fyra timmar

Efter att tidigare ha ätit varannan timme har det nu gått fyra timmar utan mat för lillebror. Så ska man oroa sig för det istället.

ledsamt men sant

Det verkar som om amningen i stort sett är över för min del.
Det har ju varit några jobbiga dagar härhemma, med mycket skrik och matvägran. Idag föll jag till föga, och efter en flaska vid halv åtta i morse sov lillebror ända till elva. Sen åt han en flaska till (efter att ha vägrat bröstet), fick en ny blöja, och så var han vaken tills han somnade (hrm. otippat!) vid tolv i min famn.

Magen verkar bli bra med minifom, i alla fall bättre, och så länge han kan tänka sig bröstet på natten så känns det ändå rätt ok. Så länge dagarna - och kvällarna! funkar, så är vi nog nöjda hela familjen. Det enda som känns trist att ända tills typ kl 18 i måndags, så fungerade ju amningen plötsligt så bra, jag minskade jättemycket på ersättningen och vi hade en glad bebis här hemma. Sen var det som att trycka på en knapp och det var bara vägran. Nu orkar jag inte hålla på mer, nu får det bli som det blir. Det som känns mest jobbigt är att behöva krångla med dessa flaskor när man ska iväg och så, har någon bra tips så vore jag jätteglad.

en orgie i bilder



skruttisen som påskkärring.



lunch ute! I Sundsvall i påskas.



Skrutt matar bebis med äpple.



"det finns så mycket att titta på..."

ett monster, med öron och ben

Skruttan har skapat sin första huvudfoting.


GRATTIS TINY PÅ FÖDELSEDAGEN!

Ett helt blogginlägg till din ära!



Du är en sötnos, säg till om jag ska ta bort bilden så gör jag det pronto!


jag är så duktig

Inte nog med att jag har stått ut med och hanterat en vrålande bebis i stort sett ensam i två dagar plus en morgon, så har jag också:

- återanmält oss till nix-registret
- gjort lillebrors namnanmälan
- deklarerat
- ringt Elektroluxservicen och bokat tid för att laga vår ismaskin
- betalat räkningar
- letat nya råtthål i trädgården (inga hittade, dock ett antal uppätna penseér och pärlhyacinter. Kanske ett annat djur?)
- kämpat för att få bebisen att ta bröstet, givit upp och givit flaska varpå han nu sover bättre än på länge.

Så det så. Du stundar bättre tider, har jag bestämt.

Och jag längtar, längtar efter mamma som kommer i morgon, och jag längtar, längtar efter att få se mina fina syskonbarn igen, och syster såklart.

himmel och helvete

Efter att allt gått så bra i många dagar, mer amning, mindre ersättning, mindre skrik, så har lillebror sedan i går eftermiddag i stort sett vägrat bröstet och haft jättemycket gaser i magen. Suck. Han tog bröstet i natt, men var väldigt trixig, så vi får väl se.

varning!

Usch, det är så äckligt, men jag kan inte låta bli att skriva detta inlägg. Efter en hel dag - nej, en hel helg, ute  i sol, sandlådor och lekparker, efter att ha grillat och lekt och jagat en katt, var det verkligen dags att stoppa skruttan i badkaret. Så det gjorde jag. Vi tvättade håret, hade i balsam, badade lillebror och allt det där. När lillebror var färdig och låg invirad i en handduk för att torka säger skruttan:

- Jag har bajsat!

och ja då, två långa fina korvar flöt omkring i vattnet bland leksakerna. UÄÄÄK. Så det var bara att börja om igen, tvätta barn, tvätta badkar och tvätta leksaker. Unge, hon som kan säga till!


från
DesignTorget.

nästan på medel!

Lillebror växer så det knakar, hela 4600 g nu! Vi var på bvc på läkarbesök igår, och han skrek som en galning mest hela tiden. Det är magen som ställer till det, så nu har jag köpt minifom och längtar till 3 månader då det brukar bli bättre.


Idag är det sol och ska bli 18 grader varmt, lillebror har sovit i vagnen ute på tomten i två timmar medan jag läste tidning och lekte med skruttisen.


Pinsam händelse 2

Ok, detta är ännu mindre pinsamt än del 1, men va fasen.

Vi är på väg hem från dagis, när lillebror gnyr till i vagnen. Samtidigt går ett gäng tonåringar förbi. Just då flyger två kaskadspyor upp ur bebismunnen, lite landar på trottoaren, lite i vagnen och mycket på lillebror. Tur att ingen blev träffad.... Jag fattar inte hur en spya kan fara så långt dock...

lista från Tiny

Vad har du på dig idag: stuprörslevis, nya, vitt linne och grå topp med prickar, vida korta ärmar och djup v-ringning.!
Vad använder du just nu för skor: loafers ute
Favoritfärg på kläder: rosa och vitt

Senaste person som
Sov i din säng:
hrm. Herr bebis, sambon och framåt småtimmarna dottern.
Du pratade med: bortsett från bebisen så sa jag hrj då till skruttan och dagisfröken.
Du delade en drink med: jag delar inte med mig av drinkar :-)
Du gick på bio med: jobbet, fjärilen i glaskupan
Du gick på stan med: min fd kollega Madeleine
Skällde på dig: säkert sambon, om inte bebisens skrik räknas?

Senaste
Låt du hörde:
någon men moto boy
Film du såg: Australia
Mat du åt: frukost - smörgås
Kram: skruttan o bebisen
Puss: se ovan
Fest: nyår? ska på fest om ett par veckor
Känslan: trött, irriterad
Ilska: När båda barnen skriker samtidigt utan orsak
Resa: Egypten i höstas, Sundsvall i påsk
Glädje: barneb
Dröm: ?
Boken du läste: minns inte, tyvärr
Personen du träffade: umgås nu med en bajsande bebis
Personen du pratade i telefon med: Sambon
Personen du fick sms av: Elina, kommer på middag ikväll.
Gången du åt en 7-eleven korv: Aldrig gjort.
Gången du var utomhus: nyss, kom precis hem från dagis.
Gången du sov: Inatt
Gången hela din familj åt middag tillsammans: igår
Saken du köpte:
galltvål  och en skål på Duka

pinsam händelse 1

Vi är på väg hem från dagis. På vägen ligger en ketchupkladdig servett, som jag säger till skruttan att hon inte ska gå på. Samtidgt kommer en tonårskille förbi. Skruttan pekar på honom och säger
- Det var han som kastade den.
Killen ler lite.
- Nej det tror jag inte, svarar jag.
- Det tror jag, säger skruttan.

Ok, pinsamt är överdrivet.

sist i kön

Igår spenderade jag större delen av dagen inne i stan, shoppade två par byxor till lillebror på Polarn & pyret och åt lunch med min fd kollega Madde och hennes son Sixten, 5 veckor. Jag spanade också in Ben & Jerrys glass-stånd, där kön konstant var så lång att personen sist i kön höll upp en skylt med texten... "Jag är sist i kön".

jag och musiksverige

Jag ingår ju i svensktopp-juryn för fyra veckor, och idag röstade jag på nytt. Det finns bara en fantastisk låt att rösta på, de andra två var inte lika självklara. Jag har i alla fall gjort min plikt för bättre musik i radio!

hygien

Jag har varit rätt lat hela vintern med att raka mig under armarna. Så döm om min förvåning när jag hör skruttan ropa inifrån sitt rum: jag jakaj! När jag kom in så drg hn med en kloss i armhålan och låtsades att hon rakade sig.

bara till lilla kusin K

Om du fortfarande gillar hjärtan, ta med mamma eller pappa till Kappahl, där tidigare nämnda fyra nyanser av rosa hittat denna mössa för 49,50.


mamma - om du har tråkigt och vill ha något att göra i soffan framför tv:n...

...så har jag en lite önskelista här:

 



Allt från
mormor.nu, hittat genom fyra nyanser av rosa...

nytt gammalt jobb

Jag var på jobbet och hälsade på i torsdags. Det gick jättebra att ha lillebror i bärsele och skruttan i maclarenvagnen, han sov i stort sett hela tiden, förutom på 76:an då det var många stopp på vägen. Jag kommer i alla fall inte att åka 76:an någon mer gång. Det första som hände på jobbet var arr de berättade att de vid lunchtid fått  reda på ett möte som skulle vara vid 13, bokat för att jag skulle kunna vara med. Summan av mötet blev att vi ska omorganiserats, jag och Linda, som är barnhandläggare, ska både fysiskt och organisatoriskt, flytta till familjeenheten. Så jag lär få ett nytt kontor vid fältöversten, och en ny chef. Samt ett gäng nya kollegor såklart. Redan 1 juni ska detta verkställas. Så jag får väl se vad som händer med mina generösa flexregler, min hemarbetsplats och mina möjligheter till högre lön.

roligt men snott!


5 bästa...

5 accessoarer

1. bebis vid bröstet

2. förlovningsring i vitguld med två prinsessslipade diamanter - små.

3. skötväska från teutonia i släptåg

4. lilarosa sjal från Indien

5. hästsvans med svart snodd - varje dag


 5 plagg

1. mörka stuprör från Levis

2. rutig tunika från Bondelid

3. rosa tröja från Hoss Intropia

4. gråbeige Esprit-tröja

5. Tommy Hilfiger-kavajen

5 skor

1. sköna svarta alldeles för slitna laofers från Ilse Hornbakk

2. svarta adidas

3. Gladiatorsandaler

4. silverballerinas

5. svarta ballerinas med rosett från New York


5 skönhetsprodukter

1. biotherm-ansiktscreme för torr hud

2. lypsyl - helst Elizabeth Arden

3. Benetint, täddaren i nöden!

4. Lancomes mascaror

5. hårborste


5 bloggar (de 5 jag senast har besökt)

 1. Rhoena

 2. Tiny

3. Emma

4. Linda

5. Engla

Och ja, jag vet. Jag är definitivt inget modeorakel...


träningsvärk

Igår kämpade vi hela dagen med att gräva upp buskar och kaprifolsnår. Det blev många  säckar trädgårdsavfall och vi båda har rejält med träningsvärk nu. I lördags var två vänner här, vilken lycka! Jag bakade chokolate chips-muffins så det är nog bra med lite träningsvärk. Just nu ligger bebisen och lyckas inte skrika sig till sömns i famnen som han brukar lyckas med, så jag provar bröstnappen, vilket inte heller verkar självklart.

Annars händer det lite idag, älsklingen ska på minnesstund för en vän som nyligen gått bort i cancer, sen har vi familjerätten för fastställandet av faderskap och slutligen ska vi sätta ihop sandlådan färdigt - skruvdragare var för oladdad för att vi skulle få den färdigt igår.

För övrigt har vi inte sett några råttor sen i torsdags, förutom att de ätit upp några penseér. Hoppas på att de är borta nu.

Vad har hänt?

Igår hade jag en bebis som inte ville sova själv, utan under sina 7,5 veckor utanför livmodern hela tiden sovit på mig, med några få undantag. Idag har han sovit länge i sin säng, i babysittern, i skruttans säng samt på lektäcket på golvet. Och nu sover han igen, i sin säng.

Hrm?

som sin moster

Enligt min mamma, så hade barnens moster tillika min syster Tiny (förlåt om jag hänger ut dig nu) mycket fantasi som liten, och hon var bland annat rädd för hästar som sprang i vardagsrummet. Skruttan verkar ha ärvt detta, för häromdagen fick hon ett frispel för att jag bara kunde hålla henne i höger hand, inte i vänster, då jag gick och ammade lillebror. Hon vrålade, och sprang in i vardgsrummet där hon ramlade för att hon kastade sig fram, och sedan var hon nästintill otröstlig i en kvart, jag fick sitta med henne i famnen medan hon klamrade sig fast om min hals medan hon pressade in ansiktet mot min hals. Lillebror skrek som sjutton eftersom jag fick ta bort honom från bröstet och prioritera skruttan. När hon lugnat sig visade det sig att hon var rädd för monstret i trappan.

För att försöka förklara att det inte finns några monster utan att kränka hennes upplevelse (usch vad fint det där lät!) så läste vi "Busiga bebbens nattbok". I den är Busiga bebben rädd på natten, och tycker att en massa vanliga saker ser ut som moster, trollgummor etc. Det är en bild på ett monster, men bilden är en filk som går att öppna, och under är en bild på det som det egentligen var typ blomkruka, en nalle etc.

Det är mycket monstersnack över huvudtaget här hemma, jag undrar var det kommer ifrån?

fantasi för ett halvt kompani och en olycka

Denna konversation utspelades mellan mig och skruttan idag till frukosten.

S: Jag vill ha en annan mamma.
Jag: En annan mamma? Vem då?
S: En riktig mamma.
J: En riktig?
S: En Denice-mamma
J: Men jag heter ju Denice
S: Men en annan.
J: Men vad ska jag göra då?
S: Du ska åka till affären och köpa glass till mig och den andra mamman. Sen kommer det ett monster.
Jag: Ett monster?
S: Som äter upp den andra mamman som går sönder och det kommer massor blod. Sen kommer ett litet monster. Det leker med mina leksaker, sen stoppar jag det i fickan.

Skruttan pratar mycket blod och går sönder eftersom vi försökt prata med henne om att inte springa ut i vägen. I förrgår så gick jag in med lillebror i hallen medan hon lekte på framsidan, det brukar gå jättebra, men den gången sprang hon utan att jag hörde det (hade lillebrors vrålskrik i öronen) och hämtade sin cykel i carporten, och sedan hörde jag ett vrål när hon kraschlandade (vår garageuppfart lutar) i slipersen två meter från vägen, där det är 30 km/h som gäller men där alla kör minst 50. Kul.

sammanfattning

Nu har det hänt så mycket jag vill skriva om att jag¨får sammanfatta det och om någon vill veta mer är det bara att säga till.

Jag har shoppat igen, massor. Mitt jobb har omorganiserats. Lillebror har åkt buss i bärsele, gick fantastiskt bra. Och jag är en del av svensktoppsjuryn!

Nu ska jag laga middag. Ingen rast, ingen ro.

sorry

men en vansinnigt skrikig bebis sätter stopp för bloggandet idag.

hemma igen

En påskhelg i Sundsvall är till ända. Jag återkommer!


hungigast i stan...

... måste lillebror vara. För knappt har hela proceduren med amning och flaska blivit klar förrän det är dags igen.

Eller så är det magknip som spökar. Jag botar med bröstet hur eller hur. Han somnar väl till slut.

dagens sysselsättning

Amning. Amning. Amning, Och det verkar funka, lillebror skriker inte alls på samma sätt längre. Inte ens efter ersättningen, den som vi bytte sort på. För trots all amning är han ändå inte nöjd. Bvc tror att han vill gå upp lite mer, p åen högre kurva, och att han därför vill äta så ofta. Vad vet jag? Igår var en riktig "ligga i famnen"-dag, men till slut så kunde skrutt och jag plantera våra inköpta penseér medan lillebror satt i babyskyddet och tittade på.

Idag är skruttan påskkärring, iförd långkjol (present från min farmor- när annars använder en tvååring långkjol, förkläde med nallar, blommigt huckle och tre egengjorda halsband, Bild kommer - när jag ammat färdigt.

två bra nätter...

... och två dagars sol har gjort mig till en gladare människa. Igår var det i och för sig skrik hela dagen, men det är glömt nu.







Vårpromenad förbi "vår" lilla strand.

flickan med guldbyxorna

Jag verkar tro att jag har ett par sådana i alla fall. De senaste dagarnas shopping innefattar en stickad marinblå kavaj med vita kanter från Tommy Hilfiger, en rosa top från Hoss intropia och en baddräkt till skruttan.En total kostand om 3000 kr.

Gulp.

Men det var nödvändigt!

amning - igen

jag tror att jag kommer tänka om när det gäller amningen. Lillebror får magknip av ersättningen och vägrar den sedan några dagar i perioder, vilket innebär att han äter jämt men aldrig är nöjd med vare sig det ena eller det andra. Så nu provar vi en annan sort, ger sempers magdroppar och ska förska öka på amningen trts allt. Jag är ren riktig velpotta, men det är svårt med en skrikig och gnällig bebis. Då vill man ju prova allt som kan göra det bättre. Nu ligger han vid bröstet och pruttar ut gaser för fullt.

Annars är det sol idag, och så fort jag kan ska jag gå ut.

en matvägrare och en sömntuta

Det kommer bli en helvetisk kväll då skruttisen somnat i soffan och lillebror matvägrat sen två. Mat varje timme hela natten och en kringspringande skrutta?

en bra natt!

Två uppvak, vid halv tre och halv fem, men lillebror somnade om genast båda gångerna. Nu är han inte lika glad, har precis lyckats lugna honom efter att han fått en box i magen av skruttan.
Idag ska vi till biblioteket, så det lär inte bli så mycket bloggande.

ännu en jobbig natt

Efter att ha sovit som en liten ängel i sin säng sen sju- halv åtta så vaknade lillebror vid halv elva och var såklart hungrig. Sen ville han inte somna om, så jag gick som överrenskommet med älsklingen ner till tv-rummet för att slippa väcka skruttisen. Där somnade vi till slut, så halv ett när jag vaknade till kunde jag lägga mig i sängen igen . Strax efter tre var det dags igen, då somnade han om efter maten, men vaknade igen vid kvart över fyra, och tyckte det var morgon. Det tyckte inte jag, men det tog ändå en dryg timme innan jag kunde gå och lägga mig igen.

Sen somnade han sött på mage i babygymmet, och efter dagispromenaden är han såhär nöjd.


vårtecken

Såhär fint har det blivit sedan i förrgår på vägen till dagis:





Som sagt, på väg till dagis:


en riktig sötnos


glömde ju

Spana in lillebrors nya, rultigare ben ett par inlägg nedan! En härlig syn!

40% rabatt blev ett par skor



Bara 270 kr på La Redoute!

nightmare night

Eller, jag kanske inte ska överdriva... Men av någon anledning så vägrar lillebror att somna om när han tycker sig färdig med maten nattetid. Han skriker, vrålar, kräks ner oss och är liksom inte nöjd med något alls, vilket resulterar i sura föräldrar och vaken syster. I natt funkade inte ens bröstet en kort stund, vilket det gjort tidigare.

Tur att de är så här söta på morgonen.



För såhär trött blir jag: