Jag har en liten person inom mig

Det gick bra! Jag blev så lättad att jag svävade på moln hela kvällen igår. Vi var hos läkaren, hon sa inte så mycket vettigt, men vi fick ett ultraljud i alla fall. Och det var ehlt fantastiskt. Jag hade ju oroat mig så, men bebisen hade vuxit, jag är i v 13+3 nu, så nu är jag "bara" en vecka back från sista mens, inte två som det första ultraljudet sade. Och, det bästa av allt, det var en riktigt livlig krabat därinne, och jag fick en sådan plötslig insikt om att det är verkligen en liten ny människa där, det är inte jag, det är någon annan, som rör sig som den vill, studsar runt i magen, flänger med armarna, sprattlar med benen, övar på att använda sin alldeles nya kropp... Helt fantastiskt... och inga fel eller svullnader kunde de se, än så länge i alla fall. Nästa ultraljud blir i vecka 18. Detta kommer jag att leva på länge!

Domedagen

Imorgon. Är. Det. Dags.
Jag är extremt nervös, går och känner på magen hela tiden. Är allt som det ska? Lever bebisen? Måste vi avbryta graviditeten denna gång? Kommer allt att gå bra? Vad kommer de att säga om våra gamla journaler?

Jag klarar det snart inte, nervositeten blir värre ju närmare vi kommer vår tid där. Håll tummarna för mig klockan 15.30 imorgon. Då får vi veta.

Det är dags för ultraljudet på specialmödravården...

Nervöst

Usch, och äntligen på samma gång. Nästa vecka är det dags för ultraljudet. På kallelsen står det specialmödravården, och jag är så nervös att jag håller på att gå i bitar. Vi längtar dock båda efter att äntligen få besked.

mer illamående

Ska det aldrig ta slut? Tycker att magen har vuxit lite, vet inte om det är så, men hoppas ju lite på det ändå. Har idag upptäckt att grönt te fungerade mot illamåendet, det släppte lite i alla fall. Annars är det bara äta som gäller.

Vi har berättat för våra familjer, fler och fler av våra vänner vet, och älsklingen har berättat på jobbet. Mitt jobb får vänta lite till.