larmet gick

Igår och i förrgår hade vi ett par elektriker hemma, de fixade massa tråkiga saker för mycket pengar, som jordfelsbrytare, infravärme, nya kontakter... Ja, ni vet. Klockan kvart över nio på kvällen lärde vi oss en del rätt viktiga saker om vårt larm. Till exempel att det börjar tjuta om strömmen är avstängd en längre tid. Hur knäppt är inte det? Och att säga att larmet tjuter är en klar underdrift. Det är det värsta ljudet du kan tänka dig, en brandvarnare gånger tio, minst. Vi slet fram pärmen som tidigare ägaren lämnat och hittade en handhavandekod som som tur är fungerade och kunde på så sätt stänga av larmet. Nu står det dock och piper så snart någon av oss rör oss framför någon av sensorerna, som finns i precis hela huset, och detta pip är helt omöjligt att stänga av. Beskrivningen stämmer inte, och larmtillverkaren finns inte mer.
Det blir en härlig nöt att knäcka i kväll. Så är det någon larmexpert som läser det här, SNÄLLA, GE DIG TILL KÄNNA!

men vad vill jag egentligen?

Ibland undrar jag.
I förmiddags så gick jag runt på jobbet och tänkte: "men det räcker faktiskt med ett barn... jag kan aldrig älska någon mer än jag älskar skruttan, det är omöjligt. Skaffar vi ett barn till så blir det bara för att hon ska slippa vara ensambarn"

Sen träffade jag en annan dagismamma på bussen, och hon sade ganska snabbt, sådär nygravidlyckligt "ja, och så ska ju A få ett syskon i december..." och så blev jag extremt avundsjuk och vill också vara gravid. Helst igår, tack.

Jag får fundera lite på plus och minus.

Minus med en graviditet är ju till exempel:
Kräkas på mornarna.
Kräkas resten av dagen.
Kräkas av halsbränna
Inte orka något
Behöva genomlida ännu en förlossning
Börja om från början med vakennätter

Och plus? Tja, en bebis såklart. Mer behöver väl inte sägas?Äntligen hemma med en liten färsking!

ganska otäckt

Idag efter dagis fick skruttisen spel igen, och - hur sjutton säger man? - fick en affektkramp när hon skulle ner i vagnen. Jätteotäckt, hon blir stirrig i ögonen och alldeles tyst och spänd i kroppen, och sedan väldigt ledsen när det går över efter vad som säkert bara är några sekunder men känns som en halv evighet.

hårda insatser

Det har varit en intensiv helg i vår familj. Min mamma kom vid femtiden på fredagen, och sedan dess så har vi kämpati vårt anletes svett i trädgården. Rosorna är sprutade med såpa och ogräs är bortrensat. Buskar har grävts fram så att de nu står i en rabatt och inte i ett hav av maskrosor. Jag har lärt mig att brännässlor och vitplister inte är samma sak, och att det är det sistnämnda vi har i trädgården.
Vi har dragit upp gula blommor/ogräs med rötterna, vi har tagit bort all vild höstflox, vi har lagt stenar vid trappen så ingen snavar och slår sig, vi har - förlåt, mamma har, grävt ett land av det tidigare förvuxna hörnet, där växer nu Dahlior, bolltistlar och kejsarkronor, tillsammans med lite kryddörter och gullvivor och förhoppningsvis solrosor. Jag har satt ner pelargoner i krukor.
Älsklingen har oljat in våldigt många kvadratmeter trätrall/altaner.

Och vad har då skruttan gjort?
Grävt i jorden. Sjungit "ja må du leva" femtioelva gånger på en dag. Vattnat. Pratat med vinbärsnäckorna. legat i gräset och myst. Ätit sten.

längta helg

Längtar så mycket till helgen, känns så roligt att mamma kommer, få vara ute och fixa. Tyvärr har feta gröna äckliga larvet ätit upp fyra femtedelar av våra fina rosor, så jag måste ut och plocka bort. UÄÄÄK!Tja, så här. Förutom att vi har tusen gånger fler...

efter döden

Jag och min vän satt och pratade om vad som händer efter döden. Det gör mig lite orolig, hon mår dåligt, och ser just nu döden som ett sätt att slippa det som är jobbigt, att komma ut på andra sidan. Jag ser döden som ett stort ingenting.

Nu är hon inlagd på sjukhus, eftersom hon har en djup depression och panikångest. Jag känner mig både ledsen och orolig, det är svårt att hantera. Mer än så vill jag inte säga.

bara sjuka jämt

Känner mig skittrött på allt just nu, är sjuk igen, sitter trots det på jobbet och försöker göra något vettigt men det är svårt.

Tyck synd om mig!


blev lite sugen...

... på mer sötsaker när jag snubblade på det här receptet:

Supersmarriga godismuffins ca 20 st

2 ägg
2 dl socker
100 g smält smör
2 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
(1/2 tsk bakpulver, kan uteslutas)

100 g marabou mjölkchoklad med daim

Åhh... så snart blåbärsbullarna är slut så blir det nog dessa muffins...

en fråga till någon bloggkunnig...

... hur skapar man nya kategorier nu när bloggen flyttats? Känner mig extremt puckad, men jag orkar inte leta rätt på det själv, så jag hoppas på t ex Rhoena....

pyjamasparty

Eller, inte riktigt. Men en av mina vänner mår väldigt dåligt, brottas med självmordstankar och har varit på väg att läggas in. Istället för det så har h*n och läkaren lagt upp en planering där h*n bott hos vänner och familj en period, eftersom ångesten är värst på nätterna.

Så igår hade vi mysigt här med sällskap, h*n somnade tidigt, men vi hann prata en hel del innan, och det känns skönt. Jag bryr mig, genuint, om mina vänner, och det känns skönt att höra att h*n känner sig ok, även om det är lång väg kvar att gå.

Idag är skruttisen fortfarande hemma från dagis, så jag ska ta med henne ut i regnvädret för att köpa bokklubbsboken som jag fortfarande inte köpt. Och vi som ska ses imorgon.

Då får jag äntligen träffa lilla bebis-E igen! Sötnos.

två saker att tänka på

Idag blev jag helt nykär i min av sjukdom griniga dotter. Hon höll sig nöjd ett tag med fyra plastmuggar med lite vatten i. Så råkade hon spilla (tja, vad vet jag, det är väl egentligen mer troligt att hon hällde ut vattnet) och gick iväg in mot vardagsrummet. Jag fortsatte med mitt och höll på att plocka fram trasan för att torka upp när jag ser att hon kommer tillbaka, med en liten pappersbit hon hämtat, från snytrullen på tvbordet. Så torkade hon upp lite vatten alldeles själv... Åh, så söt.

Så den egentligen mer tänkvärda saken... Jag vet att jag inte har såvärst många läsare, men ni är ju ändå fler än mina två systrar. Jag har lite funderingar på att använda bloggen till något annat än bara det allmänna tjatet som jag håller på med nu, men då kanske ingen vill läsa? Ska jag fortsätta som jag gör eller ska jag förändra den? Drt går ju lätt att skapa en ny blogg i syftet jag har i tankarna. Har någon en åsikt, så dela gärna med er, annars så får jag väl avgöra det själv. Då har jag inga andra regelbundna läsare än systrarna mina, vilket inte är fel det heller.


så här blev bullarna

Obs att bilden inte är tagen av mig, utan av Allt om mat, men vaddå, mina bullar är lika fina!
Det är en vanlig bulldeg, men man fyller bullarna med smör, färska blåbär och strör över lite socker blandat med potatismjöl innan man rullar ihop dem.

image112

uttryck

Visst smälter man när dottern säger: Puss mamma och ger en en puss på munnen?

Nu sitter hon och pusslar i soffan, medan jag sitter och skriver i andra soffan. "Skääp mamma" kommer det lite då och då, det betyder att det fastnat ludd eller något på fingrarna som jag måste torka bort. Hon avskyr att vara kladdig eller ha skräp på sig numera.

"Anna pusse" ropar hon också då och då. Då ska jag byta ut bilpusslet mot djurpusslet eller kanske leksakspusslet... För övrigt är hon en stjärna på att pussla, kan sätta ihop alla sina knopppussel, även bilpusslet med 10 bitar. 

blåbärsbullar som svar på mina böner?

Jag är väldigt mensig och väldigt godissugen. Jag har ätit mig igenom det kvarvarande förrådet hemma av ett par ensamma digestivkex, tre marsmallows som låg kvar i en påse, några krutonger från en annan påse och funderade på att öppna en påse med pecannötter när jag såg att de gick ut i januari.

Nu ska jag nog rota igenom mina gamla Allt om mat för att hitta receptet på bullar med blåbär, kanske jag och skrutt kan ägna lite tid åt att baka när hon vaknar.

Annars så äter jag upp de sista rånen, enda sorgen är bara att smörgåsmargarinet är nästan slut. Och rån utan vare sig ost eller smörgåsmargarin smakar sågspån.

Åhh... idag längtar jag tillbaka till seveneleven i Hammarby Sjöstad, då hade jag tillgodosett mitt trängande behov av godsaker på två röda.

hemma igen

Jobbar hemma idag igen, dagis styr våra liv när de anser att skruttan är för sjuk. Jag ka nbli lite irriterad, hon har inte feber, men är tröttare än vanligt. Och jag förstår att de inte kan vara inne med ett barn som vill sova om de andra är ute, men dagis BORDE kunna vara det.

Så nu ska jag låta bli att blogga ett litet tag och fortsätta skriva på mina utredningar.

lycka är...

... att träffa en nära vän på ett oväntat ställe och inse att man spenderar en del av dagarna så nära att det är hur lätt som helst att ses på en lunch.

neej, ti skala!

Ja, ni ser. Jag har en riktig liten hjälpreda. Skruttan är ävertygad om att hon är skitbra på att skala potatis. Det är hon inte. Men hon är söt när hon försöker, och underbar när hon säger ifrån att hon vill.

Det hon däremot är: på väg att bli sjuk - igen (feber), sover redan nu sen kvart över fem... Å andra sidan somnade hon vid nio igår och vaknade vid fyra och tyckte att det var morgon.

bara jobb och lite Mark

Det händer inget spännande alls just nu, det är bara jobb som gäller. Jag hade en imponerande mängd post som kom idag, med inlagor till Länsrätten att yttra sig kring, månadsrapporter till daglig verksamhet och en ny ansökan bland annat. Veckan lär gå fort. Tur att det inte är sommar längre, utan vår igen, det gör det ju lite lättare att stå ut medan man sitter inne vid datorn.

I förra veckan så stod jag framför Mark Levengood i matkön föresten, han skulle äta samma sak som jag. Hahaha. Det är lite poängjakt på kändisar på min arbetsplats, det syns så många häromkring, och jag känner aldrig igen någon så jag blev glad när jag hörde på rösten att det var han.

rörigt

Det är rörigt i hela vårt hem, eftersom vi var ute mest hela dagen i går.
Skruttan sover fortfarande, fast klockan är över nip, hon hade lite feber igår och var väldigt hängig, tror att det var en tand på g eftersom hon tagit sig åt munnen också.

Nu ska jag ut i solen igen och fortsätta ha det bra. Det ska ju bli trist och kallt i veckan, så inneröran får vänta.

det är sol

Så idag kommer jag sitta ute på den nyklippta gräsmattan eller på någon av våra uteplatser och bara ha det bra. Kanske åka och köpa lite grejer som vi behöver för att ta hand om trädgården.

jag kommer inte sitta inne med datorn i alla fall. Sorry.

Jag återkommer när solen gått i moln eller när abstinensen blir för stor. Med största sannolikhet någon gång under morgondagen!

för övrigt

... så har jag ägnat en alldeles för stor del av arbetsdagen med att sitta ute i solen. Härligt!

Imorgon sitter jag förhoppningsvis
här:

image109  image110

så gick det med den saken.

Jag tänkte precis gå in och skriva ett inlägg om att nattningen verkligen fungerar som innan vi åkte bort, att skruttan legat i sängen och pratat för sig själv och slutligen somnat tryggt i sin säng.

Då hör jag ett rop innifrån hennes rum.

-Blöja! Blöja!

Och vad har skruttan gjort? Svar: tagit av sig blöjan, och stod och viftade med den i luften.

På dagis har hon gjort samma sak idag, tagit av sig byxorna och blöjan själv.

mormor med mera

På golvet i skruttans rum.

- Kommer du ihåg att vi åkte tåg till mormor Corinne?
- Mommo vovve katt.
- Ja, mormor har en hund och en kapp. Klappade du dem?
- Momma vovve katt.
- Kommer du ihåg att dina kusiner var där också? ( jag sa namnen, men väljer att inte skriva ut dem här)
-  XXX (säger lillkusinens namn)

Det är så kul att kunna ha en konversation med henne.

vilken dag

Vilken härlig dag. Tillbaka i Hammarby Sjöstad på en snabb visit, lunch med mackor med parmaskinka från Fine Food (älska) i solen i Luma. Skruttan som efter frispel vid hämtning på dagis leker med bilar och glatt plockar upp varenda en ur lådan : EN TILL BIL!!! Vid varje en hon tar. Utom båtarna, hon kan faktiskt säga båt.

Och så har hon lärt sig att klättra upp i tripptrappen själv.

jag börjar däremot känna mig lite illamående och aptitlös. Och älsklingen som kommer hem sent idag.


potensmedel

När jag kom hem i söndags var det som om någon slängt en dos potensmedel över hela vår trädgård. Mer maskrosor än gräs, gula solar överallt, andra konstiga ogräs, häckar och buskar, blommor och annat krafs. Klockan åtta när skruttisen somnat låg jag på knä och rensade ogräs.

Lycka.

giltig frånvaro?

Hallå där Tiny, du som vill att jag ska blogga mer. Imorgon åker jag och skruttisen raka vägen mot det bibliska bältet, där vi kommer spendera några dagar i icke datoriserade trakter. Därför kommer jag, som du såklart inser, inte göra något alls med bloggen förrän i nästa vecka.

Å andra sidan får du ha både mig och skrutt i närheten istället, det kanske till och med är bättre?

By the way har jag precis packat ner din födelsedagspresent.