matreserver

Jag tror inte lillebror uppskattade att jag dammsög bort hans matreserver i form av smulor på golvet.

 



Eller så ser han helt enkelt framför sig en karriär som städare


möt Karin

Detta är Karin. En vit variant av henne flyttar hem till oss ikväll. Det tillsammans med en ljuslykta och två blockljus.

 

Det sorgliga i det hela är att vår miobutik stänger.


en gång i tiden var bebisen en bebis

Vad gör min familj nu?
S - sover, som en sten.
Skrutt - sover, som en sten
Lillebror - tja, ligger under bordet och äter gamla kexbitar som jag borde dammsugit upp igår.


Idag ska jag åka till Mio i Nacka eftersom de har total utförsäljning - hoppas de inte ska lägga ner butiken. I alla fall har vi ju tänkt köpa ett soffbord därifrån, och det finns mycket andra fina saker, så 70% rabatt känns rätt bra.

Mamma Mya

"Mamma mya, her aj do agäänn. Mamma mya, aj kann desiss joo. Mamma mya..."

nya grannar IGEN

Ytterligare ett hus på vår gata är till salu. Nu börjar det ju bli lite barnfamiljer här som tur är, men kom igen, detta hus har fyra sovrum.

Såklart det vill bo en barnfamilj där!

bråda dagar

Bloggen kommer vara fortsatt lite lidande under några dagar. Idag är det städning som gäller, eftersom svärföräldrarna kommer till helgen. Av den anledningen kommer det inte heller bli någon tid vid datorn. Ni får helt enkelt stå ut :-)

För övrigt så händer det typ inget alls här, den ena dagen är den andra lik. Igår började jag till och med tänka på jobbet lite positivt sådär. Ungefär: "Vad skönt att sitta  lugn och ro vid skrivbordet och formulera sig så bra det bara går... undrar vilka familjer som är kvar när jag kommer tillbaka. Och undrar hur det blir på nya stället...". Det är inte det att jag är trött på att umgås med lillebror, inte alls. Det är bara det att jag är inte en Anna Anka. Jag gillar att jobba - också.


Le Rouge med mera

På lördag ska mina tjejkompisar bjuda mig på Le Rouge, med anledning av den där ödesdigra födelsedagen för några veckor sen. Ödesdiger som i - nu är jag faktiskt på väg till medelåldern och lika nära 40 som 20 - än så länge. Apropå det måste jag ju bara berätta att jag var med i en fånig telefonundersökning om svininfluensan, och det kändes jätteskumt att svara 30 på åldern... Dessutom var det helt idiotiska frågor typ: vad gör du om du tror att du fått svininfluensa? a) ringer vårdguiden b) åker till akuten osv. Det går ju inte svara på, är man inte jättesjuk gör man ju inget, och är man det så stannar man ju inte i telefon direkt.

I allafall - jag längtar. Checka menyn, så förstår ni.

ett nytt ord

Någon som vet vad långstället är?

Det är vad skruttan kallar en lång trottoarkant som går att gå balansgång på. Så nu vet ni det!

intensiv helg

Datorn har stått fint undanplockad hela helgen, ganska skönt trots allt. Vi har gjort så mycket andra saker. I fredags var det 3-årskoll på bvc. 14 kg tung och 91 cm lång är sötnosen. För övrigt så var hon väldigt blyg och inte alls med på noterna trots allt, men hon tinade upp mot slutet och både ritade lite och sparkade boll. När det gäller hennes svankande så fick vi en läkartid om en månad. Bvc-sköterskan sa dock att när hon sitter så är hon väldigt rak och fin i ryggen, så hon trodde att det kan vara så att hon fått svaga muskler i magen och ryggen eftersom hon gått så så länge, och hon trodde kanske på sjukgymnastik. Vi får väl se.

När vi kom hem var nya grannarna ute, och de har en dotter på 3-4 år, som är där varannan helg eller så, så skrutt gick dit och lekte. Det är lite kul, för deras minsting heter Noelle, och det var mitt önskenamn om lillebror varit en lillasyster.
I lördags var det kalas hos skruttans dagiskompis, ett ambitiöst kalas med inhyrd clown, ballongdjur osv. i söndags hann vi med både storhandling, gräsklippning, mer lek med grannbarnet, grillning och en väldigt gnällig lillebror.

hur funkar en ansiktsbehandling?

Nu är det min tur att ha en förkylning på väg. Men jag väljer att strunta i det, det är ingen svininfluensa i alla fall. Föresten verkar det ju inte bli så mycket med den där flunsan i alla fall, skönt.

Jag har bestämt mig för att börja ta hand om mig själv lite mer - och då menar jag det yttre. Att ta hand om mitt inre är jag väldigt bra på redan. Så snart ska jag boka tid på
Björknässalongen för att fixa mina ögonbryn, färga ögonfransarna och KANSKE göra en ansiktsbehandling. Allt detta för att inte se så grå och trist ut. Jag menar, jag har ju faktiskt fyllt 30, jag får akta mig så jag inte går och blir tant :-)

Men det där med ansiktsbehandling - jag har aldrig gjort någon på salong. Och jag avskyr verkligen när människor jag inte känner tar på mig, skulle aldrig vilja gå på massage till exemepel. Så är det någon där ute som har varit på något dylikt - berätta för mig - hur är det? Och vad ger det för effekter? Och nej, jag är inte dum. Jag har bara aldrig kommit på tanken att göra något sådant förut.

Idag är ingen vanlig dag...

... för idag är det syrrans födelsedag!

Grattis! Och man talar inte om åldern efter 25, eller hur?


LiandLo

Jag bruar inte vara med i tävlingar som kräver något av mig, men söta Jenny som ligger bakom LiandLo är en gammal klasskompis till till mig, så då vill jag ju såklart!

Tävlar gör du hos Etthustilloss. Webshopar LiandLo gör du här.


det var en tolkningsfråga

På väg hem från dagis var det en kvinna som gick förbi oss med stavar.
Skruttan kommenterar:

"Där är en tant som har ont i sina armar".

Tja. Hon kanske får?

en lillasyster

Inspirerad av alla bloggar på blogspot som jag följer, har jag startat en liten lillasyster till den här bloggen. Jag får väl se hur det går, om det hela rinner ut i sanden. Där tänkte jag i alla fall få grotta ner mig i mina intressen, så kan jag hålla denna blogg lite mer personlig.

Är det en dålig eller en bra idé?


Syskonkärlek








så omaterialistiskt

Skruttan har tagit sönder bokstaven i på tangentbordet, så det är något jobbigt att skriva just nu, det tar sådär fem försök innan jag lyckas få till en sådan bokstav.

Idag var det i alla fall återigen leksaksdag på dagis. Det innebär att barnen får ta med sig varsin leksak som alla barn sen får leka med.

Första vändan tog skruttan med sig min virkade flodhäst. Nästa gång var det läppstiftsdockan (det vill säga Barbien som hon fick av Tiny i födelsedagspresent). Idag var det dags för kikaren. Det vill säga en tom toapappersrulle.

Om någon undrar varför sängen är i sådant kaos, så råkade sötnosen kissa i sängen just natten till födelsedagen... Stackarn.


tidig önskelista

Det känns som om skruttan måste få den här filmen i present.


Gissa varför.


på upptäcksfärd



Lillebror gillar trånga, skumma platser. Till exempel att vistas under kaminen. Eller att klättra över babybjörnpallar för att komma åt toaborsten.

Han kan också klättra upp på kartonger. Så det så.


fina paketet

Paketet innehöll alltså boken Berlinerpopplar, som väl har gått som serie för inte så länge sen? Jag vet i alla fall att min kollega älskade den, och jag är jättesugen på att börja läsa. Samt pärlor och grejer till ett smycke, och ett verktyg som man behöver för att kunna göra det. Dessutom lite pärlor till skruttisen, som blev urglad.

 



Hon satte nämligen igång genast med pysslandet.

Och vad gjorde då jag, under tiden alltså?



Gissa!


vilse i skogen

Jag glömde ju.

Skruttisen smet iväg från sin dagisgrupp i skogen idag. Hon är galen, vår skrutt. Inte rädd för något. De hade samlat ihop alla barnen och sedan hade två gått och letat, och hittat henne ganska snart. Men ändå. Galenpanna. Hon har gjort det förut, sprungit iväg. Hon är helt enkelt inte rädd för att vara ensam.

NU skulle jag vilja lägga en youtubevideo här, men jag har glömt hur man gör. TINY? Help me!

räddaren i nöden

Tack härliga hemliga bokvän! Du anar inte hur mycket du räddade min dag idag.

Jag hade hämtat en skrutt på dagis, en skrutt som grät och skrek och vägrade gå ungefär hela vägen hem, trots en liten stund med grannkillarna på vägen. När vi kom fram till brevlådan så fanns det PAKET i den, vilket gjorde det aningen lättare. När vi öppnade paketet, och såg att underbara bokvännen lagt ner en liten grej till skruttisen också var lyckan total.

Vad som fanns i paketet visar jag imorgon - med text och bild. Jag kan i alla fall avslöja så mycket som att jag känner mig MYCKET nöjd med boken som jag faktiskt funderat på att köpa men inte gjort, skruttisen satte igång med sitt pyssel på direkten (jag tog ett foto på henne in action) och jag blev jättesugen på att börja med mitt. Kvällen räddad helt enkelt.

Värre är att det känns som om paketet jag skickade inte var ens i närheten lika fint - vad ska jag nu hitta på till nästa gång?

För dig som inte kan vänta en sekund till på att få veta vilken bok det var

irriterande

Idag har vi varit på öppna förskolan, jag och lillebror. Det var kul.

Men - arrrg, jag blev så irriterad på en av dem som jobbar där. Och det värsta är att börjar jag skriva varför så kommer jag att tycka att jag själv är så fånig, som tar åt mig och bryr mig. Men det handlar om att jag tycker att hon skrev mig på näsan om hur jag ska ta hand om lillebror, ta upp honom från golvet, hålla koll på hans förkylning etc.

Kanske vill de bara slippa snoriga bebisar i influensatider? Fånigt i så fall, lite förkyld och influensa är ju inte samma sak.

jag är tråkig

Det blir inte mycket bloggande just nu, mest för att jag prioriterar annat helt enkelt. Dessutom är jag trött. Det spelar liksom ingen roll om lillebror somnar vid fem eller vid åtta, lik förbannat anser han att det är morgon runt fyra. Det blir rätt jobbigt i längden.
Jag har heller ingen lust att skriva ett inlägg om vad jag ätit eller om att jag bara suttit hemma och degat.

Däremot så har jag läst ett par böcker, inga med någon stor litterär kvalitet, men tillräckligt för min trötta hjärna. Dels är det Berdorfblondiner, köpt för 40 kr på Ica, och så Camilla Läckbergs Sjöjungfrun, köpt för något liknande på Hemköp. Meningen är att jag nu ska sätta tänderna i något lite mer spännande... Barack Obamas bok är vår nästa bokklubbsbok, så jag väntar otåligt på att få ett datum för sammankomsten så jag kan börja läsa (jag läser så fort, så jag vill inte börja långt innan) och så väntar jag med spänning på vad min hemliga bokvän sänder mig...

tillbaka på ruta 1

Lillebror har en ny matvägrarperiod. Suck. Imorgon får jag testa med lunch redan vid tio, då kanske det funkar?

det rullar

Idag rullar allt på som vanligt igen. Jag försökte få till lite extra lyx imorse genom att dricka te med smaken "bubbel" och att inte gå in i fajt med skruttan hela tiden. Jag lyckades ganska bra.

Jag har shoppat en del på sista tiden, overall till skruttisen, en del kläder på La Redoute till henne osv. Dock inte så många par byxor, eftersom hennes garderob varit full av dem. Jag sa till och med nej till jättefina byxor från kusinerna eftersom hon haft så många par. Och nu, så är garderoben helt plötsligt rätt decimerad. Två par har helt sonika och plötsligt blivit för korta (hallå - ska man inte märka att de är på vg att bli det först???) och ett par har spruckit. Dessutom insåg jag att lillebrors garderob ekar tomt, lite 68-kläder ligger och skramlar annars är det bara ärvda kläder. I och för sig fina, men det kan ju vara kul att ha något som är nytt. Nästa månad, kanske.

huvudvärken från helvetet

Tja, den slog till igår strax efter lunch. Jag är världens bästa på att slarva med maten såhär när jag går hemma. När lillebror har somnat så slänger jag i mig gårdagens rester, antingen till DN:s kulturdel eller i stort sett på stående fot. Ofta orkar jag inte ens hälla upp ett glas vatten till, det ska ju gå fort, för att jag ska kunna utnyttja min stund i frihet.
Efter en natt då lillebror för första gången på länge sov riktigt, riktigt bra (vaken vid tvåtiden - men SOMNADE OM IGEN och sov sedan till halv sex!!!) och en morgon då skruttan för första gången på en vecka var pigg, glad och inte trotsade om varje liten detalj så höll ändå huvudvärken i sig. Nu har jag hällt i mig två treo på en gång och hoppas känna mig lite mänsklig inom kort. Då ska jag kanske ladda över lite bilder, har många fina och roliga att lägga ut här nu.

mission completed

Nu har jag skickat iväg paketet till den hemliga bokvännen. Det blev lite smått och gott, tror att de nästa två paketen blir lite finare, men något ska man ju skicka. Kan ju avslöja senare vad som fanns i paketet...

Nu har jag virkat ett hamburgerbröd, lite bacon och snart ett stekt ägg som barnen kan leka med framöver. Letar adress till lilla kusinen som fyller fem - varför glömmer man alltid postnummer? för att posta ett kort idag, det blir en sväng för att hämta paket i dag med.

barnkalas avklarat

Nu är skruttans födelsedagsfirande definitivt över. Alla paket är öppnade och tårtan är nästan slut. Idag hade vi ett litet minikalas, två bjudna kompisar varav en var sjuk, och så två grannpojkar med föräldrar som vi bjöd in lite spontant på gatans kräftskiva förra helgen.

Skruttisen har varit så trött de senaste dagarna, sådär så att jag blir lite orolig att hon är på väg att bli sjuk. Sen tänker jag att hon har ju bytt dagisavdelning och bytt liv liksom, sådär som vi räkar ut för när vi byter jobb. 19 andra barn omkring henne hela dagarna, nya fröknar och ingen vila, fullt tempo hela dagarna. Hon sitter på ståbrädan på vägen hem, och igår gick hon med nappen och tiger till sängen direkt efter middagen, och när jag och S ätit färdigt och gick för att titta till henne så sov hon. Ända till sju i morse.

där fick jag

I våras, när mamma skulle lära mig virka, så satt vi lite småtrötta och flamsiga en kväll och skämtade om att jag skulle virka mat, typ pommes, hamburgare och så. Vi hade väldigt roligt, och slängde ur oss den ena galna maträtten efter den andra.

Sen kom jag hem, googlade och såg. Nu sitter jag och virkar - helt seriöst- på ett hamburgerbröd. Knäppt.

för det är ingen vanlig dag

Det är skruttisens födelsedag!

Och jag oroar mig, hon somnade nämligen innan halv fem i går, efter att vi kommit hem från dagis. Så väckte vi henne med frukost på sängen och presenter vid tjugo över sex (hon hade beställt frukost på sängen) och nu sover hon redan igen...

det är mycket nu

Imorgon är det skruttisens treårsdag, så det är mycket nu. Städas och fejas härhemma känns som ett måste, eftersom kompisar till henne med vidhängande föräldrar dyker upp på lördag. Jag har dessutom hämtat och lämnat paket och varit på bvc, samtidigt som alla dagliga rutiner ska fortgå. Därför är jag lite frånvarande här ett par dagar, trots att det finns mycket jag skulle vilja skriva.

Det allra roligaste måste jag ändå:

Skruttisen har intervjuats på dagis.

Vad heter du? Corinne
Hur gammal är du? Visar två fingrar (hon brukar iofs visa tummen också för tre år, men det tror jag inte dagispersonalen hängde med på...)
Var bor du? I Italien (jaså! Det lät intressant)
Vad jobbar din mamma och pappa med? Pappa åker till Gröna Lund och mamma passar Theodor och Corinne (tja, hemmafrugan kanske var lite rätt, men...)
Vad vill du bli när du blir stor? Gå i skolan!
Vad är roligast på Gullvivan? Att pussla.


Hon är för härlig vår lilla stora tjej...

annons

Här: http://www.nvp.se/sv/Annonser/Familjeannonser/ (funkade inte att länka som vanligt så jag kör fulingen) kan man snart se skruttans vackra nuna med anledning av hennes födelsedag. Som för den delen är på fredag.

en dröm so far

Efter en alldeles för jobbig period så har idag varit en riktigt härlig dag. Så det känns inte så kul att beskriva hur jobbig lillebror verkligen har varit, inte nu, det får bli någon annan gång. Eller så lägger jag det till handlingarna helt enkelt.

Idag var vi uppe med tuppen (läs klockan fyra), vid strax innan fem vaknade skruttisen och frågade sömndrucket "är det morgon nu?" precis som hon alltid gör. Det hjälpte inte att jag sa att det inte var det, så hon satt i soffan och tittade på "Hitta Nemo" i tjugo minuter innan lillebror slocknade en stund och jag fick med mig båda barnen till sängen. Enda problemet var att jag hade sådär 5 centimeter att sova på. 45 minuter senare ringde klockan och väckte lillebror - dock inte S, som ställt den. Så jag pallrade mig upp igen och hällde i mig lite kaffe för att känna mig mänsklig.

Därefter har lillebror lekt, krupit, skrattat, ätit som en häst -både gröt och puré-, klarat sig helt utan flaska (milstolpe!) och lugnt och tyst återigen somnat i sin egen säng.

Nu googlar jag och S på varsitt håll efter bröllopsresor. En enkel weekend i Rom blev till en vistelse i Västindien, och kanske på sommaren istället... Nåja. Jag läser vidare, just nu om Seyschellerna.