjen N i Orminge
Kyss: Igår kväll?
Låne-bok: En bibba barnböcker för någon månad sen. Men jag ska inte låna böcker, det blir bara ångest och panik för att de ska tillbaka. Jag har än så länge råd att köpa och inte tid att låna.
Film sedd: Senaste hela film är nog "Berätta inte för någon" en fransk film som var jättebra. Såg annars delar av "Min granne Totoro i eftermiddags.
Dryck förtärd: Mjölk till middagen. Vill ha te, men det är för sent för min blåsa just nu,
Mat äten: Bullar. jag rensar frysen för att få plats med färdig middagsmat att leva på när vi inte har något kök om ett par veckor.
Telefonsamtal: Älsklingen ringde nyss, är nog kvar på jobbet till ca 23.
Skiva spelad: Chicago tror jag det var...
Irritation: Alla kläder som jämt ligger i sovrummet.
Vill: Vara ledig - länge. Vilket jag ska. Snart.
Har: Ett roligt jobb, en mysig familj och ett lyckligt liv.
Önskar: Att bebisen kommer ut i rätt tid och är frisk.
Hatar: Jag hatar inte just nu.
Är rädd för: Att någt ska hända med någon jag älskar.
Hör: Skval från ett program på femman som jag inte orkar se
Undrar: Hur det kommer bli att leva i renoveringskaos i en månad.
Ångrar: Inget alls. Möjligen att jag inte gått och lagt mig än.
Älskar: My extended family - de jag bor med, min ursprungsfamilj och min "ingifta" familj.
Sjunger: Bara barnsånger
Gråter: Nyss. Jag hamnade på en sorglig internetsida.

JA ELLER NEJ
Jag har en dagbok: Ja. Men jag har inte skrivit i den mer än en gång i år (det är en femårsdagbok jag fick i julklapp av svärmor)
Jag gillar att laga mat: JJa, jag älskar att laga mat.
Jag har en hemlighet jag inte delat med någon: Nej, men jag har ett par hemligheter väldigt få vet om. eller erfarenheter kanske man ska kalla det.

FAVORIT

Nummer: inget - borde jag ha det? Knäppt.
Färg: Olika beroende på - gillar just nu rosa.
Dag: fredag och söndag.
Månad: längtar efter december och jul just nu
Drycker: Champagne och te.

FÖREDRAR:
Gos eller hångel:
Gos.
Te eller kaffe: Både och, just nu kan jag inte dricka kaffe.
Mörkt eller ljust öl: Ju mörkare desto godare
Rött eller vitt vin: Rött, utom ritigt torra vita viner

INOM DET SENASTE DYGNET HAR JAG
Gråtit? Jadå. Jag är hormonstinn
Hjälpt någon? Det gör jag jämt i jobbet. När jag inte avslår då.
Köpt något? Nej
Gått på bio? Knappast.
Sagt ‘jag älskar dig'? Nej. Men jag har sagt älskling.
Saknat ett ex? Nej
Skrivit i en dagbok? Nej
Haft ett seriöst samtal? Ja - eller vad är seriöst?
Saknat någon? Tja, älsklingen jobbar ju jämt numera
Kramat någon?Det gör man jämt när man har barn - i alla fall mitt barn, kramig och närhetssuktande som hon är.


nya gardiner

Jag har köpt ett härligt tyg som ska bli nya gardiner i skruttans rum, och jag någon gång får tummen ur...Skivling från Åhlens.

lite bildbevisFörsta dagarna hade skruttan på sig solglasögonen konstant.Hurghada cityPå båten på väg tillbaka från korallrevetSåklart att alla älskade vår underbara skrutta!Gissa vem som lärde sig simma med flytkuddar!

Hurghada

Jag har ju lovat, så nu kommer det!

Kan ju börja med att Egyptenresan inte riktigt startade som det var tänkt, dagen innan vi skulle åka upptäckte jag att mitt pass knakade betänkligt när jag öppnade det. Inte helt kul, särskilt inte som den första som tittade i det på Arlanda sa åt mig att jag måste vara försiktig med det eftersom de är hårda i Egypten, och att går det sönder så får jag åka till konsultatet i Kairo och skaffa ett nytt pass. För att gå händelserna i förväg, så är jag i alla fall hemma, och NU är det en spricka i passet, och det är alltså ogiltigt. Så det höll trots att de hanterade passen allt annat än försiktigt på flytgplatsen i Egypten, och att de tittade i och stämplade i fyra-fem gånger på både ditresan och hemresan.

Vi gick i alla fall upp kl tre på natten och skruttisen sov till största delen på planet, vilket var skönt. Planet var fruktansvärt å andra sidan, urgammalt, skraltigt och helt utan sker som man har blivit van vid på senare år, som tv-skärmar, filmvisning och grejer. Maten var också dålig, 140 kronor för EN liten, kall brödbit med skinka, ost och ägg samt en liten yoghurt och en juiceförpackning.

Väl på plats så var vi alldeles för trötta första kvällen/dagen, så vi åt en pizza och stöp sedan i säng, efter lite trassel med rummen. Ja, det började inte så bra inser jag när jag skriver det här - det glömde vi ju bort allt eftersom veckan gick. De hade nämligen helt plötsligt från hotellets sida ändrat vår bokning och bokat in oss alla - fyra vuxna och tre barn - i något de kallade familjerum. Visst, det var ett stort rum, men med tre extrasänger så hade vi snavat på varandra. Dessutom var det ett uterum och inte en balkong till rummet, för att se ut hade vi varit tvungna att stå på tå. Vi fick i alla fall byta til lde rum som det var meningen att vi skulle få.

Under veckan så spenderade vi de flesta dagarna vid barnpoolen för att inte behöva vara oroliga för barnen. Jag och min familj var vid havet två gånger, första gången tillsammans med de andra, skruttans kusiner med föräldrar (inte A och K, rhoenas barn, utan den andra sidan av släkten). Den förmiddagen stannade vi tills vinden blev så kraftig att de flaggade gult, bad på egen risk. Andra gången stannade vi tills det blev så mycket svallvågor av alla båtar som hela tiden åkte förbi, sådana där sportbåtar, folk som åker i gummiringar efter osv. Det blev lite för svårt för skruttisen att kunna bada när hon välte hela tiden...

En förmiddag åkte vi med bussen in till Hurghada. Det var inte så värst kul, nästan bara krimskramsbutiker, jättevarmt, skruttan gnällde och grät hela tiden och dessutom hade vi glömt hennes napp. Jag köpte i alla fall några jättelånga kanelstänger billigt, att dekorera med till jul, och lite fin saffran som var dyr även där, men inte alls som hemma.

En annan dag åkte vi ut till en halv-u-båt som hade glassidor på båten, så åkte den jättenära alla korallrev och fiskar som ligger precis utanför i Röda havet. Kusinerna var alldeles lyckliga och skrek efter Nemofiskar och Dorisfiskar, skruttan älskade det också. Fortfarande är fiskkartan vi köpte en storfavorit. Jag och älsklingen gapade över enorma rockor.

Det är många som förvarnat oss om att maten i Egypten inte är särskilt bra. Vi blev dock positivt överraskade. Såklart att det var bufféer och turistanpassat, men det var gott och fanns mycket att välja på. Libanesisk buffé, italiensk buffé, fisk- och skaldjur... De andra hittade till och med ett libanesiskt vin som var helt ok.

Skruttan blev alla i personalens älskling, det kunde vara tre stycken som gullade med henne på samma gång när hon försökte äta, de gav henne frukt och gjorde allt för att få hennes uppmärksamhet. Ibland blev det till och med för mycket av det goda...

halsbränna

Idag har jag varit väldigt oduktig och inte hunnit med någon lunch på grund av frisörbesök, men samtidigt riktigt nyttig och än så länge inte ätit något onyttigt. Det tråkiga är att det inte verkar hjälpa på halsbrännan.

Jag vet att jag lovat bilder från resan, de kommer, men jag har inte lagt in dem i datorn än. Tiden har helt enkelt inte räckt till eftersom älsklingen jobbat så sent hela förra veckan. Jag ska försöka hinna med det ikväll.

Magen syns faktiskt ganska mycket nu, och bebisen är ganska livlig. I natt kände älsklingen den röra sig medan jag sov. Det är en konstig känsla, jag själv vet inte om det, men han och bebisen har en egen stund tillsammans, det är verkligen en liten människa inuti. Tanken hisnar, som alltid.

Nu ska jag göra te, och ja, jag lovar
tiny, jag ska leta julteet igen - jag hoppas att de har det i år också. Det köpte jag i en butik som heter blueberry.

 

hungrig och lat är ingen bra kombination

Jag är alldeles för hungrig för mitt eget bästa, men skruttisen somnade redan vid halv sex idag, utan middag eller välling i magen, men som tur är med en alldeles nybytt före detta bajsig blöja. Dock fortfarande iklädd dagist-shirt dekorerad med matrester samt ärvda strumpor.

Jag stoppade i mig två bullar (förlåt, tre) och ägnade sedan en och en halv timme åt att prata i telefon med mamma, inredningsdrömma och fundera på om det är idag svärmor kör upp och i såfall huruvida det gick bra eller inte och NU har hungern återkommit.

Jag ska trycka i mig lite mackor, för nej, jag lagar ingen mat till bara mig, och älsklingen kommer jobba länge till och får mat av sin snälla chef. Sen ska jag se om jag kan ladda över alla bilder från Egypten till datorn (om jag hittar sladden) och sen kan jag ju faktiskt hålla mitt löfte och berätta allt om resan. Med bildbevis på vissa saker. ;-)

nu är jag vuxen på riktigt...

... för jag har varit på föräldramöte. Inget egentligt nytt framkom, och jag kände mig som en alien bland de andra föräldrarna. Å andra sidan så blev jag än mer övertygad om att vi har det bästa dagiset i hela världen. En fantastisk kvinna som lagar maten och bakar brödet på plats, engagerad personal, mycket fokus på fri lek, lagom mycket säkerhetstänkande och så härligt positiva jämt.

en cool tjej

Nästan varje morgon numera när jag lämnar på dagis jämt, så möter jag en helcool tjej. Hon ... nu blir det inte lätt, jag och ålder, men om jag får gissa, är i mellanstadieåldern, och verkar så härligt självsäker och speciell. Hon har lugg, och den är täckt av hårspännen, jag lovar, hon måste ha tio hårspännen i luggen. Varje morgon. Och det är inga små hårspännen, de är stora, formade, mönstrade, färgglada.

Tänk att vara så modig och komma på något så eget fast man är så ung, och så köra så stenhårt på det!

Sen måste jag ju erkänna att snyggt är det kanske inte, men vaddå - det är alltid kul att få bli lite imponerad.

och så en dagens

Humör: trött, stressad men försöker strunta i det.
Gjort: jobbat, tagit referenser på företaget som ska bygga vårt nya kök och lagat mat till skruttan.
Planer: snart gå och lägga mig
Ser på: desperate housewives med ett halvt öga

Lyssnar på: se ovan
Läser: En bok som heter något liknande "Studier i katastrofteknik". Rätt bra, med många anspelningar på olika böcker, men jag är inte helt såld än.
Dricker: jag är inne i en mjölkperiod. Vaddå ute efter kalcium?

Äter: Har tryckt i mig två bullar nyss

Bästa: Att bebisen sparkar och har sig
Sämsta: Lite struligt på jobbet, inte för mig men i arbetsgruppen
Barn: trött men vägrade ändå somna i slutändan
Väder: Har varit härligt soligt


det blir ett kök

Igår skrev vi på för det nya köket, de n18 november kommer det och det är bara att hålla tummarna stenhårt för att allt ska bli klart innan jul. Dessutom ska en röd kitchen aid få flytta hem till oss samtidigt. Härligt!

Dessutom har ju sentens hittat en ny fabrik, så vi får de luckor vi velat ha hela tiden.

resan med mera

Ja, vi är hemma igen, en av oss ser ut ungefär som vanligt (jag), en har en lite brunare ton med lite rosa i (älsklingen) och en av oss är brun som en pepparkaka iförd kroppsnära vit baddräkt (skruttan). Jag ska ladda upp lite bilder och skriva lite om hela resan, men det blir inte ikväll.

Ikväll äter jag toblerone, tittar snart på Criminal minds och myser med bebisen som sparkar för fullt i magen. Skruttan sover helt utmattad i sin egna säng, duktig tjej! Älsklingen har givit mig egentid genom att ta sig iväg till innebandyträning med stora delar av vår sida av gatans manliga befolkning.

Imorgon är det intervjuer, den som troligen får den fasta tjänst som efter föräldraledigheten ska jobba med mig har redan varit på intervju, men jag ska träffa två möjliga kandidater för mitt vikariat. Spännande. Vem ska jag våga anförtro mina familjer åt?

Och köket - men det kommer ett inlägg om det också framöver. Jag lovar. Nu är jag på plats och det ska bli bättring på uppdateringsfronten.

Tack ni tålmodiga som faktiskt återvänder hit trots mina ibland långa uppehålll. Kram på er!

jag är tillbaka med en lista

KLÄDER
Skor: mina älskade loafers från Ilse Hornbakk
Sneakers: Svarta adidas med vita ränder
Jeans: just nu bara ett par mörkblå med fickor med knappar från H&M:s mammaavdelning
T-shirt: en randig tröja med stjärnor som jag köpte på rea på Åhlens.
Underkläder: Gillar bäst åhlens bekväma hipsters i bomull

ACCESSOARER
Väska: en vit ganska stor väska köpt på rea på H&M
Plånbok: en gammal svart från esprit.
Solglasögon: köpte ett par fejkchanel i Egypten eftersom jag inte hittade mina gamla bruna prestige innan vi åkte. Har inte köpt några dyrare än en hundralapp någon gång.

Klocka: har några gamla smyckesklockor som jag inte använt på flera år.

BADRUM
Tandkräm: Just nu colgate, annars oftast pepsodent
Tvål: Älskar tvålar i alla former, har dock just nu någon billig variant av flytande tvål från Rusta samt fransk lavendeltvål.
Parfym: Älskar clean, använder oftast fresh laundry eller original.
Medicin: rennie mot halsbränna
Vitamin: äter massor med grönsaker så jag hoppas att jag får i mig
Huvudvärkstablett: Den enda som funkar är treo men just nu med bebis i magen är det alvedon som gäller då det krisar.

MAT OCH DRYCK
Mineralvatten: egengjort oftast
Vin: Dricker mestadels kraftiga röda i 120 kr-klassen, men gillar också torra vita viner, gärna chablis, och älskar champagne.
Bröd: Åh, allt bröd nästan. Skulle kunna leva på bröd.
Glass: Lyxglass är allra bäst, typ Ben & Jerrys.

HEMMA
Säng: Gamla duxsängar som borde bytas ut, och en eksäng från Europamöbler
Lakan: Älskar just nu våra satinlakan från borås cotten, ett set i vitt med beiga ränder och ett som har vit bas och gröna och bruna ränder.
Espressomaskin: Snart en Jura, när det nya köket kommer. En helautomatisk variant.
Kylskåp: Rostfritt från Electrolux