ut i solen!

Nu känns det vår på riktigt. Synd att vi ska till fjällen (läs: ett snötäckt Sundsvall) i påsk. Tur att det finns härliga människor där, det är ju för deras skull vi ska dit.

en solig tisdag våren 2009

... bestämde sig lillebror för att sluta äta, sluta sova och bara vara sur.

Så nu kör vi viljornas kamp härhemma. Bebisen vinner dock alltid.

sovmorgon

Idag blev det en halvt ofrivillig sovmorgon, då vi hade en gnällig och ledsen bebis här hemma, mellan fyra och sex höll han igång. Vi lyckads trots det komma i tid till dagis, och jag satte igång detektivarbetet med alla skruttans fina strumpor som verkar ätas upp på dagis. Varör är det aldrig hm-strumpor som försvinner?

Jag har inte hunnit med någon riktig frukost dock, så nu är det svarta vinbär, rågfras och mjölk som gäller. Mums!

farliga Engla

Det är Englas fel att det blir en fattig månad. Lite nätshopping på hm och ljuva ting var ofrånkomligt efter mitt senaste besök på hennes blogg.

på kotletten

Någon som kan gissa vad som menas med "på kotletten"?

På toaletten såklart. I skruttans värld.

post helg

Jag bestämde mig i fredags för att inte ha så höga ambitioner med amningen, så nu ammar jag mitt på dagen, på kvällen och så framåt småtimmarna/morgonen. Resten av tiden blir det ersättning. Så skönt, på bvc ammade jag i 40 minuter, sen var han ändå inte nöjd och jag fick ge flaska också. Det trots att jag försökt dra ner på ersättningen och upp mjölkproduktionen genom att amma varje timme i några dagar. 3560 g tung är vår lille kille nu!

I fredags var vi på
Saltsjö-Bus, ett café med billigt lekland - 25 kr för skruttan, hon hade underbart roligt. Sen åkte vi till ikea och köpte en svart träsoffa till uteplatsen på framsidan.För övrigt har vi bara städat och haft härligt besök av älsklingens bror med fru.


bästa leendet

Fick jag av sonen idag!


råttdjävulen siktas ute i stenpartiet i detta nu!

Kommentar överflödig. Please, äckliga råtta, ner i dina hålor nu så du dör förblödningsdöden.

Jag känner mig rejält ond.

starkaste bebisenTheodor igår, visst är han duktig?

Bästa sötnosarna
bildbevis på sängsovande

Så det så! Igår sov han där 20 min på kvällen till och med, vi hanndricka en kopp te tillsammans  jag och älsklingen, med två sovande barn!

jag drömmer om...

...rosa orkideér till vardagsrummet och gula och vita till köket.


en ny dag

Vad nytt sen sist?

Nomor har varit här och lagt ut ännu mer gift för att äckelråttorna äntligen ska dö.
Älsklingen var hemma tidigt i går, jag hade lagat pasta med bacon, majs & squash och vi hade jättemysigt.
Lillebror fixar äntligen att liggamma, vilket gör nätterna till en dröm.
Det är sol och härligt underbart vårväder ute!

sova säng

Andra gången lillebror sover i sin säng, jag tror att jag ska börja orka vänja honom vid den på allvar nu, i varje fall på dagarna, så kanske kvällarna går bättre sen. Samsovning är ju inte riktigt min grej, även om det är lättare nu när han är lite större i alla fall. Han somnade så gott i babybjörnen, men jag har också funderingar på att köpa en sjal. Vet dock inte om jag verkligen skulle använda den, och det är ju rätt dyrt. Skulle vara lite skönt att slippa vagnen, men jag undrar om det inte blir lite tungt ändå...

Någon som vet och eller har erfarenhet av att bära i sjal? Babybjörnen blir ju lite tung för axlarna efter ett ganska kort tag, trots lillebrors ringa vikt.

som natt och dag

Skruttan en månad:

"Igår så låg Corinne och log mot en av sina leksaker, följde den jättefint med blicken. Vi var på
bvc och vägde, hjälp vad hon har vuxit! Från att ligga under normalkurvan vid födseln, så låg hon nu ÖVER med sina -håll i hatten- 4740 g. Hon har gått upp nästan ett kilo på två veckor! Hon har också blivit 55,5 cm lång, så inte konstigt att hon blivit tung och vuxit ur kläder.
Hon har börjat sova/vila mer dagtid, men bara korta stunder. Har inte heller ätit riktigt lika mycket de senaste dagarna, så skönt...
Det kommer också lite ljud från henne, lite eeee och grymtanden, förutom skrik, gråt och missnöjesljuden såklart. "

Och lillebror? Tja, 1.5 vg lättare men ljuden börjar komma. I alla fall eeee och euuuum. inga leenden än dock.CorinneThedor snart en månad

pigg trots en kort natt

Älsklingen var hemma vid elva igår, så jag satt uppe för att vi skulle få byta ett par ord med varandra i alla fall. Sen kände jag att det inte var någon mening med att gå och lägga mig innan lillebror vaknat för att äta, eftersom det ändå skulle ske snart. Så halv ett kunde jag äntligen somna. Tyvärr vaknade skruttan redan kvart över fem och tyckte att det var morgon...

Det är soligt och iskallt ute, jag gick till Björknäs centrum och handlade lite efter dagislämningen. Kanske därför jag känner mig pigg?

status idag

1 vrålande bebis med magont
1 strålande sol ute
1 kropp som behöver duscha
2 klädombyten efter stora bebisspyor
otaliga dammråttor som syns alltför väl i vårsolen

mot nya tyngder

Lillebror vägde hela 3360 g igår på sin 4-veckorsdag. 4-veckorsprogrammet hade han dock ingen större lust att vara med på, så det får bli på fredag. Då får skrutt följa med till bvc och leka i väntrummet, kommer hon nog gilla - det finns mycket roliga saker där. Älsklingen har givit ett halvt löfte om att sluta vid lunch på fredag, hoppas verkligen att det blir så. Då ska vi hitta på något, vad har vi inte bestämt än.

språkbruk

Roliga saker som skryttan sa igår:

på dagis: "mer kamel, mer kamel" (övers mer kanel)

hemma vid middagen: "KRÄKOR, jag tycker om kräkor" (övers räkor).

Hehehe.

gasattack

Det verkar som om lillebror är mer än lovligt gasig i magen, för igår var en grinig kväll. Dessutom tror jag han växer så det knakar, för i natt ammade han var tredje timme, ovanligt ofta.

oanad talang

Jag har precis upptäckt att jag är väldigt bra på att göra paj med en hand. Det jag inte klarat av är att ta bort plasten från ädelosten, men under den tiden får jag väl lyssna på bebisskrik. Lillebror har hängt på min vänsterarm så länge att den snart är av Karl Alfreds storlek. Måste dock erkänna att jag haft stor hjälp av min fina Kitchen Aid när det gäller pajdegen...


spark och lek

Tja, lillebror har legat i babygymmet i en timme, somnade sedan men väcktes precis av en klåfingrig skrutta. Suck. Hon har dessutom sparkat honom i huvudet idag, vet inte vad jag ska göra med henne. Snart dags att gå till affären. 

äntligen fredag

Det är lite mulet ute, inte alls lika vårigt som i veckan, men jag och barnen har haft en lugn och skön morgon. Skruttisen leker inne på sitt rum, och lillebror har precis vaknat efter att ha sovit en timme i sin säng - en premiär som heter duga! Under tiden röjde jag undan det slagfält som blir efter frukost, bäddade sängarna och städade badrummet. Nu är det äta som gäller för lillebror. Igen.

duktigaste skruttan i staden

Igår somnade skruttisen själv i sin säng, det är andra gången det händer sedan i höstas då hon fick sin stora säng. Jag mutade henne med kiwi till frukost, det funkade. Och i morse kom hon för fjärde morgonen i rad själv upp runt sex och kom in till oss, tidigare har hon legat kvar i sin säng och ropat på oss för att vi ska hämta henne. Dessutom gick hon själv stora delar av vägen till dagis i morse.Här har hon klätt på sig själv för att hon ville gå ut lilla gumman. Och hon klarar nästan overallen själv också.


matchvikt

Lillebror är uppe i sin födelsevikt, har alltså lagt på sig 130 g sen i måndags. Härligt!Stolt storasyster första dagen hemma med lillebror.Skruttan leker med lillebrorTill och med smalare än såhär har lillebrors ben varit!

härlig dag

Vilken kväll vi haft! Lillebror har legat länge i babygymet och tittat på lille skutt medan skruttan lekte bredvid. Sen lagade jag middag medan han satt nöjd i babysittern, och åt med honom nöjd i famnen, och kunde städa undan det mesta medan han hängde på armen oc skruttan pusslade inne på sitt rum. Sen somnade han i famnen med nappen medan jag och skruttan satt på hennes säng och pusslade. Nu har jag väckt honom för lite kvällsamning, det var två och en halv timme sen han åt, men han kräktes en del efteråt så jag tar chansen att få i honom nu så kanske han sover vid skruttans läggning.

Bilder kommer imorgon om jag får tid, det är ju nytt bvc-besök då.


ätardag

Lillebror vill inte alls sova idag, utan äter hela tiden. jag får ingen ordning på rutinerna, provade med bara bröstet under förmiddagen, men det har slutat med ett par flaskor ersättning ändå, båda halvätna, förhoppningsvis av amningen. Men det är lite typiskt, för skruttan drog av sig blöjan och kissade i sängen i natt, så jag måste försöka få ordning på hennes säng under dagen. Håll alla tummar för att han somnar nu!

idag är livet underbart

Solen skiner från en klarblå himmel, det är vår i luften och snödroppar i trädgårdarna. Jag har pratat med en trevlig dagismamma, och gått halva vägen hem tillsammans med henne två dagar i rad. Barnen har varit glada och lugna i två dygn, skruttan trotsar mindre och lillebror låg nöjt för sig själv i en halvtimme i morse. Igår kom dessutom älsklingen hrm redan halv sex och vi åt middag tillsammans, jag kunde lägga skruttisen och hon och jag fick lite egentid tillsammans. Det är fortfarande städat och fint härhemma och jag mår strålande. Härligt!

bröllop!

Det kom en fin inbjudan häromdagen. Enda problemet är att platsen för den stora festen är tio mil utanför Kiruna. Jag som redan börjat drömma om vad jag ska köpa för klänning att ta på mig.

Så nu är det bara att börja leta billiga flygbiljetter och se lite av det nordligaste Sverige. Barnvakten är ordnad, för BÅDA barnen, och ett bröllop vill man ju faktiskt inte tacka nej till.

lycka är...

... en nöjd, mätt, sovandes bebis
... sol ute
... fina tulpaner
... en sambo som ska försöka åka hem vid fyra-fem idag!
... en dotter som var jättemysig hela gårdagen
... att mamma och syster
Tiny kommer till helgen
... att det är fint och städat här hemma, och middagsmaten är redan lagad!

bvc

Igår var vi tillbaka på bvc, och lillebror hade gått upp 50 g, det vill säga, kurvan pekar inte neråt längre i alla fall. Men 50 g är ju nästan löjligt lite. Det som är bra är att bvcsköterskan är väldigt bra, hon sa faktiskt själv att man inte ska stirra för mycket på kurvorna utan istället på hur han mår och vad han får i sig. Som förra gången vägde vi, ammade och vägde igen för att se hur mycket han egentligen får i sig, och det är ganska lite trots att han ser ut att äta ganska effektivt.

Lillebror har i allafall blivit tre veckor gammal. Såhär skrev jag om skruttan när hon var tre veckor:
"Idag är Corinne tre veckor gammal! Hon har börjat le ofta nu, idag fick jag ett par härliga stora smajl, och hon log åt sin kaninspeldosa. Nu har hon precis vaknat och ligger och mornar sig i sin säng med den andra speldosan, som nog också är en kanin... "

Lillebror ler inte än, och han sover inte i sin säng, han mest äter och sover. Och såklart tittar på mig med stora förvånade ögon. Gosungar!

pottan börjar användas

Tre dagar i rad har skruttan lyckats kissa i pottan, och säga till nör hon är kissnödig. Hon är dock inte helt pålitlig, två par nerkissade trosor innan klocksn var nio gjorde att blöjan åkte på igen.

Lillebror har nämligen varit grinig i natt, två timmar har jag sovit, och sambon är sjuk. Nu kommer dessutom svärföräldrarna på besök, har krävt hämtning vif T-centralen.

sen igen

Vi hade förhoppningar om att älsklingen skulle komma ifrån jobbet i i tid idag, men nyss så sa han inom en timme, vilket i slutändan kommer innebära hemma vid sjutiden. Idag igen.

Det är i alla fall fredag.

utelek

Vi var ju tvungna att hitta på något idag, så vi har varit i lekparken, och på vägen hem har skruttan rullat sig i snöhögar tills hon var sjöblöt hela hon. Nu soverr lillebror äntligen ett längre pass själv, det gör underverk med barnvagnspromenader, om en timme måste jag dock väcka honom, då var det fyra timmar sedan han åt. Usch, det känns jobbigt att behöva räkna timmar hela tiden, men vad gör ma ninte för att han ska må bra?

hungrig kille

Igår ville inte lillebror ha någon annan mat än bröstet, så jag ammade i princip hela kvällen vilket gick bara för att min vän E var och hälsade på. när han inte åt så grinade han, och skruttan fick ett par trotsutbrott så E fick något vilt i blicken ibland och undrade hur jag höll ihop. Skruttan somnade sent, först vid halv tio, hon tycker det är så roligt när E är här.

Lillebror fick en fin randig body från katvig i present och skruttan fick en söt handduk.

Jag gick och lade mig vid tolv och ammade alltså efter fyra timmar, väckte lillebror strax efter fyra i enlighet med anvisningarna, och sen vaknade han av sig själv strax efter sju, så natten funkade bra. I morse däremot så har han ammat konstant igen, och förutom det gråtit, men han lapade i sig 30 ml av tillägget och verkade rätt nöjd. Nu kräktes han och ammar igen. Skruttan är hemma idag, och sitter bredvid mig och leker med bilar. Sötnos.

jag känner mig värdelös

BVC-besöket idag blev inte alls roligt. Lillebror har GÅTT NER i vikt till 3070 g. Så nu blev han ordinerad att prova tilägg av ersättning morgon, middag och kväll, efter amning, så han inte går ner mer. Jag måste dessutom väcka honom om han skulle sova mer än fyra timmar på natten för mer amning. Jag förstår ingenting, jag ammar varannan timme, och han har ett fint tag och allt ser bra ut då de tittar när han ammar. Vi vägde om honom efter amning och då hade han lagt på sig tio g, vilket tydligen är lite. Detta kanske är orsaken till hans grinighet? Nu har vi fått ny tid på måndag för att kolla vikten igen.

H&M home

MItt paket från h&m har äntligen kommit, med den fina vaxduken från h&m home, samt de nya innerkuddarna så vi äntligen kan byta ut de gamla från ikea som är alldeles platta och inte alls särskilt fina i soffan.Fin, eller hur?

på bättre humör

Ofta tycker jag att prinsessan är alldeles för käck, men idag blev jag faktiskt på bra humör av hennes blogg. På så bra humör att jag till och med lämnade en kommentar. Kanske för att jag mellan raderna läser att hennes liv faktiskt liknar mitt lite grann, men inser att hennes inställning är en annan, mer positiv.

Enda skillnaden är att jag är så ensam med allt, barnens pappa kom hem vid sju i måndags, åtta i tisdags, och strax efter sju igår. Idag kommer det troligen bli väldigt sent, så det enda hopp jag har är att han kommer ifrån jobbet tidigt imorgon så vi kan äta mysig fredagsmiddag ihop.

Ibland hatar jag verkligen hans jobb, han får stora löneförhöjningar varje år, trots allt även detta år, men jag skiter i pengarna, jag vill bara ha mer tid med honom. Som det är nu så somnar jag någon halvtimme-timme efter att han kommit hem varje kväll, så vi har knappt pratat på en vecka.

jag är fortfarande en gnällmaja

Nu sitter jag här, lite piggare efter promenaden och med en kopp kaffe, och framför allt - en bebis som äntligen sover. Är det bara min bebis som aldrig somnar vid bröstet? Eller somnar och somnar, jotack, men han vaknar ju så fort jag rör honom en milimeter.

I går kväll somnade han och jag inne hos skruttan vid strax efter åtta, kvart i nio vacklade jag ut därifrån och somnade i soffan istället. Vid tolv sa älsklingen åt mig att han skulle gå och lägga sig, vilket såklart innebar att jag bebisen vaknade också - jag rörde mig ju. Ammade, och han vägrade somna om. Vid ett lyckades han äntligen, men då vaknade skruttan med växtvärk och var jätteledsen. Efter alvedon vid halv två (det var först då hon gick med på det) så somnade vi om alla fyra. I samma säng. Klockan fyra var det tydligen matdags för bebis igen, och även då vägrade han somna. Tjugo över fem kunde jag äntligen somna om, men redan klockan kvart i sex var det dags igen... Då gav jag upp, ammade, gick upp och duschade - och tänk, under den tiden hade jag en nöjd bebis i babysittern, kan knappt tro det.

Idag är det bvc som gäller, får se vad som sägs. Hoppas att han går upp i vikt i alla fall, jag ammar ju för sjutton varannan timme eller oftare hela dagarna.

trött

Idag blir det inte mycket gjort, jag är trött efter två dagar ensam med två barn, igår kom älsklingen hem först efter åtta. Har legat och sovit med lillebror i en dryg timme och är alldeles mosig i huvudet. Snart dags att ge sig ut i all snö igen, har snöat ett par decimeter i natt.

rörlig i överkant

Är det bara min bebis som inte ligger still vid amning? Han ska titta på allt och vrider huvudet plötsligt åt alla håll och kanter, och bryr sig inte det minsta om att bröstvårtan sitter fast.

fler händer önskas tack.

Det funkar halvbra här hemma nu. Mornarna har gått bra, med viss assistans från pappa har faktiskt båda barne nlyckats få nya blöjor, kläder på kroppen samt frukost, tandborstning och hårborstning. Jag har däremot inte lyckats duscha inom tidsramen, inte heller äta något ordentligt. Vi kom till och med i tid till dagis idag, trots halv snöstorm.

Kvällen däremot blev ganska jobbig, då lillebror vägrar vara någon annanstans än i famnen. Hur får man en trotsig 2,5-åring att klä av sig kläderna, klä på sig pyjamasen/nattlinnet och ny blöja, hur lagar man middag och skakar ihop en vällingflaska - allt detta med en arm och en bebis som vrålar om man ens gör en ansats att lägga ner den? Igår kom älsklingen hem strax innan sju, men det lär ju bli många senare kvällar redan denna vecka.

Idag tänkte jag förbereda sallad och bara koka färdiga tortellini, trist men lätt, och fixa en vällingflaska som får stå i kylen nu. Lillebror har nu sovit i 15 minuter i mjukliften, efter 40 minuters ammande och tjugo minuters famnliggande. Hoppas på att han blir där i alla fall tills det är snart dagisdags, nu har jag ju kunnat äta lunch i alla fall. Tvätta håret vore ju inte fel det heller.

råttor

Trots att de sprutat med sitt giftigaste gift under vår altantrappa i torsdags, så såg vi fem råttor igår, och jag såg tre idag. Har de inte börjat döden dö om ett par dagar får vi förgifta vår tomt än en gång. Känns inte kul alls, men vad gör man?

 Äckelpäckel.

Dr Jekyll & mr HydeTiny tog så fina bilder i lördags, så jag snor en och lägger den här.

På dagarna är lillebror mr Hyde, skriker, skriker, skriker och vill bara hänga vid mina stackars sargade bröst. På nätterna sover han som en liten prins.

Idag verkar det hela dock lite ljusare, han somnade alldeles själv i mjukliften när jag hjälpte skruttan med ytterkläderna infördagispromenaden. Igår gick det inte lägga honom ur famnen ens för en minut på hela dagen, inte ens när han sov. Vilken skillnad. Nu är han på väg att vakna, så han verkar inte sova kvar länge efter att vi kommit in. Önskar att han kunde sova ute i vagnen, men vårt hus är inte skapat riktigt för det, och så har vi ju det där råttproblemet.... Suck.Tiny & min älskade skrutta.

lite kaos

Usch, det har varit en ganska jobbig vecka. Stundtals har jag undrat hur det ska gå när älsklingen börjar jobba på måndag. Det började med att amningen började strula, lillebror har ett jättebra tag - när han väl hittar rätt, men att hitta rätt verkar stundtals vara en omöjlighet för honom, trots att han ibland klarar det hur bra som helst. Jag har fortfarande ont också, det minns jag inte att jag hade med skruttan, men det var kanske så.

Sen fick jag mjölkstockning och feber, frossa osv på ena bröstet, och efter någon dag blev det det andra också. När det väl var över så var det dags för någon amningsperiod, när lillebror i stort sett inte sov mer än fem minuter på två dygn om han inte kåg vid bröstet eller på mig i alla fall. När den var över fick jag ett bra dygn, men i natt sov lillebror 6 timmar i sträck. Och det låter ju lyxigt, men brösten hann bli så välfyllda och han hann bli så hungrig att det var ännu svårare att få honom att börja amma, vilket har gjort att jag nu har ett bröst som är alldeles rött och gör skitont igen. Men det är väl bara att hålla ut, det ska väl bli bättre antar jag.