äntligen helg

Idag har jag upptäckt krokusar i trädgården, skruttan är frisk om än grinig och det är helg. Med andra ord känner jag mig rätt nöjd och tillfreds med tillvaron.

Enda kruxet i mitt i allt är den valsituation vi står inför: ska vi gifta oss i sommar? gå in för att skaffa ett barn till? ska vi åka utomlands med älsklingens bror med familj eller bara vi eller inte alls? ska vi renovera kök eller betala skatt på uppskovet på vinster från tidigare boenden?

Just nu går skruttan omkring med min gamla dockvagn, ser ut som en sjuttiotalsmodell men måste vara från relativt tidigt åttiotal. Sötnos! Hon får gå med händerna i axelhöjd för att kunna köra den men gör det i alla fall.

image106

barnmorskorna

Ja, jag hade rätt.
Jag gillade verkligen programmet. Och tack SVT för att det går att titta på program direkt på hemsidan.

Helst plötsligt blev jag sugen på ett barn till - fast helst utan förlossning.

gosh, vad detta lät gott!

Detta snodde jag i denna blogg - bara för att det lät så gott!

vanlij- och jordgubbsbullar


ca 70 st

300g smör
10 dl mjölk
2 dl socker
4 msk vaniljsocker
100 g jäst
1 tsk salt
28-30 dl mjöl

300 g smör
1 liter jordgubbar (frysta går bra)
3 msk vaniljsocker
2 ägg

Smält smör i en kastrull till sätt mjölk, socker och smula ner jästen.
Tillsätt vaniljsocker, salt & mjöl.
Jäs i 30 minuter

under tiden kan du göra de två olika smören:

Smör 1
150 g smör 1 msk vaniljsocker och 1 liter jordgubbar tar en mixer och mixa ihopa
Smör 2
150g smör 2 msk vaniljsocker och ta en mixer och mixa ihopa.

dela dagen i fyra och kavla ut och ta i två jordgubbssmören och i dem andra två vaniljsmören och rulla ihopa och skär i små bullar lägg dem på en bakplåt och pensla på äggen och i i ugen.

225 g och i 7 minuter per plåt

Bara bilder - nästan

image102

En glad skrutt - gapskratt framför hockey på tv:n.

image103

En snorig skrutta städ... hmmm... städar....?

image104

Vilken primadonna!

image105

Och hon kan duka också. Vilken tjej!

vårkänslor

Jag har faktiskt lite vårkänslor idag. När den första stressen över ännu en dag hemma så bestämde jag mig för att se det positivt. Skruttisens feber är i stort sett försvunnen, även om hon fortfarande är trött och hängig, så vi har redan varit ute i solen i en kvart och gungat lite. Nu ska jag ta tag i mer städning här hemma.
Det var meningen att vår extended family för att sno ett facebookuttryck skulle komma på lördag, men nu är vännen L med barn i hemstaden, så maken blir den enda som kommer, men det är ändå tillräckligt med besök för att jag ska vilja städa. Så har vi ju dagis hembesök på tisdag.

Det känns lite trist, för jag köpte massor med vårblommor för någon vecka sen, har pärlhyacinter på soffbordet och narcisser i köket, samt tulpaner i fönstert - alla börjar vissna. Ok att tulpanerna gör det, men brukar inte lökar hålla längre?

Nu hoppas jag att snön töar bort och att det börjar hända lite mer spännande saker i mitt liv.

Om motion...

 • Gillar du motion? Om inte, varför inte?

Såklart, men jag tänker inte på det sättet. Jag gillar inte all motion förutsättningslöst, jag gillar de sätt att motionera som jag finner underhållande.

 • Motionerar du/vill du motionera regelbundet, hur ofta?

Hrm.. om det faktum att jag har en stegräknare gör att jag motionerar regelbundet ja, annars nej.

 • Hur långa är/vill du ha motionspassen?

Jag gillade en timmas step-pass på den tiden då jag fortfarande gick på sats.

 • Vilken typ av motion gillar du/ägnar dig åt?

Jag gillar step och annan gruppträning som kräver lite kordination, lite dansinspirerat sådär. Gillar också att jogga, simma, promenera och cykla.

 • Motionerar du helst ensam, i sällskap med någon eller i större grupp?

Allra helst med någon eller flera - varför vara själv när man kan få sällskap?

//tjejsnack igen


Nu ska jag fortsätta vara duktig och städa badrummet innan det är duschdags och sedan sängen som gäller. Kanske det också kan räknas som motion?


ord a´la skrutt

Liten ordlista vid 18 månader:

Höa - höna
guck - mjölk
katt - katt
stäa - stjärna
bott - båt
sytt- sylt
gas - glass
tattar - vantar
fiar - fingrar
sååa - sova
lia hä - ligga här
gå ne - gå ner
kodil - krokodil
blöa - blöja
ba a - bada
bakka - baka
bokk - bok
ita - rita
kloa - klossar

Ja, listan kan göras mycket, mycket längre, hon är ju så duktig vår lilla skatt!

18 månader

I morse var på vi BVC för skruttans 18-månaderskontroll. Hon var extremt grinig först, men sedan byggde hon glatt med klossar, ritade, pratade på med sina två-ordsmeningar, hämtade leksaker, tut-tutade medan hon körde en ambulans, fick frispel då längden skulle mätas (82 cm) men blev glad igen av vikten (10900 g) och slapp sprutan eftersom hon inte var helt hundra.

Nu sover hon, älsklingen är klistrad framför hockeyn medan jag städar lite omväxlande som jag skrotar runt och tar det lungt, snart ska jag se lost. De där tv-fria dagarna lyser visst med sin frånvaro.

ge mig ett liv, någon

Ytterligare en sådan där dag när jag är mest trött på allt. Jo, rätt gissat, skruttan är småsjuk igen, och blev hämtad från dagis redan vid elva. Jag hatar dagis. Jag hatar baciller. Och jag blir aparg på älsklingen när han säger "men vi båda kan inte göra karriär när vi har småbarn". Nej, jag behöver inte göra karriär - men jag har ett jobb att sköta även om det inte är något där jag kan stiga i graderna.

Vi redde ut det, som tur var. Men vabbdagar suger verkligen, och det är många av dem.

småsur

Usch, jag känner mig lite småsur just nu. Nu när allt är klart, att det blir ett dagisbyte, så blir allt så krångligt. En ny inskolning när jag bara kan jobba halvtid eller så, och så får skruttan inte börja på måndag eftersom inskolningsfröken är ledig då, vilket innebär att vi står helt utan dagis på måndagen. På tisdagen gör de hembesök, vilket innbeär att hon kommer gå till nya dagiset först på onsdagen. Med den här takten är det inte konstigt att de anser att en inskolning tar tre veckor.

Cypern, Mallis eller vad?

Vart ska man åka - två familjer med sammanlagt tre eller fyra barn i åldrarna 1-5?

Vad är barnvänligt men ändå inte alltför svenskifierat? Och vad kostar inte mer än 18 000 för två vuxna och två barn?
Vi är inte intresserade av turistgetton egentligen, men vart åker man då smidigt och billigt med barn, är ju helt novis på området efter bara ett och ett halvt år som förälder.

Tips, tacksam!

image100image101

Det blir ju inget Toscana, frågan är om vi ska åka ändå - utan svärföräldrarna, vi och skruttans kusiner på älsklingens sida, och deras familj då såklart.

me&i igen

Dessa me&i-plagg hoppas jag att skruttan kommer skutta runt i  framåt sommaren. Härliga svägerskan hjälper mig att ordna genom en tjej hon känner seom är säljare hos me&i. Funkar det så kommer de med posten snart!

image97image98
image99

dagens snabba

Snodde denna från Engla:

Färg: svart
Klädsel: klädd för bilåkning - jeans och mjuk tunika
Frisyr: utsläppt
Accessoar: tre ton packning?

Mat: korv med bröd och pasta
Dryck: vatten och mjöök samt för mycket kaffe
Snacks: smågodis

Känsla: trött
Humör: nöjd
Att göra: åka bil, sitta i hemmasoffan

Musik: P3
TV: Hockey
Internet: blogga
Telefonsamtal: helst inga

Inspiration: mina favoriter bland inredningsbloggarna, får väl göra ett eget inlägg om det framöver
Drömmer om: vår - fast just nu är snön väldigt vacker

post påsk

Äntligen hemma, och denna gång är det verkligen äntligen. Det har varit en lite tung helg, svärföräldrarna har det inte helt lätt efter svärfars stroke och kraven på både min sambo och hans bror är skyhöga. Huset som de bor i är inte det minsta barnanpassat, så jag har jagat skruttan runt huset i timtal varje dag. Varje vrå är fylld av porslinssaker (omtåliga) och små pryttlar att sätta i halsen, och i husets hjärta, nåbar från alla rum finns en brant trappa som hon inte klarar. Dessutom har skruttan börjat trotsa rätt rejält - inte helt roligt, men än så länge skrattar jag mest, hon blir så vansinnigt arg... Trafiken har därtill varit överjävlig, så det tog alldeles för lång tid att ta sig hem idag. Nu vill vi aldrig mer åka bort.

Det var i alla fall härligt att se skruttan och hennes kusiner leka så bra, och hon lär sig nya ord hela tiden. NU springer hon omkring och går en målgest och skriker MÅÅN (måål) hela tiden - Timrå verkar krossa HV71 till älskligens stora glädje.

Så har vi ätit - ingen sill, men lammstek och tacopaj, rätt mycket fika men inte så mycket godis som det brukar vid påsk.

Jag har fått lite shoppat också, en brun skinnjacka från vila, diverse underkläder till MIG (!), solhatt, keps och mössa på Polarn & Pyret till skruttisen, samt lite kläder till älsklingen.

Nu har hela Nacka snöat igen, direkt vid hemkomsten fick skruttisen ännu ett utbrott eftersom hon ville ut och leka, så denna gång fick hon sin vilja fram och vi gungade och åkte lite pulka på tomten.

godisgris

Nu har jag köpte en godispåse innehållandes lakrits och choklad, som komplement till älsklingens vingummin som han tog med hem från Arlanda efter resan. Jag kan inte sitta i en bil i flera timmar utan godis, det är en fysisk omöjlighet.

Vi har varit på nya dagiset och tittat också, och det känns som om vi bestämt oss för att byta. Jag vrider och vänder på alla argument, pratar sönder öronen på alla kollegor. Det allra jobbigaste är att det blir en ny tre-veckors inskolningsperiod, med såklart ekonomiskt avbräck som följd. Enda trösten är att jag kan försöka jobba hemifrån. Idag ska jag prata med den fröken som har skruttan mest då jag hämtar henne, det känns lite tungt. Men jag kan ju inte välja dagis för att vara snäll mot personalen...

boknörd - bara 79%

Usch, jag blev lite besviken på mig själv... Bara 79% boknörd, trodde jag skulle hamna på minst 99!

Kolla testet
här. Jag hittade det i denna blogg.Jag gjorde om testet för att få in bilden - och nu blev jag bara 78%!!!! Shit, hur ska jag vända den här utvecklingen?

apropå min tv-smak

Jag skrev i ett tidigare inlägg om serien "sjukhuset" på trean. Nu påade SVT precis en serie som heter "Barnmorskorna". YES! Det bästa i "Sjukhuset" - bara! Inspelat på förlossningen på Huddinge sjukhus. Kunde de inte varit på SöS- hade ju varit lite kul om någon av mina barnmorskor dök upp på tv. Om jag nu kommer ihåg dem - hann ju bara vara på sjukhuset i en och en halv timme innan skruttan damp ner i sjukhussängen.

bortrest

Ikväll skulle vi vara duktiga och göra lite påskfint här hemma. Det blev ingenting. Älsklingen är helt slut och slumrar sött i soffan. Skruttan vägrade somna och var allmänt strulig fram till närmare halv nio. Jag fastnade framför Lost.

Imorgon åker vi förhoppningsvis till Norrland, om vi inte väntar tills på fredag med att åka förstås. Så med största sannolikhet kommer jag vara osynlig över hela påskhelgen. Planen är att åka pulka (i norrland finns det snö, i varje fall dit vi ska), äta mat/godis och leka med skruttans kusiner (i varje fall hon). Hoppas hon får träffa sina andra kusiner över nästa längre ledighet.

Dessa stövlar köpte jag till skruttisen idag:

 image96

                    

tips från andra

Mest till tiny:

enligt ett bedårande barn så är det sjukt billigt med sex & the city-boxen på cdon just nu!

image95

tillräckligt arg

Nu har jag varit tillräckligt arg på tillräckligt många personer som ringt och sagt fel, konstiga eller dumma saker tillräckligt länge för att tycka att det är dags att åka hem.

En person tyckte att jag skulle ringa HEM till vår färdtjänsthandläggare för att hon skulle tala om för mig var hans läkarintyg som han skickade in för över ett år sedan var, för att jag sen skulle kopiera det och skicka hem det till honom. Det kunde enligt honom absolut inte vänta till nästa vecka. När jag svarade att jag inte ringer hem till någon som är ledig för något sådant svarade han: "annat är det i det privata näringslivet."

Säkert att någon skulle störa en anställd hemma för att någon annan inte hade ordning på sina egna papper.

Imorgon kommer skruttan vara påskkärring på dagis, och vi ska hälsa på det eventuella med största sannolikhet nya dagiset. Det innebär sovmorgon! Tjoho!

snöblandad förtjusning

Jag kan inte låta bli att vara lite glad över att det emellanåt snöar utanför fönstret.

På lunchen idag sprang jag iväg och träffade E och hennes lille son, och gud vad jag har saknat henne! Det var alldeles för länge sen vi sågs, det var så kul att få uppdatera oss lite grann. Som alltid avslutade vi med att säga att "vi måste ses oftare". Hur nu tiden ska räcka till för det.

Så köpte jag gummistövlar, inte de fina från pax som jag la in i bloggen för ett tag sen, utan helt vanliga röda från viking, samt ett regnställ från PoP.

Så ska skruttan få ett påskägg, hon fick ett med en Tottebok och några par strumpor i från mormor igår - hon förstod på en gång att det var en bok innanför pappret och slet lyckligt upp det- så jag köpte ett ägg, tre pixiböcker och ett paket russin på konsum. Visst är jag påhittig? (och alla som inte förstod att det där sista var ironi tigger om smisk...hahaha...).

vilken bloggtyp är du?

Jag känner mig aptråkig, men testet jag hittade hos Hanna Fridén stämmer verkligen in på mig. Förutom att jag faktiskt bryr mig om de få läsare jag har. Jag tycker ju att 20 unika är något av ett rekord och blir lite varm och glad sådär.

Vilken bloggtyp är du?

"Dagboksbloggare
Din blogg är din offentliga dagbok. Du skriver om tentor, mensvärk, godissug, barnuppfostran, tandläkarbesök, ångest, spindelfobi och relationsproblem. Du skiter fullständigt i huruvida dina inlägg innehåller korrekt grammatik, kommatering och tangentbordsmissar. Din blogg är ändå bara till för vardaglig ventilering och att ingen läser den bekommer dig inte det allra minsta. "

me&i-kollektionen

Godbitar jag mer än gärna skulle stoppa i skruttans garderob:

image89 image90 image91 image92 image93 image94

Godisråttor, skruttans älskade korvar och grävskopor, en söt klänning och coola giraffer. Mumma!

jag vet att jag egentligen hatar facebook...

... men detta som jag hittade där var verkligen roligt!

image88

glad & nöjd

Glömde ju...
Idag har skruttan SKRATTAT sig genom dagen. Samt ätit upp typ hela salladsskålen från lunchbordet på dagis.

Vår dotter är fortfarande ett extremt matvrak. Det första de sa på dagis var att hon försökt ta mat från faten när de försökte duka av. Jag får väl se det som att hon är bra på att förse sig och ta för sig. Kanske blir hon en ny blondinbella när hon blir stor? Bevare mig väl.

singeldygnet lider mot sitt slut

Vid halv elva borde älsklingen vara hemma från trippen till kontinenten. Jag har lovat att hålla mig vaken och dricka lite te med honom när han kommer.

Det innebär att jag nu måste gå ner i hallen och se om jag kan rädda den extremt sandiga overall i storlek 80 som hänger på tork där. I morgon måste jag verkligen köpa galonisar.


en liten bagare

image84

image85

På den nedersta bilden är skruttisen jättesjuk, men hon älskar att baka, så det orkade hon trots allt. Helt febersvettig i håret...

i ett vinterland

image80

Skruttan i vårt vardagsrum, framför burspråket.

image81

Vårt lilla köksfönster där man ser körsbärsträdet och den nyupptagna pelargonen...

image82

Utsikten från vår garageuppfart - det fina huset är alltså vårt grannhus...

Min fascination för blod & smärta

Usch, det låter helt gräsligt, men trots att jag verkligen avskyr sjukhus och liknande (typ vårdcentraler, tandläkare, you name it) så är jag helt galen i att läsa om förlossningar och se förlossningar - typ i äkta såpan "Sjukhuset" på trean. Och varenda gång jag hör en kvinna kvida så får jag lite ont i magen, och så rinner det någon liten tår när lilla bebisen är ute.


Jag är sjuk.


en nallebjörn

Skruttan älskar sin nalle och sin vita katt. Nyss, när jag bäddade, gav hon nappen till nallen och gjorde små snuttljud. Hon har verklilgen börjat leka, hitta på, fantisera, testa.

I övrigt är det vinter här idag, tog ett par bilder, får se om jag kan lägga ut ikväll.

image79

bröllopsdags...?

Vi har föresten börjat fundera seriöst på det där med bröllop. Men var, hur och när?

New York? Toscana? Ensamma? Med familjen? Hjälp mig, alla med ideér. Jag får nog börja rådda runt lite på
Bröllopstorget. För min del är det lättare att säga vad jag INTE vill än vad jag vill.

Exempel:

- Jag vill inte se ut som en maräng.
- Jag vill inte lägga tusenlappar på en klänning som jag använder en gång.
- Jag vill inte att femtioelva människor ska skandera "Kyss bruden! Kyss bruden" medan vi sitter och äter.
- Jag vill inte mata någon förutom möjligen skruttan med bröllopstårta.
- Jag vill inte dansa någon jäkla vals.
- Jag vill inte stå i centrum.
- Jag vill inte lova inför gud.


Jag vill...
- få en snygg flashig ring
- heta samma efternamn som skrutt och älsklingen
- åka på bröllopsresa
- ha smekmånad


Tips, någon?

jag snor en utmaning

från stämningsfullt fast ingen har utmanat mig.

Det är bäst och pest i hemmet som gäller.

Bäst är vår soffa från Mio (coffee, i tyget mullvad med ekben och armstöden midas samt lösa kuddar) och vårt sideboard Wilson från Folkhemmet, och såklart våra gamla bolia-soffor                                                  .image78

Pest är alldeles för mycket: den fula furutrappen, alla laminatgolv, plastmattorna i badrummet (inte en kakelplatta så längt ögat når, hur retro är inte det?) och de minismå fönsterbrädorna... Tur att vi är på väg att påbörja renovering...

Bokklubbsmiddag

Har ju glömt den härliga bokklubbsmiddagen igår! Hemma hos älskade S. Tyvärr kom inte vännen H, hon verkar inte må så bra, och hon bad att vi skulle hoppa över henne nästa omgång, vilket känns lite konstigt, det där med att hon drar sig undan. Det var jättelänge sen jag träffade henne, och nu visade det sig att hon slutat sitt jobb på DN dessutom.

I alla fall, boken, "En sorts kärlek" av Ray Kluun (läs en recension här och här) fick en femma av alla närvarande, vilket inte hänt någon gång förut på de snart tre år som vi haft vår bokklubb. Den var verkligen ovanligt ärlig, naken, sorglig och gräslig på samma gång. Tala om att inte maskera sanningen...

Så åt vi pinjenötspaj och gino, skruttan var med och var en liten ängel hela tiden.

Nu vaknar hon dock, och är rätt ledsen, hon måste drömma något knas, eller så är det hostan som väcker henne för hon har sovit oroligt hela kvällen.


trött på tv:n

Jag har sagt det förut, och säger det igen: jag ska sluta titta på tv. Hänger framför CSI nu, men har svårt att uppbåda så mycket entusiasm. De nstörsta behållningen är ju alltid lika snygge Warrick...

Det som är lite spännande är att i detta avsnitt har ett mord skett i en mörklagd restaurang. Denna företeelse finns ockås i Sverige, mitt gamla jobb gick på en sådan grej för ett par år sedan.

Iris har bland annat en sådan restaurang.

Saxat ur pressmeddelandet:

"Svartkrogen är restaurangen där gästerna äter i totalt mörker och serveras av personal som har synnedsättning. För de seende gästerna som får äta i mörker blir det en såväl spännande som omskakande upplevelse som vidgar perspektiven.

Idén med att äta i mörker kommer från Tyskland. Men när Svartkrogen invigdes på Almåsa våren 2006 fanns en djupare tanke med krogen eftersom den ägs av synskaderörelsens bolag Iris.
- Alla som serverar eller underhåller är synskadade. Det är vi seende som blir funktionsnedsatta i den mörka miljön medan de anställd arbetar vant i mörkret, säger Britt-Marie Flink. "

vad jag skulle säga

Jag har ägnat dagen åt en massa saker, men bland annat åt att prata med rektorn på skruttans dagis, och det var inte helt uppmuntrande. Nu orkar jag inte skriva allt som hon sa igen, men det handlade bland annat om att de har haft extremt hög frånvaro bland personalen och att det har varit brist på pedagogiskt ledarskap. Nu har det blivit mycket bättre, men än så länge är det bara klart att skruttisens inskolningsfröken är kvar terminen ut.

På torsdag är det dags att kolla in det nya dagiset, det kommer bli så att vi tackar ja, även om det börjar ordna upp sig...

ARG!

Jag skrev ett långt och bra inlägg - och vad händer? blogg.se ballar ur och inlägget försvinner...


hur duktig ska man vara?

Vi har ju stegräknare på jobbet, och jag vet att jag sällan kommer upp i det antal steg som jag borde. Jag vet också att jag äter alldeles för mycket onyttigt, i varje fall den senaste tiden. Men hur ska jag bryta det här?

Förkylningarna avlöser varandra, det är regnigt och trist ute, och det enda nöjet blir ju ätande och mysande. Jag borde stoppa ner skruttan i vagnen, trots de troligen högljudda protesterna, och ta en sväng till biblioteket och Lindex i Orminge centrum. Det tar någon halvtimme att gå dit, så det blir totalt sett en rätt bra promenad. Men jag blir lite lat, och snorig.

Skruttan står i alla fall just nu och ropar på alla fåglar som sitter i träden utanför fönstret.

image75

bajabaja

Säger skruttan och hytter med fingret. "Baja baja". (ja, det är aja baja det betyder).

Hon håller på att äta upp sig efter att ha levt på välling och luft under tiden hon var sjuk. Två apelsiner satte hon precis i sig, trots att hon åt så mycket till lunch.

Jag ska göra kantarellpaj, och har pratat med svägerskan i telefon.

Har också surfat runt lite för att hitta lite inspiration till vår hall. Vad sägs om detta?

image69image72image70image73

image71Först en ljusstake från inreda.com, sedan fint tyg, en dörrmatta, ljuslyktor och hattaskar, allt från  Åhlens.

aktiv, trots allt

Jag känner mig väldigt duktig just nu, trots att jag knappt kan prata och helst skulle vilja dra täcket över huvudet nerbäddad i sängen.

Efter svängen ute i trädgården så har jag efter att ha fått skruttan att sova och stoppa i sig enorma mängder hemgjord pizza till lunch, bakat kakor och hängt tvätt.

Skruttisen älskar att baka.

Ja baaaaka jublar hon. Kavva!! och så vill hon kavla. Om hon får bara mjöl eller deg spelar ingen roll, så länge hon kan stoppa det hon får i munnen.

Hon är som en härligt liten solstråle i dag, med ett konstant stort leende i ansiktet. Mysgumma!

sådär ja!


Tjejsnack igen alltså.

Ämne: Våren
 • Vad är ett riktigt bra vårtecken?

Att solglasögonen åker fram och att det är så skönt ute att jag går med jackan uppknäppt, folk ler lite mer oc hdet börjar titta fram lite vårblommor i diken och rabatter.

 • Känner du av våren på något speciellt sätt, hur?

Allt blir lättare, varmare, soligare, roligare. Våren är min allra bästa tid.

 • Har du sett någon vårblomma än, vilken?

Tyvärr inga vilda varianter, men har scilla, tulpaner och krokusar i trädgården (dock inga blommande) och har köpt massor med vår i affären - påsklijor, pärlhyacinter, krokus, tuplaner...

 • Vad är det sämsta med våren?

Det finns inget dåligt med våren, utom möjligen i vinterskarven när det är snöslask. Och att jag ser hur skitiga alla fönster är.

 • Vad är det bästa med våren?

Ljuset, blommorna, värmen, solen.

Ämne: resor
 • Vilka länder har du varit i?

Oj, det är massor. Orkar ni? Förutom det självklara Sverige: Norge, Finland, Danmark. Tyskland, Österrike, Schweiz, Lichtenstein. Italien, Grekland, Spanien, Malta. Holland. Portugal. Albanien. Storbrittanien (Mestadels Skottland, en liten sväng i England). USA, Canada. Och ja, jag kan ha glömt något. Älskar ju att resa.

 • Vilken är favoritresan? Varför?

Jag älskar Italien, så resor dit är aldrig fel. Blev också kär i New York, vilket tidigare inlägg i bloggen säkert visat.

 • Vad vill du ha ut av din resa? Sola, upptäcka, äventyr?

Jag vill ha upplevelser, dock inte äventyr, shopping, god mat och gärna sol om det är möjligt.

 • Vad blir nästa resa? (Behöver inte vara semester, utan var du ska över huvud taget.)

Nästa resa går till Sundsvall över påsk.

 • Vad vore den absoluta drömresan?

Det är alldeles för många ställen, jag kan inte välja. Är jättesugen på Inkaleden, så Mexico/Sydamerika kanske. Skulle också mer än gärna åka till Japan. Och Paris.

tjejsnackjag blir aldrig nöjd

I går gick det bara utför. Näsan saggade ihop sig, halsen började värka och hostan blev värre. Nu är det alltså min tur att vara sjuk.

Och så kom mamma med den smarta tanken att byter skruttan dagis så blir det nya baciller att bemöta på bästa sätt.

Idag har i alla fall jag och skruttan tagit oss i kragen och varit ute och fixat lite i trädgården, klippt ner ett gäng perenner, satt ut lite påskliljor i krukor, sådana där småsaker. Nu tänkte jag belöna mig med ett gäng småkakor och senaste tjejsnack-frågorna. Har ju missat en omgång dessutom.

Kenza

Hrm... jag som aldrig känner igen någon kändis, förutom den där dramatenskådisen från Måsen som satt bredvid mig på 76-an en dag, spanade in Kenza vid min busshållplats på väg hem från dagis idag.

Hon såg inte det minsta ut som en modell, såg liten och inte alls lång ut, men väldigt söt såklart.

Räknas föresten Kenza som en kändis? Jag har aldrig läst hennes blogg, utan känner bara till den genom bloggkommentatorerna och enstaka inlägg som jag läst på grund av dem. Hon är typ hundra år yngre än jag, och av det lilla jag har sett så väljer jag hellre andra bloggar. Men ändå, vid min busshållplats!

Nu när jag gick in på Kenzas blogg för att länka, så såg jag att hon måste skrivit det sista inlägget precis innan hon gick till bussen och stötte på oss. Mig och skruttan alltså.

alldeles knäpp

Usch, jag blir knäpp. Nu precis, när det börjat kännas bra och lugnt på dagis och jag hunnit lära känna skruttans nya inskolningsfröken och några andra föräldrar - då får vi erbjudande om en annan plats, på ett dagis som ligger närmare. Skruttan har ju bara hunnit gå i två månader, men jag får ändå lite panik. Hur ska vi välja? Vad är bäst? Tänk om vi byter till något sämre?

hur mycket tid som helst

Igår hade jag en tv-fri kväll. Hann med att prata med mamma i telefon, plocka fram halvdöda övervintrade pelargoner, klistra in foton på en bebis-skrutta i album och läsa lite.

Skruttan har varit på dagis, och mått hur bra som helst idag. Så skönt. Hon pratar och bubblar, härmar allt (jae pigg!), och pratar en hel del två- och treordsmeningar. På dagis tycker de också att pratet har tagit ett skutt framåt. Hon har också blivit jätteduktig på att dricka ur vanlig mugg, alltså utan pip. Och så älskar hon att duka bordet.

Nu har jag tävlat, vill du?

image68

HIT SKA DU I SÅ FALL!

vafalls - äter de bara gurka i det där hemmet?

Insåg att jag i två inlägg har skrivit om skruttans gurkätande. Det ser ju lite knäppt ut. Faktum är att skruttans diet har varit halva vällingflaskor och just gurka blandat med en och annan ostbåge ända sen i torsdags. Så det hon äter, får hon. Även om det nästan bara blir gurka.

Själv bakade jag bullar, med viss assistans från skruttan - de tio minuter hon orkade. Det blev några med äppelmos/kanel-fyllning och några med mandelmassefyllning. Så gjorde jag schackrutor som vi tänkte ta med till svärföräldrarna i påsk, men det verkar som om jag håller på att äta upp dem.


Det där nya, hälsosamma livet är det visst bara skruttan som fastnat för. Gurka eller kakor, vad säger man?

sökes!

Bara en sak till: jag söker med ljus och lykta efter två saker:

1. Någorlunda billiga bättre begagnade Grythyttanstolar, de där med skönt gung i.
image67... ska bli vitmålade när vi väl hittar dem...

2. Någon som vet vilket medel man ska ta bort smuts och äckelpäckel från halvantika stolar där man faktiskt är rädd om färgen?

Hjälp mig och du blir evigt belönad... med andra ord, jag hamnar i en alldeles vanlig tacksamhetsskuld ;-)

tråklista

Bara för att jag just nu har så tråkigt, tänkte jag lista några grå företeelser:

1. sjuka barn - no explanation needed
2. facebook - hur kan så många vara inne på något så fruktansvärt tråkigt? när nyhetens behag väl lagt sig och alla gamla vänner hittade finns nada intresse kvar.
3. handdiska - inte nog med att det tar tid och är blött, jag förstör mina händer också. tack alla eventuella högre makter jag kan komma på för diskmaskinen
4. ännu en dag med regn. jag vill aldrig mer gå ut, men jag måste för...
5. jag har mens. och det är extremtråkigt. och detta ska jag stå ut med tills jag är igenomsnitt 41-47 år. halleluja.
6. att inte ha tillräckligt med pengar för att kunna köpa vad jag vill. jag shoppade loss på
inreda.com nyss, men valde snabbt att stänga ner sidan när jag insåg att allt det där som jag tänkte klicka hem inte rymdes inom denna månadens budget.

Nu måste jag sluta, för att inte knäcka ner mig totalt. Jag ska förlora mig i denna blogg istället.


gummistövlar

Vi behöver köpa gummistövlar och regnkläder till skruttan inför återkomsten till dagis.

Hittade dessa fina i en
barnprylblogg:

image65

Blir riktigt sugen. Jag läste att annars är Vikings stövlar ett hett tips om de ska vara bra, din sko fick dålig kritik och att PoP:s är dåliga har jag hört från flera håll.

dubbel lycka

För skruttans del är det "Den lilla röda traktorn" och annat från barnkanalen, nedbäddad i soffan med benen på mig.

För min del är det ett sedvanligt frosseri i inredningsbloggar (billigare än tidningar) - så härligt med en bärbar dator, det går ju faktiskt att ha den i knät och hänga i soffan.

Skruttan är dock inte överförtjust i att jag gör annat än hänger med henne. Hon köper inte argumentet att jag inte gillar traktorer på samma sätt som hon. Datorn och telefonen är hennes hatobjekt just nu, jag ska helst vara hennes mysiga kudde.

riktig humor

Sjuka skruttan satt i soffan, lite piggare nu.

Plötsligt hör jag ett pärlande skratt. När jag tittar dit, har hon lagt sin gurkbit på huvudet, och sitter och gapskrattar åt sig själv.

Älska.

Miss Piggy

Skruttan är miss piggy igen, full med snygga röda prickar i ansiktet, men hon är glad för första gången på flera dagar. Och vaken. Hon sitter bakom mig och slänger omkring med en gurkbit. Nu när hon varit sjuk så följer vi minsta önskemål från hennes sida.

" Ojojoj...oj... auuu auu... ojoj. Of."Det går ju inte att få henne att gå och lägga isg när hon sovit sedan torsdag eftermiddag.

stöldgods igen

Stulen från ett bedårande barn av sin tid

1. Svensk kändiskille du skulle vilja hångla upp?
Salem Al Fakir - vilken sötnos.

2. Svensk kändistjej vars garderob du vill sno?
Hm... svårt. Jag gillar ju Englas kläder, men är hon verkligen en kändis?

3. Ditt senaste klädinköp?
En kjol från designsveriges rea, syns längre ner i bloggen. Fick massor med komplimanger när jag tog den på mig!

4. Vad gör du i helgen?
Det är söndag - har spenderat den hemma med sjuk dotter och ohängd älskling, och ett ljuspunktsbesök av älskade vännen S. Nästa helg blir det förhoppningsvis lite shopping, melodifestival och bokklubbsmiddag hos nämnda S.

5. Trend du har tröttnat på?
Jag är inte mycket för huvudbonader, men det kanske inte är trend längre ändå? 

6. Vad klarar du dig inte utan i din necessär?
hudkräm och läppbalsam. Är en riktig torris.

7. Vad har du på dig i kväll? Och i morgon?
lejongul/vit tunika och mina älskade james jeans. Imorgon - ingen aning, kommer vara hemma med sjukt barn så det blir nog något bekvämt.

8. När helgen är slut, vad kommer du att ångra mest av allt?
Har inte valt själv vad jag gjort, så det går inte ångra. ´Möjligen att vi valde dagisstart i januari med alldeles för många vab-dagar som följd.

9. Vad har du för soundtrack i helgen?
Totoro-intromusiken

mera tjejsnack

 • Har du några djur, ras och vad heter de?

 • Nej. Jag har haft katt men blev allergisk. Vi funderar kanske på ett akvarium någon gång i framtiden, men jag tror att det stannar vid att vara just funderingar.

 • Är det nåt djur du skulle vilja ha, vad?

 • Tja, jag älskar ju katter, men det blir inte katt igen. Tror faktiskt att jag måste svara nej på frågan, jag är inte beredd att lägga tid på djur just nu.

 • Är det nåt djur du INTE skulle vilja ha, varför?

 • Se ovan. Men hund skulle jag inte vilja ha, har inte tid och lust att gå ut med en hund varje dag, och att inte kunna resa.

 • Om du fick vara ett djur en dag, vilket, varför just det?

 • Skulle välja att vara en fågel, det verkar så härligt att flyga.

 • Finns det något djur du är rädd för, vilket?

 • Jag avskyr myror, de krälar så. Men det kanske inte är något djur? En insekt? Vad är en myra? Hjälp!

  //
  tjejsnack


  Äntligen!

  Livet är tillbaka, vi har vårt internet igen!

  Tyvärr är skruttan sjuk - igen, så jag missar denna helg:

  1. Ettårskalas för lilla M.
  2.
  Nationalmuseum med älsklingen - vår 7-årsjubileumsaktivitet
  3. Alla utomhusaktiviteter över huvudtaget.

  Jag är extremt uttråkad efter ännu ett antal dagar hemma, har läst böcker en masse och pratat i telefon med gamla vänner. Bland annat min härliga vän E som faktiskt ska gifta sig i sommar, vilket jag helt missat. Så nu börjar jag bli sugen på att börja fundera på vårt bröllop igen. Vi har rätt många alternativ på hur vi skulle vilja ha det, frågan är ju bara hur vi ska lösa det med bröllopsresan och barnvakt. Och såklart det faktum att älsklingen vill gifta sig utan någon alls i närheten medan jag skulle vilja ha våra familjer där.

  Fortsättning följer...

  fina gamla möbler

  Bara som upplysning: ja, jag sitter på jobbet, det bråkar fortfarande med vårt bredband hemma.

  Jag var hos min fd kollega på middag i lördags, och blev lite småfrälst i hennes hem. Hon hade lyckats få till en personlig och mysig blandning av äldre möbler och sådant som även jag har hemma, till exempel Orrefors snöbollslykta och hallonlykta. Jag känner mig lite inspirerad, och ska börja budgetrenovera lite.

  Vårt badrum på övervåningen har jag tänkt mig i lite gammeldags stil, med kandelaber på golvet och spegel med guldram istället för badrumsskåp, såklart framöver kompletterat med ett separat skåp. Nu förstör ju vårt härliga babybjörn skötbord hela intrycket, men det är inte så mycket att göra något åt. Jag ska i alla fall försöka få til len stämning med de grejer vi har, själva badrummet är ju väldigt neutralt i sig, med vita väggar och mörkgrått golv även om det är platsmatta för hela slanten. Någon som har förslag eller vet bra hemsidor föresten, när det gäller budgetfixning av hem?

  Jag och mamma ska också renovera stolarna som älsklingen ärvt från sin farmor. Frågan är bara vilken typ av möbeltvätt man ska använda till mycket gamla målade stolar?

  det bara regnar

  och på jobbet känns det segt, men jag har inte tid att blogga. och hemma har vi fortfarande inte fått ordning på nätverket. så jag har inte lagt ner, det löser sig nog. så småningom.