sjukhuset idag

Så idag kom alla besked som vi velat ha så länge.

Först träffade vi ett par arbetsterapeuter som ska göra allt för att vi ska få en fungerande bilbarnstol, en vagn som funkar för båda barnen trots gipset och så hjälp med en insats till triptrap-stolen så ska hon kunna sitta i den i alla fall. Lillebror får ta ikeastolen helt enkelt.

Sedan kom läkarna och berättade att det blir den stora operationen på en gång. Operationen kan se ut på lite olika sätt, det vet de inte förrän de börjar operera. Först ska de rensa ut där höftkulan ska vara, sedan måste de troligen klippa av någon sena osv för att kunna få tillbaka höftkulorna i rätt läge. Troligen måste de också ta av benen ett par centimeter för att det ska fungera. Operationen kommer att ta hela dagen, sedan får vi vara kvar på sjukhuset någon vecka och så ska hon vara gipsad i fem-sex månader. Allt mindre än det får vi se som en bonus menade de på.

En sjuksköterska gav oss tvättsvampar som vi ska tvätta skruttan med, två gånger på kvällen innan vi åker till sjukhuset. Vi fick också med oss emblaplåster med bedövningssalva så de kan sätta dropp utan att det ska göra ont.

Så var vi nere hos narkosläkaren som berättade hur bedövningen ska ske. Det är full narkos och troligen epiduralbedövning, eftersom de ska göra skelettingrepp. Det är mycket för att hon inte ska ha ont när hon vaknar också. Han kunde också lugna oss mycket med att det är 100 procent säkert att bli sövd, på hans 22 år i yrket har det tydligen aldrig hänt något, och det var ju skönt att höra.

Slutligen var vi på röntgen med lillebror, hans höfter är jättefina, skönt.

Allt som allt tog besöket drygt två och en halv timme. Jag känner mig lite avstängd och psykiskt trött just nu, så jag återkommer helt enkelt.

Kommentarer
Postat av: Hanna

Postat av: Hanna

Det gick lite fort här.. Styrkekramar skulle det stå.. =)

2010-02-05 @ 22:50:28
URL: http://litenfrost.blogg.se/
Postat av: Rhoena

Skönt att ni fått besked även om det låter väldigt jobbigt att behöva gå igenom det här.

Tur att tiden oftast går fort, innan ni vet ordet av har ni tagit er igenom det, och under tiden kommer nog C få en massa uppmuntringspresenter på posten :)

2010-02-06 @ 00:20:17
URL: http://rhoena.blogg.se/
Postat av: Emma

Vad skönt mitt i allt att ni ändå fått vetskap om hur allt kommer att gå till, då kan ni ju ta det därifrån istället för att fundera en massa.

Jag är övertygad om att allt kommer att gå jättebra, även om det såklart väntar en tuff tid.

Kram kram

/Emma

2010-02-06 @ 09:18:53
URL: http://emmafahlstedt.blogspot.com
Postat av: Josefine

Bra att det äntligen händer något så ni slipper vänta längre. Det blir säkerligen en jobbig tid för er, särskilt de första veckorna, men det fixar ni. Barn är helt otroliga!!

Många kramar till er alla.Josefine

2010-02-06 @ 12:26:33
URL: http://belliejo.blogg.se/
Postat av: Josefine

ps. när börjar ni behandligen? och jätteskönt att lillebrors höfter var fina!

2010-02-06 @ 12:28:18
Postat av: Maria Carlsson

Tänker på er... Kramar

2010-02-09 @ 22:13:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback