och lite mer shopping

Måste ju visa skruttans ursöta baddräkt. Visa mig själv i bikini är ju det sista jag vill...

Från Panos, köpt på
So Cute i Nacka.

ugly duck

Köpte denna tröja till skruttan i helgentillsammans med en ljusgul reimafleece, och s¨fick hon en ljusrosa PoP-jacka från rean i Gävle.
Jag fick svarta lite trista gummistövlar och en svart kofta från edc.

välkommen till trotsfabriken

Hemma hos oss är det trots som gäller, senaste modet.

Kolla här, en liten DAGENS

Kläder:mamma: helt normalt. På skruttan: först vanligt t-shirt och byxor. Sedan bara blöja. Sedan bara blöja. Sedan bara en blöja nerdragen över halva rumpan.

Humör: Mammas: jämmod, trots vagt illamående och arbetsplikt. Skruttans: Hälla fil i håret. Slänga sig på golvet och skrika. Vägra ta av sig pyjamasen. Vägra ta på sig kläderna. Använda glas och bestick som trumma. Försöka klättra upp på bordet. Dra i den lösa grejen på altandörren. Dra sönder sina böcker. Äta på sina nalle puh-kort.

Musik: Mamma: hrm.... ingen alls, som vanligt. Skruttan: testar röstresurser. Och de är mycket omfattande.

hemma igen, men för gott - bussen går ju inte

Det har varit en intensiv tid borta, och det är väldigt skönt att vara hemma igen. Nu är jag mest irriterad över busstrejken som strandsätter mig hemma, om jag inte lyckas få ordning på cykeln som inte har någon luft i däcken och inte är helt monterad än och cyklar fem kilometer till saltsjöbanan som kommer vara fylld till bristningsgränsen.

Imorgon får jag skjuts av älsklingen till någonstans med spårbunden trafik, och blir hämtad på lämpligt ställe, sen ska jag jobba hemma i två dagar. Det känns rätt elakt att inte Nacka/Värmdö fick dispens, visst, vi bor relativt nära saltsjöbanan, men de som bor ännu längre bort? Enligt kommunal skulle det förstöra strejkens effekter. Som om det inte räckte att hela innerstan blir värre än en sardinburk.

Läs mer
här.

mvc-strul

Jaha, bara för att jag inte har lust att jobba så gick jag in på vårdguiden för att kolla upp det mvc:t som jag kommer tillhöra nu när vi flyttat och allt.

Och vad ser jag, de har stängt v.23-33. Det vill säga hela sommaren. Inte för att jag har bråttom till någon inskrivning eller så, men nu måste jag ju VÄLJA och det är ju alltid svårt.

Vänta till v 34 då de säkert har massor att göra? Gå till ersättningsmvc:t som ligger lite knasigt till på inskrivningen och sen tillbaka till det ordinarie? Gå hela tiden på ersättningsmvc:t? Gå till det jag hade förra gången fast det också ligger knasigt till nu? Välja något privat inne i stan?

Än så länge skiter jag i att välja. Jag ska prata i telefon med min kollega, ringa två trista jobbsamtal, dammsuga, packa, hämta på dagis, fira midsommar, åka till Furuviks djurpark och framför allt: HA SEMESTER. Efter det kanske jag orkar grubbla på petitesser igen.

en utmaning

jag snodde den från ett bedårande barn, fast jag inte alls var utmanad...

1. Vad gjorde du för tio år sedan?
Tog studenten. Shit, är det tio år sen?

2. Vilka fem saker finns på att göra listan i dag?

- Packa
- Hålla tummarna stenhårt för Sverige i fotbollen
- Låta bli att småäta hela kvällen
- Dammsuga
- Plocka ur diskmaskinen

3. Godis jag gillar:

Allt utom marmeladigt

4. Vad skulle du göra om du blev miljardär?

Renovera vårt hus tiptop, resa mycket och köpa mycket fina kläder. Och kanske en bil till.

5. Städer som jag bott i?

Jönköping, Stockholm & Nacka


mer trots

Samma uppträde vid matbordet idag som igår. Åh vad roligt. Det är svårt att hantera, vi har ju dessutom en dotter med ett riktigt hett humör, på dagis säger de att hon är en av dem som blir riktigt arg. Så blir hon ju riktigt glad också emellanåt, men jag tror att vi kan se fram emot (erhrm...) en riktigt intensiv period nu framöver.

Tack föresten för alla gratulationer, det har känts lite konstigt idag, liksom overkligt eftersom jag inte känner något alls...

Kommer inte göra några inlägg på en dryg vecka eftersom vi åker bort på semester, en internetfri sådan. Och jag kan inte mobilblogga, vill inte heller. Men jag återkommer såklart.

Blir galen på Sverige-Ryssland, de ligger ju på som sjutton, vågar inte kolla nästan... Så ligger vi under också

om jag erkänner...

... en sak, kan systrarna mina hålla det hemligt då? För alla, så jag får berätta själv. Muntligen.
Det vet jag inte, men jag tror det.
Älsklingen kan bli galen, men det struntar jag i. Det är min blogg, min ventil. De enda som vet vem jag är i verkligheten är de tre personerna. Och nu har jag ju äntligen något att skriva om.

Så - tja, imorse kom det. Ett fett plus. Konstigt, jag känner ingenting rent fysiskt. Älsklingen påstår att han förstod i fredags när jag bad honom köpa godis, helst lakrits på vägen hem. Hallå, jag äter ju alltid lakrits!

Inte heller den här gången var det någon ansträngning. Det gick på en gång, bara sådär.Fast jag trodde nästan att jag ångrade mig helt plötsligt, när skuttan spenderade kvällen som en skrikande hög på golvet. Hon ville äta soppa. Fast inte sen ändå. Hon ville ha smörgås, men inte mjukt bröd, det skulle vara hårt. Sen fick hon frispel när jag åt mjukt. Sen skulle hon ha mer smör. Det fick hon inte. Och så skulle hon sitta i mitt knä och äta. Det fick hon inte. Varje nej eller felaktig rörelse resulterade i en fem minuter lång period av vrålande och sparkande i golvet med småfötterna. Vilken matro.

inga tveksamheter

Nej, det är inga tveksamheter trots allt.

DAGENS....

kläder: jeans och tunika, båda kompisen L:s avlagda, dock snygga såklart ;-)
mår: bra, som vanligt, inget speciellt, lite ont i ryggen emellanåt.
överraskning: redan!

läser: Karin Wahlbergs "Tröstaren".


Tja, jag återkommer.


äntligen startskott för renoveringen!

Idag tog vi oss i kragen och åkte in för att påbörja köksritningarna. Fick förslaget på mailen nu i eftermiddag, det känns jättebra faktiskt. Vi har alltså valt ett Sentenskök, finns hos Eletrolux home, stad heter det och vi ska ha de vita luckorna. Så ska vi ha en svart bänkskiva i kompositmaterial, så diskhon blir liksom gjuten i bänkskivan och svart den också. Får se vad kalaset kostar sen också bara...

Så har vi kollat på fotboll idag, skruttan lärde sig en ny fras: heja svääje!

yr som en höna

Det är fredagen den trettonde idag, jag är inte det minsta skrockfull, men det har inte direkt varit någon höjdardag. Känner mig lite trött och yr, hoppas jag inte håller på att bli sjuk bara. Har inte fått så mycket alls gjort som jag tänkt, har ägnat eftermiddagen åt att försöka hitta en dom från länsrätten eller kammarrätten i Jönköping, blir galen på mig själv som antecknade så dåligt. Å andra sidan så borde jag hittat den på JPsocialnet om jag hade rätt information.

Jag och skruttisen har i alla fall kommit hem, goast en stund och ätit lite, sen har vi spelat boll och nu ska jag göra pajdeg.

jobbfest

Har haft mina kollegor hemma i eftermiddag/kväll, rätt kul och mysigt, skönt att det gick bra och att alla blev nöjda med maten. Jag gjorde potatissallad med hasselnötter och bacon, tomat & mozzarellasallad, grönsallad och så gräddfilsås, sen jordgubbstårta och kladdkaka med nonstop i. Alla tog själva med det som de ville grilla, för min del blev det lax. Chefen var grillmästare.

Nu ska jag lägga mig i soffan med en bok, är inne i en extrem läsperiod just nu.

nej

Inget speciellt idag heller, livet går sin gilla gång.

För ett par dagar sedan så vägrade skruttan gå en dag på dagis, när hon kom hem så upptäckte hennes pappa att hon hade fullt med stickor under ena foten, stackarn. Så det blev en jobbig kväll med att försöka ta bort dem så mycket att hon kunde gå på foten i alla fall.

Så har hon bajsat i pottan en gång, blev mäkta stolt när hon själv fick spola ner det hela i toaletten. Håhåjaja.

tomgång

Jag vet att jag har varit rätt dålig på att uppdatera på sista tiden, och det märks väl i besöksstatistiken. Men det är väl så ibland, livet tar överhanden och inspirationen till att berätta om hur vi befinner oss i trädgården/på jobbet/ på dagis känns väl inte så enorm. Och tid til latt jaga runt efter intressanta ämnen att skriva om, det har jag ytterst sällan.

Så idag tänker jag bara berätta att skruttisen mår bra, men vill bli buren mycket, är väl i någon period just nu. Hon pratar hur mycket som helst, berättar saker, tex "Ti Olle" (ja, det handlade om henne och Olle på dagis), ber om saker "sjunga apa" (sjung Tänk om jag hade en liten liten apa) och jag ikväll lekt tills hon var så övertrött att hon var helt vrängd ut och in med våra vänners barn, 8 och 3 år, samt en liten femmånaders. Vi vuxna grillade och mådde allmänt bra i solen.

nya "fula" ord

Dessa ord har skrutt lärt sig idag:

- Dumma! Dumma! (när hon inte fick som hon ville)

- Släpp, släpp! (när hon inte fick som hon ville)

Samt att klättra över armstöden på utemöblerna. Och att plocka blommor som vi skulle sätta i vatten.

skruttans nya skorfrån Åhlens.

myrjakt

Idag har jag mestadels jobbat och jagat myror. Jag spanar på den senast funna stacken med någon slags morbid fascination, kan inte låta bli att peta i den med spaden med jämna mellanrum. Jag hällde också en hel kanna vatten över hästmyrorna i slipersen, de ska döden dö. Om inte förr så nästa år när slipersen åker bort och muren kommer in.

                                                                    

Bild hämtad från:
Stackmyror på stacken   KB-N-34
Formica rufa
Kent Bäckström / Myra

en fluga på väggen

Numera går det rätt bra att borta skruttisens tänder. Mormor kom med en så bra idé, tandborsten blev ett flygplan, och sedan dess har tandborsten varit bilar, tåg, helikoptrar med mera. Fram till i morse. Det funkade bra som den senaste veckan, när hon fick syn på en fluga som satt på väggen. Då sprang hon fram mot den, med tandborsten i högsta hugg och ropade: borsta tänder!
Det tog ett tag, sen förstod jag - det var ju flugan som skulle borsta tänderna... När jag sa att flugor inte har några tänder så började hon gråta och gick och lade sig på golvet utanför badrummet. Stackarn. Jag löste det hela med tt lyfta upp henne så hon fick titta själv om hon såg några tänder, sen var hon nöjd. Tänder på flugan alltså.

Håhåjaja.