inspirerad av tråkigheten

Jag vet att jag är på jobbet, och det borde innebära - och innebär egentligen att jag har fullt upp med en massa andra saker att göra än att blogga. Men jag har inte haft tid på så länge, det har har varit så mycket och så intensivt, både på jobbet och hemma, så jag tänker inte bry mig. Jag tänker berätta vad jag har gjort för julgodis, jag har nämligen ansträngt mig i år, so mden godisgris jag är.
Först gjorde jag jordnötsbräck, en hård karamellsmet med jordnötter i, går att bryta i bitar, jättegott. Sen gjorde jag kola med lakrits, krossad turkisk peppar. Den blev inte så kolalik, inte seg med andra ord, men god. Iförrgår gjorde jag chokladknäck med valnötter, och den blev helt perfekt, helt plötsligt verkade min termometer fungera bättre. Och slutligen, igår, så gjorde jag falska mozartkulor (nogat inrullad i mandelmassa och dopad i choklad), och marsipangodis. Dels gröna bollar smaksatta med mint, vanlig marsipan med valnötter inrullade och så platta godisar med marsipan och nogat, allt doppat i choklad. Det blev så mycket eftersom jag fick så mycket smält choklad att jag inte kunde sluta doppa saker. Vill någon ha recept, säg till till så lägger jag in dem. Om ni ber snällt kanske jag kan fotografera mina alster, men jag gör allt i kak- och godisväg hellre än snyggt.

Så nu ska det bara bli jul så att jag får börja äta upp allt.

Om du inte vill veta, läs inte vidare

Ni har så fel, älskade systrar - det hon trodde var att det är en kille!

En tvåårings funderingar

Skruttan letar efter pappa som är inne i badrummet och kissar.

- Pappa, var är du?
- Här inne!

Skruttan öppnar dörren och tittar fascinerat (som vanligt) på kissandet.

- Pappa, jag kan inte kissa med fingret.

Hahahaha.... Det såg väl ut som att kisset kom från handen...

jag vet!

Var på ultraljud i veckan, och fick frågan om jag ville veta könet om hon kunde se det. Så eftersom jag vet att älsklingen verkligen ville veta, så sa jag ja, och fick veta vad det troligen är i alla fall - med viss reservation. Det känns speciellt måste jag säga, på ett väldigt bra sätt.

Så vet jag att bebisen vägde 1500 g ca i tisdags, tänk att de redan är så stora!

pepparkaksbak

Skruttan har varit sjuk igen, eller sjuk och sjuk. Förkyld med feber någon natt, och tydligen en dag på dagis. Gnällig och grinig, trotsig och sur. Det hela utmynnade i en halvkonflikt med dagis, som ringde älsklingen och sa att skrutt hade feber, men när jag kom hem så var det inte så, och det var bara tre timmar senare. Jag håller med om att hon säkert var jobbig att ha att göra med, trött, hängig osv, men de borde ha kunnat låta henne ta det lugnt men ändå vara där.

I alla fall hade hon ont i örat natten till igår, och igår under dagen, så idag var hon och jag på vårdcentralen, under mycket skrik och bråk. Såklart är det ingenting, men just när det är örat så vill vi inte ta risken. Idag har dagis planeringsdag, så det var bestämt sen länge att vi skulle vara hemma hon och jag, synd bara att jag missat så mycket jobb denna vecka.

Igår var det lucia på dagis, skrutt satt i favoritfrökens knä och tittade storögt på de stora barnen när de sjöng, själv var hon knäpptyst. Det blev lite foton tagna, men tyvärr inga som blev såvärst bra.

Målaren har varit här och fixat det sista i köket, så när skrutt har vaknat blir det lite pepparkaksbak. Jag var bekväm i år och köpte ett färdigt pepparkakshus som vi satte ihop och dekorerade med kristyr, strössel och silverkulor (jag tog det vi hade hemma), men pepparkaksdeg har jag i alla fall gjort. Det känns overkligt att det så snart är jul...

tråkigt

Jag har tråkigt. Älsklingen är på en auktion med en kompis idag, och jag och skruttan skulle på glögg hos min vän A som har en dotter i samma ålder som skruttisen. Så ringde hon och berättade att lilla H kräkts inatt, vilket gjorde att jag ville hålla mig kvar här, miltals därifrån. En annan kompis kom hit och fikade med sina barn, men jag är fortfarande uttråkad.
Bebisen rör på sig i alla fall, det är lite mysigt att ha tid att tänka på det. Skrutt somnade nämligen strax efter fem, förkyld, nästanfebrig fast inte febrig, grinig och trött efter att ha somnat sent igår, vaknat tidigt på morgonen och inte sovit alls under dagen.

På måndag och tisdag är jag tf enhetschef på jobbet, så håll tummarna för att allt går som på räls så jag inte gör bort mig!

som hon pratar

Lilla skruttan pratar bara mer och mer. Igår när jag satte på nya tvättmaskinen och knapparna pep när jag tryckte på dem sa hon:

- "Mamma, inte trycka, jag blir lite rädd".

Imorse så stoppade jag i mig mina järntabletter. Tidigare har jag berättat att det är min medicin, för bebisen, och nu sa hon själv:

- "Mammas medicin, bebbisen ska komma ut. Bebisen sitta i mitt knä, klappa bebisen." Lilla sötnosen, hon har sådant minne och hon tänker så mycket numera. Det blir bara roligare helt enkelt.

Bebisen i sin tur är lite mer aktiv numera, men det är fortfarande en lugn bebis. Börjar sparka lite grann på mina revben, så det märks att den växer. I morgon är det dags för nästa mvc-besök.