Aj

Där kom den, lillebrors första tand. Lika vass som väntat.

semester

Vi har semester, och det kommer innebär bloggtorka här. Vi åker bort, till internetlösa ställen och lämnar datorn hemma. Helt enkelt. I början av augusti är vi tillbaka, eventuellt blir det något litet inlägg.

Vi startade idag med Sigtuna och Steninge slott, en alldeles härlig dag och båda barnen var så mysiga och allt funkade så bra. Det bådar gott.

Skansen

Idag är första dagen på semestern, och vi spenderade den på Skansen. Jättemysigt. Inte lika mysigt är våra änglar til lbarn kom hem och tröttheten tog ut sin rätt. Båda har vrålat i någon timme innan de slutligen somnade, även S har slocknat i soffan.

Så nu ska jag virka lillebrors piratnalle, jag är ingen stjärna men någon gång måste jag ju våga!

min rumpa är så stark

Det säger skruttan varje gång hon bajsar. Jag undrar hur hon tänker.

bevis på att jag är lite kreativ



Paprikan, tomaten,  och moroten är egenpåhittade med mormors hjälp. Paprikan dock gräsligt ful...

'Mönster till det övriga:
Varmkorv
Dammsugare
Äpple
Banan
Ballerinakex
Det som ska vara en kanelbulle men...




muffinsen har jag hittat på själv.
Pumpamönstret finns här

Nya kläder





Lillebrors byxor och sktuttans klänning, fina nya kläder från Åhlen´s. Skruttan bygger en fågelskrämma och en bil med brio-mecket.

Skruttan lagar soppa

Skruttan vill gärna hjälpa till vid middagen. Numera har hon börjat vela ha sina egna kastruller, som tyvärr inte funkar på vår induktionsspis. Men det hindrar ju inte att man kan servera ur dem!





Titta inte på den väldigt ostrukna löparen.

back to basics

Skruttan fick alla mina gamla barbiegrejer för ett par veckor sen. Hon älskar det, kan sitta och ta på och av dem skor och låtsas ta bilder med de små kamerorna, stoppa borstar i väskor osv i all evighet. Jag slutade leka med barbie vid tolv, men inser att jag tycker det är kul att leka igen... Till skruttans stora glädje tar jag gärna en barbie och väljer ur den enorma garderoben, innehåller även vintageplagg från när min mamma hade dem. Hahaha.



En riktig godispåse!

blåmärkena fick sin förklaring

Jag har haft lite ångest över att lillebror haft som små lila blåmärken på armen. Tänkt att herregud, är det jag som gjort det där? Eller undrat varför han inte skrikit om det varit skruttan som orsakat dem.

Igår fick jag förklaringen. Lillebror satt i mitt knä vid matbordet, medan han snabbt som en vampyr satte sina ännu tandlösa gommar i min arm. Sen sög han till, som värsta dammsugaren och när jag började tycka det var lite obehagligt så tog jag bort min arm från hans mun. Och vad dök det upp där? Ett lite lila SUGMÄRKE, i exakt samma nyans som märkena på hans egna arm...

Tala om sugbehov, galna unge som vägrar nappen!

virktumme

Jag virkar så intensivt att min högra tumme värker. Lite vila får den med tangentbordstryckningar istället. Efter att ha givit mig på lite klurigare saker med relativt gott resultat så gör jag nu ett rött äpple, tänk snövit. Lätt som en plätt, och skönt att sitta med framför tv:n.

amigurimi

Är det bara figurerna eller även frukter, bakelser och sådant? Jag virkade en banan efter en beskrivning med överskrift amigurimi, men den hade ögon, det har inte min så det räknas kanske inte. Lägger ut bilder och länkar när jag hunnit fota.

För övrigt så är lillebror bebisen från helvetet idag, eftersom han vägrat sova. Han är ju en sömntörstande bebis så det blir inte kul när han inte sover tillräckligt. Jag tror att det är en tand som spökar, men det har jag ju trott länge och haft fel, så jag får väl se.

nu är den här

Kiss och bajs-åldern alltså.

Vanliga kommentarer som tyder på det är:

- Titta, bajs.
- Jag är ingen bajskorv.
- Du är en bajskorv.
- Jag vill inte äta bajs.

Ni fattar.

dagens planer

Idag ska vi åka kommunalt ända till Sollentuna. Där finns en kompis till mig, en kompis till skrutt, och en lika gammal bebis som lillebror. Mysigt. Dessutom blir vi bjudna på lunch.

åskar på besök

Igår var det åska fram och tillbaka hela kvällen, och stackars skruttan blev hur rädd som helst. Grt, vill bara bli buren och höll för öronen samtidigt som hon borrade in ansiktet i min hals eller kramade mig stenhårt. Inte så lätt med en bebis också.



I andra sammanhang är hon stor, här hjäloer hon till att tvätta bilen.

hon älskar inte mig

Igår satt skruttan i soffan och tittade på mig.

- Mamma, jag älskar inte dig.
- Nää. Vem älskar du då?
- Jag älskar Hugo. På stranden.

Hugo är skruttans gamla dagiskompis, han har slutat nu, men tydligen var det ett kärt återseende då vi såg honom med familj på stranden, trots att de inte sa ett ord till varandra.


imse vimse

Midsommarafton gjorde jag en krans till skruttisen, och se vad vi hittade i den.



Under snör-nystandet, den där vita bollen är en enorm vit spindel, som alltså skruttisen nästan fick i håret. Bara för din skull,
Rhoena, bara för din!


nu blir jag härmapan

Jag hade tänkt lägga in den här bilden redan innan, men nu så såg jag att Engla lagt ut en nästan exakt lika dan, solstolen har bara andra färger. Men skruttans solstol är faktiskt ett år gammal.



För ett år sedan...



Tiden går så fort, tänk vad mycket som hänt under det här året. Var hon verkligen så liten vår skrutta? Det känns overkligt, konstigt. Jag minns inte ens hur hon var när vi var i Egytpen i höstas, hur mycket pratade hon, vad har hänt i hennes utveckling? Ibland vill jag bara stanna tiden.

Solstolen är väldigt fin i alla fall, kul att de fortfarande finns kvar.

bildbevis



Kräkkillen i egen hög person.


skruttisens kalasoutfit

Detta är ingen modeblogg. Jag har mestadeles nedkräkta kläder på mig, eftersom vår bebis nummer 2 är en riktig kräkare.

Men det hindrar ju inte att någon i familjen kan vara finklädd, förutom S då som måste vara fin på jobbet.





Checka mina snygga flätor! Skruttans hår är världens finaste, allt går att göra med det.

För den som undrat över efterbilderna från köksrenoveringen så skymtar det i alla fall lite kök här... Och golv! Tyvärr är jag sällan nöjd med hur städat det är hemma, så efterbilder dröjer nog ännu ett tag.


jag vann!

Oj, vad chockad jag blev när jag insåg att jag på Englas blogg vunnit ett par vita crocs till skruttisen. Så roligt!



Skruttisen som har semester från dagis och alldeles tråkigt här hemma blev såklart jätteglad!

det trodde jag inte jag skulle tycka

Vad skönt med sämre väder. Nu har vi förlängt vårt digitaltvabonnemang och fått köpa en box med inspelningsmöjligheter för billig penning, letat efter hemmabiosystem som känns ok (ska funka som musikanläggning också och inte vara för stort), kört skruttisen till och från en kompis kalas, klippt gräset, städat och hunnit se färdigt sista säsongen av Prison Break. Gosh vad den var dålig föresten. Javisst ja, inspirerad av syrran Rhoena har jag också hunnit baka kanelbullar. De blev väldigt stora, jag förstår inte vad jag gjorde? Degen jäste som sjutton och bullarna blev helt enorma - ändå blev det inte så många färre än i receptet, taget ur en allt om mat med något år på nacken.

han kan!

Lillebror satt idag upp i mjukliften, helt utan ryggstöd,men han höll sig i sidorna. Vilken kille!

illa valt

Jag har inte valt den bästa tidpunkten för ett avsked till de sista gravidkilona. Jag vagntränar lillebror (som kan gallskrika en halvtimme för att han avskyr vagnen så) eftersom bärsele inte är något alternativ i solen och hettan. Jag orkar ju knappt ha kläder, en bebis på 6,5 kg plus sele funkar bara inte. Vagnpromenaderna tar en halvtimme och jag ser ut som jag sprungit en mil då de är slut.

skumma grannar

Vårt ena grannhus såldes för något år sedan. In flyttade en man i sina bästa år med ung fru och gatans flashigaste bilar - en ferrari och en helt ny audi bland annat. Varenda gång han skulle ut och rasta ferrarin hörde vi det redan då han startade bilen, och eftersom en ferrari inte är gjord för att köra i 30 så hann älsklingen ställa sig vid fönstret eller på balkongen och sukta varje gång han körde förbi.
I våras började de bygga på ett jättegarage där alla bilar skulle få bo. De rev också sin gamla sunkiga altan och blåste ut hela huset invändigt. Sen plötsligt en dag för en tre månader sedan, så försvann allt folk. Vi har inte sett en levande själ sen dess. Garaget är halvbyggt. Tomten är mer än äng med midjehögt ogräs överallt. Och en av rutorna i ett fönster vid entren är helt krossad, vem som helst kan ta sig in.

Jag kan inte låta bli att undra vad som hänt, och om jag borde göra något? Dels tar sig ju allt ogräs in även till oss, och dels så tror jag att råttorna som vi inte sett på jättelänge bor hos dem nu. Och blir en råttfamilj tillräckligt stor så kommer de säkert behöva nya jaktmarker, och försöker sig på att hitta ett hem hos oss igen. Och jag vill verkligen inte börja om med den jakten igen.

Borde vi ringa polisen? Jag tänker alltså på den helt sönderslagna rutan, det är dessutom ett stort fönster som börjar ett par tre decimeter över marken. Hur lätt som helst att gå in i huset.

hett

30 grader varmt för sådär femtielfte gången i sträck. Stackars lillebror har svårt att både sova och äta. Skruttisen vill bara bada, men det är lite för svårt att vara ensam på stranden, även om den är liten, med en 3 to be och en fyramånaders som bara kan vara i skuggan. Skruttan får ju inte vara i vattnet själv, och jag kan ju inte ha famnen full med bebis om hon skulle ramla.

Kylskåpet brummar och kämpar för fullt för att hålla sig kallt, och datorn strular- just nu skyller jag allt på värmen. Det låter ju lyxigt med en ledig sommar, men det känns inte så ledigt att sitta inne i ett bastuvarmt hus och tvätta, städa och underhålla en grinig bebis. Lite negativ? Bara en stund. För snart är det semester, och när älsklingen är hemma går allt mycket lättare.

tre-rätters

Först var det bara en enda rätt när lillebror åt. Bröstmjölk. Kryddat med ersättning och D-droppar (jag höll på att skriva ad, men hejdade mig i sista stund).

Nu är det trerätters som gäller. Frukost? Tre skedar gröt. Flaska som ratas. Amning. Lunch? Tre skedar majspuré. Amning - bröst som ratas. Flaska.

Om min bebis kunde prata eller skriva, så skulle jag be honom meddela mig vad det är han önskar vid varje mål. För tre rätters känns liite overkill.


PS. Nu har lillebror fått en egen kategori. Om någon mot all förmodan skulle vilja läsa inläggen bara om honom, så finns äldre inlägg alltså under kategorin bebis. Eller föräldraskap. Eller allmänt om jag glömt sortera in det. Jag är en galen bloggare som inte följer regler. Moahaha.


gladaste killen

Lillebror är inne i en charmig period igen, efter att ha visat sig från avigsidan hela vistelsen i sommarstugan. I morse vaknade han före mig, vände sig över på rygg och snurrade ner till mitten av sängen. När jag vaknade hittade jag honom där, glatt pratandes för sig själv medan han tittade ut genom fönstret. Efter ett tag satte jag honom upp och pratade med honom lite, då krängde han sig ner på mage och körde sin snygga larvstil genom att sparka med både fötter och ben för att komma fram till kuddarna. När han nåt tdit vände jag honom, så han fick sprattla sig fram till sin pappa. När vi lekt i kanske en halvtimme var klockan kvart över sex, så vi gick upp.



Bilden är ifrån när vi var hemma hos mormor, men han är ju världens sötaste på den, så i brist på fler inladdade bilder så får det bli den här.

Som i Madicken

Vi hade lite Astrid Lindgren-feeling här igår då skruttisen, samtidigt som lillebror grät okontrollerat, stoppade en pärla i näsan. Några iskalla minuter senare fick jag henne att lyckas snyta ut den, storgråtandes. Då hade jag redan sett framför mig femton bastuheta timmar på akuten med två gallskrikande barn. Hujeda mig.