skitjobb

Avskyr mitt jobb just nu.
Eller, jag avskyr inte mitt jobb, men det är många som avskyr mig, mina beslut och vad jag har gjort, och har vänt sig till min chef. Synd för dem att min chef vet precis hur ärendegången har varit.

Det känsn ändå olustigt att människor retar upp sig så till den milda grad på och tycker att jag är en hemsk och inkompetent person. Det känns som om jag hamnar i försvarsställning utan att egentligen behöva vara det. Och det allra värsta, är att jag tyckt ärendet varit tungt och beslutet svårt att ta ända från början. Det gör ju inte det hela lättare.

Lilla gumman tog fyra steg idag, gick till farfar!

Så kan hon peka ut håret, öronen, näsan, munnen, magen, rumpan, foten, tårna, samt mammas och pappas näsa, hår och mage. Dessutom kan hon säga knappar (kan ju bero på att hon älskar knappar...) och mage.

Nya favoritböcker är Emma och lillebror, Jamen Benny och Rut och Knuts ABC.

De allra första stegen!

Lillgumman har tagit sina allra första steg, igår på eftermiddagen. Fyra små stapplande steg. Sen har hon inte velat igen, hon blir så osäker. Står så bredbent hon kan och böjer på knäna för att stå stadigt.

idag var jag var på gamla jobbet och hälsade på, och det var rätt skönt. För första gången så kändes det skönt att jag inte jobbar där längre, jag saknar inte alla gamla kollegor lika mycket. Chefen har troligen sagt upp sig, två är sjukskrivna, en går i pension nästa sommar och två andra jobbar bara deltid. Dessutom höll jag på att dö av tristess på pendeln tillbaka, är så glad att jag inte behöver åka dit mer.

Imorgon är min sista föräldralediga dag någonsin, med lillskruttan alltså. Eller, vi har ju dagar kvar, men de kommer kännas mer som semester eller så, inne i vardagen liksom.


antennkillar & julklappsshopping

Åhh... jag älskar internet ibland. Har beställt julklappar till alla kusiner nu, så skönt att ha det avklarat. Dessutom ett par småsaker till lillskruttans mormor och farmor.

Så har antennkillarna varit här och satt upp vår nya tv-antenn och fixat nya uttag. Äntligen ett steg närmare tv-rummet...

Jag SKA skärpa mig

Jag lovar. Jag ska bli intressantare och försöka fylla på den här bloggen lite oftare. Jag kan inte riktigt lägga ner, det är lite för roligt. Även om ingen läser förutom jag, så går jag gärna tillbaka och tittar själv. Jag vet, men jag har ju kallat den för egotripp, eller hur?

Idag har vi varit på öppna förskolan, vilket var en ny upplevelse igen. Lillskruttan som tidigare älskat sångstunden, var inte alls med på noterna, utan ville bara till leksakslådan. Sen blev hon överkörd av femton andra barn vid rutschkanan medan jag mest såg på - vaddå, hon måste ju lära sig att stå på sig?? innan hon lärde sig att klättra upp på den så jag knäckte ryggen femton gånger i rad då hon skulle åka ner. På vägen hem somnade hon och sov sedan rätt länge, så jag hann fixa lite i förrådet - äntligen ska det bli ett hem av vårt hus. Imorgon kommer antennkillarna och fixar en ny tv-antenn och sladd till rummet som ska bli tv-rum.

Sen har vi lekt med lego, så mycket att jag egentligen borde plocka legobitar för jag har snavat på dem sen jag lyckades lägga henne för 20 minuter.

Annars då? Idag har jag på mig fina svart/vita kjolen och svarta polon från wera och mörklila strumpbyxor, lillgumsan hade brun tunika med rosa elfanter och espritjeans.
Läser: inget - har läst ut senaste bokklubbsboken, och tänkte köpa ett gäng nya pocketar så snart som möjligt. Om man inte räknar dessa böcker som jag läst idag: Vem är arg/Stina Wirsén, Var bor olly/Lucy Cousins, Ut och gå/Anna-Clara Tidholm.


Snart är det Underbara barn-mässa igen. Måste gå!!

knas

Måste vara pmsig eller något. Eller så är jag bara trött efter en timmes läggning av barn som vägrar sova. Men jag vet inte, känner mig lite off och inte på humör.

Hade ju tänkt skriva om gullgummsan som sitter och försöker kä på sina dockor kläder men bara lyckas lägga dem på huvudet på dockorna, eller försöker sätta på sig själv strumporna men bara lägger dem ovanpå, men jag orkar inte.

Längtar helg.

sol & shoppingsug

Kan man hitta på en tristare rubrik? Måste bli bättre på det där.

Det är soligt ute, men jag vill mest bara shoppa. Har fastnat i en modeblogg, och det kan inte hjälpas, jag vill bara sätta sprätt på varenda krona jag har på fickan och på banken. Men som den ansvarsfulla vuxna kvinna jag måste agera som, så gör jag inte det.

Istället kryper jag ner i replayjeans med nästan trasig dragkedja a lá tidigt 2000-tal samt en överbliven mammatröja i blått.

Vi jagar dagisplatser med ljus och lykta. Dagis verkar vi kunna glömma. En dagmamma KANSKE har plats som de andra två som varit intresserade säger nej, och en har plats NU, som hon inte kan hålla till januari. Håhåjaja.

Mening

Åh, vet inte ens om det är någon mening med att skriva här, men jag kan ändå inte riktigt låta bli. I alla fall kan jag göra det för min egen skull, även om antalet besökare är skrattretande lågt.

Det är alldeles för sent idag igen, fastnade i en annan blogg nu när jag har datorn alldeles för mig själv. Ska gå och lägga mig när jag skrivit dessa rader.

Lillgumsan har bara sen jag senas skrev blivit jättemycket stadigare, står upp tills hon själv väljer att sätta sig, och går omkring själv om man håller henne i ena handen. Annars har hon egentligen varit lite grinig idag, men jag har inte låtsats om det utan planterat björnbärsbusken, krusbärsbusken och klematisen i alla fall, glömde dock spaden därute...

Idag klädde vi oss i:
jag: olivgröna byxor och ljusblå tröja (H&M resp esprit - bara sköna kläder helt enkelt, ganska gräsligt fult dock...) och lillan svarta strumpbyxor, vit mesströja och jeansklänning med nyckelpigor.


Åh... det glömde jag. Förskoleplatser verkar vara ett mycket större problem än vad vi trodde. Paniken växer bara jag tänker på det, så därför gör jag det inte just nu. Strutsar mig.

Ok systra mi

Jag tar det som en hälsning till mig att jag ska uppdatera bloggen lite oftare. Får skylla på heltidsjobb och hemtidsdotter och långa resvägar trots halvtimmesförkortningen, ordentliga middagar och försök till att hålla ordning hemma, krav på nattsömn och inte längre så tidiga mornar på helgen. Allt mixat med lite lagom torka i huvudet på annat än långa utredningar och den ena behovsbedömningen efter den andra.

Lillgumsan går bättre och bättre, men hon är fortfarande alldeles för feg för att helt släppa taget. Får hon bara hålla i ett finger eller så är hon nöjd.

Ordlistan blir dock bara längre för var dag, även om jag måste erkänna att antalet ljud inte är så många.

Till exempel:

bampa - lampa
papa - pappa
go - gunga
ko - sko
vovov - hund/vovve
nining - välling/mat
ka -katt
mama - gissa fem gånger
eej - hej
tata - titta
däää - där
titut - tittut

Saker som skruttfian älskar är: (förutom mamman och pappan såklart) är: tröjor/koftor - speciellt den röda, sina skor, sitt djurpussel, alla böcker - och tyvärr numera att försöka riva sönder dem, att bli nerbäddad och upphittad i sängen, den vita kissen och den lilla hunden, den stora golvkudden, att leka med vatten i bidén (urk), att äta äpple helt själv, datorn (nejnej), att prata i telefon, att klättra upp för trappan, att ställa sig på pallen och nå högre upp i bokhyllan, ballonger och bolibompasången.

Med mera.